Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl  brak polaczenia przez serwera proxy przez kabel rs Subskrybuj
2018-01-30 21:03
  jumper313 Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Przy prubie połaczenia kompa ze sterownikiem przez kabel rs aby uruchomic serwer proxy wyskakuje dziwny komunikat:
Nie można uruchomić modułu, ponieważ: System.Net.HttpListenerException: Odmowa dostępu

   w System.Net.HttpListener.AddAll()

   w System.Net.HttpListener.Start()

   w eCoalWWWProxy.WWWServer.HTTPServer.start()
czy ktoś wie o co może biegac. 
przez ten sam kabel bez problemu przechodzi aktualizacja sterownika wiec wykluczam wine kabla lub przelotki usb do rs adres ip taki sam jak w sterowniku hasło i login tez.
pozdrawiam

2018-01-30 21:15
  bodziasty Posts: 1921 Ostrzeżenie: 0
A antywirusa wyłączałeś - próbowałeś ?
2018-01-30 22:39
  zetbal Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
Tak jak pisze bodziasty wyłącz antywirusa i zaporę w windowsie (na czas tej operacji) - może trochę pomoże a na pewno nie zaszkodzi. 
Inna opcja: zrestartuj kompa i sterownik. Być może logujesz się do kompa z konta z jakimiś ograniczeniami. Najlepiej gdybyś spróbował uruchomić system z wbudowanego konta administratora i dopiero wtedy zapuścić serwer proxy. 
Możesz też spróbować uruchomić go klikając prawym klawiszem myszy i wybierając komendę "uruchom jako administrator".
To tak na szybko co mi przyszło do głowy ale przyczyn może być zapewne jeszcze więcej.
2018-01-31 21:20
  jumper313 Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Dzięki ZETBAL. Pomogło uruchamianie w trybie administratora. problemy rozwiązane. Mogę już sobie grupowe ustawiać na nowym ekogroszku. Jeszcze tylko muszę powalczyć żeby podłączyć do pieca router i z lapsa w pokoju się z nim łaczyć. o ile się da.
Pozdrawiam.
2018-01-31 22:45
  zetbal Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
Fajnie, że się udało
jumper313 napisał » 2018-01-31 21:20
Jeszcze tylko muszę powalczyć żeby podłączyć do pieca router i z lapsa w pokoju się z nim łaczyć. o ile się da.

Ja mam to zrobione za pomocą 2 routerów. Jeden w kotłowni podłączony kablem do sterownika i zmostkowany przez wi-fi z routerem w domu. Do kotłowni wstawiłem jakiś stary. Muszę tylko przenieść domowy router bliżej kotłowni bo czasami zdarza się mu rwać połączenie. Zrobiłem w ten sposób by uniknąć ciągnięcia dodatkowych kabli.
2018-02-01 08:33
  leON22 Posts: 6164 Ostrzeżenie: 3
Czyli , mówiąc krótko główny Router w salonie , a drugi w kotłowni , skonfigurowany jako AP Client , odbierający sygnał Wi-Fi sieci bezprzewodowej z głównego routera . Następnie po kablu do sterownika , też tak mam . Działa znakomicie
2018-02-01 08:53
  zetbal Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
Dokładnie. Tylko, że router mam na piętrze i jest trochę za daleko od kotłowni. Sufity, ściany itp robią swoje i czasami sygnał się gubi. Muszę przenieść router niżej albo dodać jakiś wzmacniacz.
2018-02-01 09:19
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0

Nie wystarczą wam GSMy, GPSy, mikrofalówki, smartfony przy poduszce w czasie snu, itp. ?
Ja już pozbyłem się z domu wifi i mam wszystko po kablu. Stabilne, pewniejsze i zdrowsze.
2018-02-01 09:33
  zetbal Posts: 71 Ostrzeżenie: 0
Wczoraj w sklepie natknąłem się na coś takiego transmiter.
Nie wiem tylko jak to się sprawdza w praktyce. Ograniczyło by to hulanie fal po domu i dodatkowych kabli nie trzeba zakładać. Może ktoś ma takie urządzenie u siebie i podzieli się doświadczeniami?
Users on-line: Dziadura, mark53, miedziusian, OEP-10, Piecstrumykowa, Sahryn66, speedy_sw, TishiTib