Forum eCoal.pl v3.5 Przejście na grupowe - potrzebna pomoc Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
piwnica
|
pmichalczyk- minimum12 i max też?
Na 12 nie dogrzewa.Co to ten stary soft? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
piwnica wysłałem ci tel
|
|||
|
||||
pitaszek
|
pmichalczyk napisał » 2017-12-21 21:13 dodane 2017-12-21 21:13pitaszek za dużo wegla za mało wiatru I jeszcze zwiększam Palę mieszańcem z brunatnym. Tylko takie proporcje zapewniają kopczyk. W każdym innym przypadku kopiec się wypala. Nocna próba wykazała, że brunatny to sobie można... ale na rabatę wysypać.... dodane 2017-12-27 19:15Dzięki pomocy kol. andgro udało się ujarzmić kociołek. Winny był jednak "Pieklorz" z Bobrka. Nie mogę go dmuchać więcej niż 33%, Próbuję teraz 34% (mimo spieków popiołu - są akceptowalne). Statystyki pokazują spalanie ok.27kg/dobę. Mam pytanie, dla czego kocioł "gubi" podtrzymanie? Tzn. nie dochodzi do temp. zadanej? Dzieje się to raz na 2-3 grupy. Myślę, że można by było jeszcze "urwać" ze 2 kg na dobę. Są jednak 2 problemy: nie wiem jak zmusić piec aby za każdym razem dobijał do zadanej, oraz to, że nie mogę więcej dmuchać niż 34%. W domku jest ciepło, może nawet za ciepło (ale przykręcę zawory na grzejnikach i powinno być ok). Może któryś z kolegów rzuci okiem na wykresy i podpowie? dodane 2017-12-27 20:55No i dupa.. Po 3 godzinach przy 34% dla 16kw wypaliło złoże... |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||