Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Instalacja modułu radiowego - i co potem? Subskrybuj
2017-11-29 18:00
  MajerM Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Pytanie do ES lub do kogoś kto wie jak to uruchomić. 

Kupiłem moduł radiowy. Zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Sprawdziłem czy wszystkie piny trafiły. Włączyłem urządzenie. 
Wchodzę w moduł Pokoje i nadal mam napisane że muszę kupić i zainstalować moduł. 

Czegoś nie włączyłem? Źle włożyłem moduł? 
Ktoś ma inną koncepcje? 
dodane 2017-11-29 18:00
2017-11-29 18:44
  sq9tbu Posts: 1240 Ostrzeżenie: 0
Napisz do admina aby Ci uruchomił.
2017-11-29 20:20
  login Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
MajerM napisał » 2017-11-29 18:00
Pytanie do ES lub do kogoś kto wie jak to uruchomić. 

Kupiłem moduł radiowy. Zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Sprawdziłem czy wszystkie piny trafiły. Włączyłem urządzenie. 
Wchodzę w moduł Pokoje i nadal mam napisane że muszę kupić i zainstalować moduł. 

Czegoś nie włączyłem? Źle włożyłem moduł? 
Ktoś ma inną koncepcje? nie dostałeś instrukcji montażu do zestawu 
tam jest wszystko opisane krok po kroku jak sparować czujnik ze sterownikiem
dodane 2017-11-29 18:00
2017-11-29 20:21
  marleyy Posts: 490 Ostrzeżenie: 0
czy na wyświetlaczu OLED pojawiły się "fale" oznaczajace zasięg?
2017-11-29 20:23
  login Posts: 56 Ostrzeżenie: 0
nie dostałeś instrukcji montażu
tam jest podane krok po kroku jak sparować czujnik ze sterownikiem
2017-11-29 21:08
  MajerM Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Login Instrukcja montażu kończy się na montażu. Czyli wyprowadzeniu anteny. Czujki parowalem wg instrukcji i apką eCoal. 
Nie sparowalo. Potem odpaliłem stronę esterownik, a tam brak możliwości jakby modułu nie było. Chyba że jest padnięty. 

Marley fal żadnych nie zauważyłem. 

Sq9tbu z rana jeśli nikt z ES nie napisze na forum to zadzwonię i zapytam. 
2017-11-29 21:29
  rwaclaw Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Mam to samo - nie da się dołączyć czujnika temperatury zewnętrznej(?)
2017-11-29 21:32
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Sprawdziłem wasze oba sterowniki i jeśli chodzi o MajerM to sterownik nie wykrył modułu radiowego co może oznaczać że jest uszkodzony, w przypadku rwaclaw moduł jest wykrywany poprawnie i nie powinno być problemu z parowaniem.
Jak parujesz ten czujnik ?
2017-11-29 22:00
  rwaclaw Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
Juz mi się udało sparować i czekam jak sie temp. ustabilizuje (wskazuje 5st a jest 2st). Sparowałem jako pokój.
2017-11-30 06:07
  MajerM Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Ven czy poza ponownym włączeniem pieca coś jeszcze można zrobić? 
Moduł wchodził lekko i jak widać na zdjęciu w piny trafiłem. 

Ok. Po kontakcie z ES dostałem informację, że jutro dostanę nowy moduł. 
Dzięki. 

Mam nadzieję, że to faktycznie wina tego modułu. Dam znać co i jak, być może jutro jak tylko moduł dotrze.
2017-11-30 13:32
  Bandi Posts: 82 Ostrzeżenie: 0
Ja wczoraj dostałem moduł radiowy i czujnik zewnętrzny radiowy, wszystko jest ładnie opisane w instrukcji jak zamontować i nie było problemu z zainstalowaniem. Jedynie koledzy zwróćcie uwagę żeby ładnie wsiadło gniazdo modułu na piny, bo małe przesunięcie i pin jest ominięty, jak ktoś ma wielkie łapy i złe dojście to się może namęczyć. Jedynie myślałem że antena jest tak jak w modemach, a ja dostałem na kabelku jak z CB. Ale wszystko śmiga jak należy.
2017-12-01 20:23
  MajerM Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Dotarł nowy moduł i po włożeniu od razu śmiga. 
Czyli tamten po prostu był uszkodzony.
Czujki sparowalem. Ustawiłem w pokojach. Teraz chciałbym je wyświetlić na wykresie.
Niby ustawiłem jako czujka dla co1 i co2 ale nie pokazuje wartości? Ktoś powie dlaczego? 
PS czy 2 obieg co2 musi być aktywny? U mnie jest tylko 1 pompa i 1 obieg. 
Termometry nie będą sterować na razie temperatura. 
2017-12-01 20:35
  karoka65 Posts: 3381 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Nie korzystasz nie będziesz widział.
pompaCO+reg pok wtedy zobaczysz
2018-01-14 16:19
  sq9tbu Posts: 1240 Ostrzeżenie: 0
Można też taką głowicę  za grosze kupić
Tylko 45zeta
Users on-line: k_kapka, vojtek, woytunio