Forum bruli.pl v3.5 Varmo 2017 - czy już ktoś pali ?? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona17 / 22Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
anaana
|
Rajmund a co powiesz o palniku rynnowym?
dodane 2018-12-13 12:19Do Varmo ma się rozumieć. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
piec-palnik spyry znam na wylot -palnik ma spad i nic się nie spiętrza bezpośrednio na palenisku-a te badziewia są poziome
|
|||
|
||||
karoka65
|
Szanuję wypowiedzi kolegów ale ja jak każdy mogę też wyrazić swoje zdanie tutaj na ten temat.
Moje zdanie jest niezmienne od lat w tym temacie, znaczy kotłów tłokowych. Jest ono takie: kotły tłokowe to jedna z tych rzeczy które nigdy nie powinny być wynalezione Takie jest moje zdanie oczywiście każdy może mieć inne. Żeby uciąć domysły, mam takie w ofercie ale się do nich nie przyznaję i nikomu nie proponuję. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
proponuję zobaczyć tłokowca od spyry jak pracuje-podejrzewam nie ma drugiego takiego producenta złe w tym piecu jest tylko i wyłącznie sterownik dwustanowy i silnik trójfazowy do podajnika i obecnie najmniejsze 28 koników mocy- koszt i kolejka w zakupie to tyle kotły od spyry- jest ich najwięcej w domach w promieniu dzięsięciu czy esiąd km od mnie krótko- piec pracuje jak podajnik ślimakowy małe dawki-nie pół łopaty na raz jak w innych tłokowcach i wł, śnie taki typ podajnika jest najlepszy do spresowanego pyłu węglowego jakim jest warmo które miałem 4 worki -jeden został i stoi pełny w razie w |
|||
|
||||
anaana
|
||||
|
||||
karoka65
|
Widzisz chociaż kartkę na święta dostałeś
|
|||
|
||||
leON22
|
Wiesiu, a nam zabrali gwiazdki
|
|||
|
||||
budgie1
|
Życzę wszystkim wesołych, radosnych i spokojnych Świąt !
|
|||
|
||||
karoka65
|
Budgie1 do życzeń jest osobny wątek na forum
dodane 2018-12-21 20:30 leON22 napisał » 2018-12-21 16:42 Wiesiu, a nam zabrali gwiazdki O te pod ilością postów Ci chodzi? Nie martw się będą nowe |
|||
|
||||
leON22
|
Witam, postanowiłem kupić na próbę 80kg Varmo zobaczymy, co pokaże ? W zeszłym roku spaliłem tylko 40kg tak , że wynik był niemiarodajny i temp. na zew. na plus Kolejne podejście, tym razem przy minusowych temp. opinie wkrótce
PS.Przy okazji nowego zasypu , okresowe i zalecane czyszczenie otworów nadmuchowych w palniku dodane 2019-02-23 15:49 80kg zasypane , jak widać jeszcze trochę wolnego miejsca zostało |
|||
|
||||
budgie1
|
Witam w klubie leON
|
|||
|
||||
leON22
|
Teraz pozostaje tylko zabawa z ustawieniami
|
|||
|
||||
budgie1
|
Obserwuję twoje działania z rozkoszą
|
|||
|
||||
leON22
|
Jedno mogę potwierdzić , skubane ma moc
|
|||
|
||||
budgie1
|
Jak rycerz Jedi
dodane 2019-02-23 17:32Ja juz spaliłem prawie 800 kg i nie chcę już nic innego dodane 2019-02-23 19:24Okiełznanie bestii trwa |
|||
|
||||
leON22
|
Chyba już okiełznana , zerknę jeszcze na kopiec i powinno być OK
|
|||
|
||||
budgie1
|
Szybko ci poszło ...może zgapię twoje ustawienia i w grupowym puszczę gadzinę?
|
|||
|
||||
leON22
|
Jeszcze trochę za bardzo przebija zadaną , jak już wcześniej wspominałem to moje drugie podejście do Varmo dlatego jest łatwiej , zmniejszyłem ilość podań ale teraz boję się że kopiec będzie za mały pewny
|
|||
|
||||
budgie1
|
Ja palę w trybie pellet i kopiec jest ok.
|
|||
|
||||
leON22
|
Zjechałem jeszcze o oczko z nadmuchem , zauważyłem że u Ciebie 32% wiatru , u mnie teraz dla mocy 12/16kW - 34/35% , obserwuję dalej ale jest coraz lepiej
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona17 / 22Następna stronaOstatnia strona | ||||