Forum eSterownik.pl Dziura w korpusie podajnika Burner S Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona12 / 14Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
leon
|
Dlatego Drogi kolego,czekam na foto od sebsa,jaki tajnik tkwi w tym.Wszystko zależy od kolegi sebsa.Może wystarczy nie wielka modyfikacja naszego i będzie Oki
|
|||
|
||||
leON22
|
Pany tak sobie teraz przeliczyłem i u mnie na Burku z Greenpalem dla 175kg wychodzi 760min, czyli podobnie Z tym że Green... ma drobniejszą frakcję
|
|||
|
||||
slaw007
|
Do mojego całkowicie pustego zasobnika weszło 144kg groszku. Zważone przy ostatnim zasypie.
Coś mi się kojarzy, że ktoś jakiś czas temu pisał na forum, że wymieniał ślimak na nowy oryginalny z Ogniwa i nowy był bardziej masywniejszy i miał duże grubsze ścianki. O znalazłem na piątej stronie tego wątku jest to opisane. Mój ślimak był taki delikatny jak ten stary u caffe23 (w dolnej części zdjęcia). Nowy ślimak z Ogniwa też podawał już mniej paliwa. Tu link do posta: https://esterownik.pl/forum/posty,3773/dziura-w-korpusie-podajnika-burner-s?m=114489#114489 |
|||
|
||||
konto usunięte
|
posiadam oep 10 kw zbiornik 180 litrów czyli chyba standartowy dla 10 16 i 25 nigdy nie weszło wiecej niż 125 kg czas pracy do opróżnienie mam 700 min i jeszcze jest jakiś zapas
|
|||
|
||||
sebsa
|
||||
|
||||
leon
|
I to znacząca różnica. Dzięki za fotki
|
|||
|
||||
leON22
|
Ja pierdziu ale ten Brucek ma japę Teraz się nie dziwię , że jesteś mega zadowolony paląc Batorym Jak się pali w moim Burku z Green... , pewnie widziałeś w dziale o opale , jak nie , to wrzucę jeszcze ->>> TU
|
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Palnik burner SM w eMce to jest porazka
|
|||
|
||||
kubanos
|
To nie palnik - kiedyś o tym, ktoś napisał "transporter paliwa"
|
|||
|
||||
leON22
|
Kuba, a Ty dalej jedziesz na tym patencie z szamotką przykręconą na końcu palnika żeby skrócić jego "japę"
|
|||
|
||||
kubanos
|
Tak, dalej. Już tyle czasu minęło i szamotka cała, bez wymiany czy ingerencji w palnik. Nic się nie dzieje z tym. Od roku na palniku stoi również kapliczka. Jest ok. Straciłem już wenę na udoskonalenia. To co mam, zdało najlepiej egzamin. Ostatnio tylko zacząłem się bawić z czystej ciekawości ustawieniami.
|
|||
|
||||
leON22
|
Ja myślę nad jakimś większym deflektorem ceramicznym okrągłym ok. 20cm , zamiast tego żeliwnego środka z oryginalnego rusztodeflektora, który leży u mnie na dwóch poziomych belkach z Casto...
|
|||
|
||||
procho
|
OEP16 na bartexie silver z nastawiami grupowymi i domieszką wapna spala się bardzo dobrze
Czyszczenie kotła co 1,0-1,5 miesiąca |
|||
|
||||
FlowGuard
|
Jak dodajesz wapno ? Mieszasz łopatą na placu, czy posypujesz w zasobniku ?
|
|||
|
||||
procho
|
jedna łopatka do każdego worka ekogroszku
kiedyś bez wapna było kiepsko - teraz jest dużo lepiej |
|||
|
||||
FlowGuard
|
OK, dzięki. Interesowało mnie jak to mieszasz, chyba wywalasz worek, mieszasz i wsypujesz. Trochę dodatkowej roboty jest.
|
|||
|
||||
jarek-66
|
Witam
U mnie niestety też śruba pękła (W wigilię żeby było ciekawie😂) i myślałem że to koniec problemów ale teraz pojawiła się dziura w korpusie żeliwnym podajnika. Piec z 2012 roku więc myślę że za wcześniej na taka gruba awarie. Pozdrawiam |
|||
|
||||
karoka65
|
Powinieneś raczej dać na mszę że tak długo wytrzymał.
|
|||
|
||||
DamianOwczarek-zablokowany
|
Ja w zeszłym tygodniu zdalnie diagnozowalem zwłoki po kotle...
https://youtu.be/Tk-uKbK75gc Kociol 6 lat a zgnity na potęgę od mokrego grochu |
|||
|
||||
jarek-66
|
No pięknie dymem ładuje na tym filmiku u mnie jest podobnie.
Jest to jakoś naprawialne czy tylko w gre wchodzi wymiana na nowy korpus ? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona12 / 14Następna stronaOstatnia strona | ||||