Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  eCoal.pl v3.5  Problem z łącznością - sieć wewnętrzna LAN Subskrybuj
2017-09-10 20:50
  carpov Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witajcie

Mam problem z dostaniem się do sterownika w sieci wewnętrznej LAN. Niezależnie czy podłączam się przy użyciu switcha czy też bezpośrednio podpinając laptopa. Niezależnie od urządzenia (laptop, tablet, telefon)
Pingi latają, sterownik widoczny w sieci.
Po wpisaniu adresu w przeglądarce pojawia się okno logowania. Wpisuję admin/admin - bez efektu. Cały czas powraca do okna logowania. Antvir wyłączony.  Jakieś pomysły?

Z góry dziękuję
2017-09-10 21:16
  seba Posts: 1419 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Odczytaj z panela ID sterownika. Znajdziesz je w oknie Internet (tam gdzie jest Adres IP, Maska, brama). Przejdziesz do tego okna strzałkami.
Wtedy sprawdzimy w czym może być problem.
2017-09-10 22:12
  carpov Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
ID? Mam strukturę menu panela jak poniżej. Zapewne chodziło o "NAZWA URZĄDZENIA" .....a tam mam domyślnie "ecoal".
Serownik jest w sieci bez dostępu do internetu  dlatego nie wiem co chcesz odczytać?


https://naforum.zapodaj.net/665eb62da844.png.html
====LINK =====
2017-09-11 07:15
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Hasło oraz login to root ;root.
Admin/admin tyczyło sie sterowników v 2.1/2.4
Pozdrawiam
2017-09-11 08:04
  seba Posts: 1419 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
ID sterownika znajdziesz w głównym MENU:

2017-09-18 16:31
  darsan Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich Jestem świeżo po zakupie, ale mam problem z ustawieniem zasypu ilości opału, na sterowniku jak i ręcznie na piecu cały czas pokazuje graficznie że pusty. Wersja sterownika najnowsza.
2017-09-18 18:59
  mnich Posts: 248 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
W parametrach zaawansowanych należy ustawić „Czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika”. Zasypujemy kosz do pełna i od razu zerujemy bieżący czas pracy podajnika. Czekamy aż zasypane paliwo zostanie spalone w cyklu normalnej pracy, żeby sprawdzić ile minut pracował podajnik. Odczytany czas wpisujemy w wyżej wskazanym miejscu.

Do prowadzenia statystyk jest potrzebny współczynnik ilości kilogramów na minutę pracy, w tym celu należy
zużyte kilogramy podzielić przez czas pracy podajnika i w ten sposób uzyskamy potrzebny parametr kg/min
np.100kg/400min=0.25kg/min

 
2017-09-18 21:24
  darsan Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Gdzie dokonać tego zerowania bieżącego czasu podajnika? 
2017-09-18 22:33
  slawtaz Posts: 100 Ostrzeżenie: 0
Zasyp kosza = zerowanie czasu pracy podajnika
2017-09-19 13:31
  darsan Posts: 7 Ostrzeżenie: 0
Rozumie że zasyp kosza. Ale gdzie odczytać ile czasu łącznie pracował podajnik bo wiadomo że pracuje cyklicznie w zależności od temperatury. Czy trzeba to jakoś przeliczyć. 
2017-09-19 13:34
  PrzemekP Posts: 1436 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
darsan napisał » 2017-09-19 13:31
Rozumie że zasyp kosza. Ale gdzie odczytać ile czasu łącznie pracował podajnik bo wiadomo że pracuje cyklicznie w zależności od temperatury. Czy trzeba to jakoś przeliczyć. 



tutaj jest widoczny czas pracy podajnika
2017-09-19 20:26
  zabijar Posts: 20 Ostrzeżenie: 0
Witam czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć ,dlaczego nie pokazują się wykresy temperatur, co się mogło stać. Jakiś czas temu jeszcze były? 
Users on-line: Dubak, dudi1, tomek70pl