| Forum eCoal.pl v3.5 / v4.0 Problem z łącznością - sieć wewnętrzna LAN Subskrybuj | ||||
|  | ||||
| carpov   | 
                                     Witajcie Mam problem z dostaniem się do sterownika w sieci wewnętrznej LAN. Niezależnie czy podłączam się przy użyciu switcha czy też bezpośrednio podpinając laptopa. Niezależnie od urządzenia (laptop, tablet, telefon) Pingi latają, sterownik widoczny w sieci. Po wpisaniu adresu w przeglądarce pojawia się okno logowania. Wpisuję admin/admin - bez efektu. Cały czas powraca do okna logowania. Antvir wyłączony.  Jakieś pomysły? Z góry dziękuję | |||
|  | ||||
| seba   | 
                                     Odczytaj z panela ID sterownika. Znajdziesz je w oknie Internet (tam gdzie jest Adres IP, Maska, brama). Przejdziesz do tego okna strzałkami. Wtedy sprawdzimy w czym może być problem. | |||
|  | ||||
| carpov   | 
                                     ID? Mam strukturę menu panela jak poniżej. Zapewne chodziło o "NAZWA URZĄDZENIA" .....a tam mam domyślnie "ecoal". Serownik jest w sieci bez dostępu do internetu dlatego nie wiem co chcesz odczytać? https://naforum.zapodaj.net/665eb62da844.png.html ====LINK ===== | |||
|  | ||||
| konto usunięte   | 
                                     Hasło oraz login to root ;root.  Admin/admin tyczyło sie sterowników v 2.1/2.4 Pozdrawiam | |||
|  | ||||
| seba   | ||||
|  | ||||
| darsan   | 
                                     Witam wszystkich Jestem świeżo po zakupie, ale mam problem z ustawieniem zasypu ilości opału, na sterowniku jak i ręcznie na piecu cały czas pokazuje graficznie że pusty. Wersja sterownika najnowsza.
                                 | |||
|  | ||||
| mnich   | 
                                     W parametrach zaawansowanych należy ustawić „Czas pracy podajnika do opróżnienia zasobnika”. Zasypujemy kosz do pełna i od razu zerujemy bieżący czas pracy podajnika. Czekamy aż zasypane paliwo zostanie spalone w cyklu normalnej pracy, żeby sprawdzić ile minut pracował podajnik. Odczytany czas wpisujemy w wyżej wskazanym miejscu. Do prowadzenia statystyk jest potrzebny współczynnik ilości kilogramów na minutę pracy, w tym celu należy zużyte kilogramy podzielić przez czas pracy podajnika i w ten sposób uzyskamy potrzebny parametr kg/min np.100kg/400min=0.25kg/min | |||
|  | ||||
| darsan   | 
                                     Gdzie dokonać tego zerowania bieżącego czasu podajnika? 
                                 | |||
|  | ||||
| slawtaz   | 
                                     Zasyp kosza = zerowanie czasu pracy podajnika
                                 | |||
|  | ||||
| darsan   | 
                                     Rozumie że zasyp kosza. Ale gdzie odczytać ile czasu łącznie pracował podajnik bo wiadomo że pracuje cyklicznie w zależności od temperatury. Czy trzeba to jakoś przeliczyć. 
                                 | |||
|  | ||||
| PrzemekP   | darsan napisał » 2017-09-19 13:31  Rozumie że zasyp kosza. Ale gdzie odczytać ile czasu łącznie pracował podajnik bo wiadomo że pracuje cyklicznie w zależności od temperatury. Czy trzeba to jakoś przeliczyć.   tutaj jest widoczny czas pracy podajnika | |||
|  | ||||
| zabijar   | 
                                     Witam czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć ,dlaczego nie pokazują się wykresy temperatur, co się mogło stać. Jakiś czas temu jeszcze były? 
                                 | |||