Forum  eCoal.pl  Instalacja fotowoltaiczna w zastępstwie kotła Subskrybuj
First pagePrevious page36 / 66Next pageLast page
2018-10-18 08:41
  leON22 Posts: 2357 Ostrzeżenie: 1
Witam u mnie Tauron z montażem licznika uwinął się w ciągu tygodnia ( 25 kwiecień montaż instalacji , 2 maj montaż licznika ) ok. m-c czekałem na aktywację usługi e-licznik
2018-10-18 09:47
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
O co chodzi z tym elicznikiem też coś takiego będę miał? Z tego co wiem PGE woli placic kary niż na czas wymieniać liczniki
2018-10-18 10:00
  leON22 Posts: 2357 Ostrzeżenie: 1
W Tauronie jest taka opcja , po rejestracji i zalogowaniu się na eBOK . Masz wtedy dostęp do swoich usług : faktury , płatności itp. miedzy innymi e-licznik , na którym masz podgląd do wskazań swojego licznika:  poboru i generacji Dane aktualizowane są o 24.00 .
2018-10-18 10:15
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Ebooka w PGE też mam i te opcję o o których mówisz też mam dostep więc może ten eliczinik też bede miał.
2018-10-18 14:50
  zbigmaz01 Posts: 1577 Ostrzeżenie: 0
Nie dawno tam zaglądałem i nic takiego nie widziałem. Jak taka ikona wygląda? Może patrzę w złe miejsca ?
2018-10-18 18:22
  pab11o Posts: 461 Ostrzeżenie: 0
Tj aplikacja na telefon. Ale przez przeglądarkę też mozna.
2018-10-18 18:59
  karoka65 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
zbigmaz01 napisał » 2018-10-18 14:50
Nie dawno tam zaglądałem i nic takiego nie widziałem. Jak taka ikona wygląda? Może patrzę w złe miejsca ?

Zbychu mi powiedzieli że na aktywację eLicznika mają 90 dni, Leon ma chyba lepszego nicka że mu po miesiącu aktywowali
Kuźwa 3 miesiące bo pewnie nie chce się komuś ze dwa razy w komputerze kliknąć.
2018-10-18 23:15
  leON22 Posts: 2357 Ostrzeżenie: 1
Wiesiu , to nie magia nicka tylko siła perswazji i średnio 3 telefony tygodniowo do BOK Tauron
2018-10-19 20:03
  zbigmaz01 Posts: 1577 Ostrzeżenie: 0
Dzisiaj dzwoniłem, usłyszałem że 2 miesiące i jeszcze muszę poczekać.
2018-10-19 22:17
  marcinbb Posts: 1099 Ostrzeżenie: 0

U mnie udało sie przez stronę podając ten sam numer PPN ale inny nr. licznika.
Na stronach jest "zarejestruj" i nie musi w tym maczać rąk ZE masz nowy licznik który ogarnia gsm to i możesz mieć dostęp. Mnie też tak motali czekaj Pan ale podawaj Pan nr. licznika stary (ten z umowy który zabrali.
Sprawdźcie.
2018-10-20 08:12
  zbigmaz01 Posts: 1577 Ostrzeżenie: 0
Mnie pytała o pesel do sprawdzenia danych i aby wejść na moje konto a tam już stoi nowy licznik z datą.
2018-10-21 13:15
  leON22 Posts: 2357 Ostrzeżenie: 1
Panowie jak tam u Was wyglądała wczorajsza produkcja , u mnie straszna lipa tylko 1.23 kW . Jakby taka pogoda miała być do końca roku , to może z wielką bidą zbilansuję się na zero , bo w magazynie zostało ponad 700 kWh
2018-10-21 18:06
  bodziasty Posts: 1861 Ostrzeżenie: 0
lipa lipa

wczoraj 2.1 dziś 3.2
2018-10-21 18:12
  mark3k Posts: 484 Ostrzeżenie: 0
Hossa już się zakończyła, a i tak w tym roku trwała wyjątkowo długo.
2018-10-21 18:14
  leON22 Posts: 2357 Ostrzeżenie: 1
U mnie dziś słoneczko zaszalało całe 7.5 kWh
2018-10-21 18:58
  karoka65 Posts: 2359 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Piątek - 3,65
sobota - 4,28
dzisiaj - 14,01
2018-10-22 19:18
  marcinbb Posts: 1099 Ostrzeżenie: 0
piątek 2,3
sobota 2,7
niedziela 13,3
2018-10-22 19:22
  zbigmaz01 Posts: 1577 Ostrzeżenie: 0
piątek 3,38
sobota 3,54
niedziela 7,07
2018-10-22 19:37
  marcinbb Posts: 1099 Ostrzeżenie: 0

Panowie nie ma co liczyć produkcji z dnia na dzień bo mamy jesień zaraz zimę... śnieg panele przykryje i będzie 0kWh do czasu aż ktoś wejdzie na dach. Liczy się to co macie w magazynie energii. Przeliczcie sobie liczydła 2,8,0 * 0,8 - 1.8.0 = ilość w magazynie. W moim przypadku jak pisałem 1290kWh.

Mamy 22 październik do 21 marca (wiosna) mamy 5 miesięcy nawet jak odłączę inwerter daje mi to

1290 / 5 miesięcy: 258kWh/mc
258 / 30 dni = 8,6kWh/doba

A panele dzień w dzień coś zrobią choć 2,5kWh to daje średnio dobowo 10kWh.
Przeliczcie to dla swoich danych i będziecie mogli spojrzeć na to z innej perspektywy, i weźcie poprawkę kiedy instalowaliście panele
2018-10-26 18:29
  Ameno25 Posts: 2375 Ostrzeżenie: 0
karoka65 napisał » 2018-10-25 09:45
Mam na wszystkich grzejnikach głowice radiowe i czujniki temperatury praktycznie od początku jak się pojawiły, wszystko cacy.
Przedtem były sparowane z eCoalem zarządzając ciepłem z kotła groszkowego RBR obecnie z  pompy ciepła.

Karoka jaka pompe sobie fundnąłeś ?  Powietrzna czy wiercenie było 
ogrzewasz nia swój bunkierek , czy jakis nowy dom ?  fotowoltanike   masz to tego ?
Przeniesiony z wątku: Czujniki temperatury i wilgotności BT1 oraz głowice TH2
First pagePrevious page36 / 66Next pageLast page
Users on-line:

Recently added

Artur Zarzecze

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more