Forum  eCoal.pl  Awaria sterownika. Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
2019-11-01 23:38
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
Od 8 do 16. Upewnij sie prosze telefonem z rana. Pozdrawiam 
2019-11-03 16:26
  TAABOO Posts: 95 Ostrzeżenie: 0
I już po sprawie: byłem w Kutnie w sobotę (pracowali). Po godzinie miałem naprawioną płytę. Bardzo dziękuję za mega fachową pomoc. Zasługujecie na nie jedno .
2019-11-06 07:19
  mnich Posts: 224 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / SERWIS
Cieszymy się że mogliśmy pomóc i dziękujemy 
2019-11-15 10:42
  ansu Posts: 176 Ostrzeżenie: 0
U mnie optotriak się popsuł.
Mam OEP16 8 lat, dmuchawa hałasuje, jaką kupić?
2019-11-15 10:50
  gmaj22 Posts: 2115 Ostrzeżenie: 0
Najlepiej taką samą Patrz na wymiar ramki, tam jest chyba typ "B"
2019-11-15 19:42
  karoka65 Posts: 3142 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
TAABOO napisał » 2019-11-03 16:26
 Zasługujecie na nie jedno .

Jeśli zasługują to pewnie zawiozłeś ze dwie zgrzewki?
2020-10-24 00:25
  broncada Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
A co obstawiacie panowie na non stop pracującą pompę CO .Zasilanie jest podawane od razu po włączeniu kotła/sterownika do prądu .Na wyświtlaczu w trybie ręcznym można załączać i wyłączać pompkę i ikonka zapala się i gaśnie ,czyli prawidłowo ,ale pompka pracuje bez przerwy.
Do ustawień fabrycznych nie pomogło .wyłączanie z prądu ,nie pomogło .
Sądzę ,że uszk. jest płyta . 
2020-10-24 00:33
  leON22 Posts: 5135 Ostrzeżenie: 1
A co niby wg Ciebie ma ją wyłączać  W tym trybie, przypisanym do obwodu CO, ma tak pracować
2020-10-24 01:04
  broncada Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
ok ale , w trybie ręcznym można ją wyłączyć ,ikonka sie wylącza ,pomka pracuje nadal. albo zaraz po włączenia do prądu ,od razu rusza pompa .
2020-10-24 01:16
  leON22 Posts: 5135 Ostrzeżenie: 1
Ok, spójrz w swoich ustawieniach zaawansowanych na parametr temp.załączania pomp, masz ustawione 35st Czy jest wpięta w dedykowane miejsce w sterowniku 
2020-10-24 01:43
  broncada Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
jest tak wpięta od początku ,od instalacji , kocioł chciałem wyczyścić wyłączyłem wszystko , a tu słyszę jak pompka szumi cichutko ,nie wiem kiedy dokładnie sie to stało ,na lato kocioł wygasiłem . W wrześniu rozpaliłem . w zeszłym sezonie na 100% pompa  się wyłączała .
2020-10-24 10:44
  starplus Posts: 533 Ostrzeżenie: 0
Sterownik na warsztat, uszkodzony triak w obwodzie wykonawczym. Pozostaje serwis, albo jakiś elektronik.
2020-10-25 12:20
  broncada Posts: 4 Ostrzeżenie: 0
Potwierdzam , rozmawiałem z serwisem , gość bardzo dobrze zorientowany , po przedstawieniu objawów sugeruje uszkodzenie  traika BTA12-600 , lub wczesniejszego optotriaka MOC 3062 .Poczekam do wiosny ,wymontuję płytę i na warsztat . teraz pompa jest non stop zasilana , więc to nie jest problem . 
2021-09-23 18:43
  maniek01 Posts: 54 Ostrzeżenie: 0
Witam. Mam podobny problem, dmuchawa pracuje ospale i brak jej wydajności w wcześniej pracowała z mocą 38% teraz 61%
 Dodam że kondek sprawny, po podpięciu do sieci wentyla bez stera startuje od kopa, 6 lat ciągłej pracy kociołka, bez żadnej awarii do tej pory.Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie płyty?
2021-10-04 19:25
  janek95 Posts: 78 Ostrzeżenie: 0
Witam, mam problem z sterownikiem. Na ręcznym można włączać dmuchawę czy podajnik, natomiast na auto nie chce wystartować. Może coś da się zrobić zanim nezbędny będzie serwis. pozdr.
2021-10-04 21:19
  leon Posts: 320 Ostrzeżenie: 0
Proponował bym pobrać aktualizację sterownika i zrobić defragmentację karty Cd ( postępując według wytycznych w instrukcji) NIE POMOŻE, serwis
First pagePrevious page2 / 2Next pageLast page
Users on-line: dudi1, mariosob, mario-speedway, miras76, Omega1989, pg57, poslowicka, pppiec, raplik, rynio, Stardust