Forum eCoal.pl Awaria sterownika. Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Od 8 do 16. Upewnij sie prosze telefonem z rana. Pozdrawiam
|
|||
|
||||
TAABOO
|
I już po sprawie: byłem w Kutnie w sobotę (pracowali). Po godzinie miałem naprawioną płytę. Bardzo dziękuję za mega fachową pomoc. Zasługujecie na nie jedno .
|
|||
|
||||
mnich
|
Cieszymy się że mogliśmy pomóc i dziękujemy
|
|||
|
||||
ansu
|
U mnie optotriak się popsuł.
Mam OEP16 8 lat, dmuchawa hałasuje, jaką kupić? |
|||
|
||||
gmaj22
|
Najlepiej taką samą Patrz na wymiar ramki, tam jest chyba typ "B"
|
|||
|
||||
karoka65
|
TAABOO napisał » 2019-11-03 16:26 Zasługujecie na nie jedno . Jeśli zasługują to pewnie zawiozłeś ze dwie zgrzewki? |
|||
|
||||
broncada
|
A co obstawiacie panowie na non stop pracującą pompę CO .Zasilanie jest podawane od razu po włączeniu kotła/sterownika do prądu .Na wyświtlaczu w trybie ręcznym można załączać i wyłączać pompkę i ikonka zapala się i gaśnie ,czyli prawidłowo ,ale pompka pracuje bez przerwy.
Do ustawień fabrycznych nie pomogło .wyłączanie z prądu ,nie pomogło . Sądzę ,że uszk. jest płyta . |
|||
|
||||
leON22
|
A co niby wg Ciebie ma ją wyłączać W tym trybie, przypisanym do obwodu CO, ma tak pracować
|
|||
|
||||
broncada
|
ok ale , w trybie ręcznym można ją wyłączyć ,ikonka sie wylącza ,pomka pracuje nadal. albo zaraz po włączenia do prądu ,od razu rusza pompa .
|
|||
|
||||
leON22
|
Ok, spójrz w swoich ustawieniach zaawansowanych na parametr temp.załączania pomp, masz ustawione 35st Czy jest wpięta w dedykowane miejsce w sterowniku
|
|||
|
||||
broncada
|
jest tak wpięta od początku ,od instalacji , kocioł chciałem wyczyścić wyłączyłem wszystko , a tu słyszę jak pompka szumi cichutko ,nie wiem kiedy dokładnie sie to stało ,na lato kocioł wygasiłem . W wrześniu rozpaliłem . w zeszłym sezonie na 100% pompa się wyłączała .
|
|||
|
||||
starplus
|
Sterownik na warsztat, uszkodzony triak w obwodzie wykonawczym. Pozostaje serwis, albo jakiś elektronik.
|
|||
|
||||
broncada
|
Potwierdzam , rozmawiałem z serwisem , gość bardzo dobrze zorientowany , po przedstawieniu objawów sugeruje uszkodzenie traika BTA12-600 , lub wczesniejszego optotriaka MOC 3062 .Poczekam do wiosny ,wymontuję płytę i na warsztat . teraz pompa jest non stop zasilana , więc to nie jest problem .
|
|||
|
||||
maniek01
|
Witam. Mam podobny problem, dmuchawa pracuje ospale i brak jej wydajności w wcześniej pracowała z mocą 38% teraz 61%
Dodam że kondek sprawny, po podpięciu do sieci wentyla bez stera startuje od kopa, 6 lat ciągłej pracy kociołka, bez żadnej awarii do tej pory.Czy jest jakiś sposób na sprawdzenie płyty? |
|||
|
||||
janek95
|
Witam, mam problem z sterownikiem. Na ręcznym można włączać dmuchawę czy podajnik, natomiast na auto nie chce wystartować. Może coś da się zrobić zanim nezbędny będzie serwis. pozdr.
|
|||
|
||||
leon
|
Proponował bym pobrać aktualizację sterownika i zrobić defragmentację karty Cd ( postępując według wytycznych w instrukcji) NIE POMOŻE, serwis
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||