Forum eCoal.pl v3.5 Opał Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona11 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
endriu
|
antom3 napisał » 2017-10-04 20:50 Witam, podepnę się do tematu opału. Czy ktoś palił eko-groszkiem o nazwie" Prestige premium". Poszukuję opinii co do jakości, jak się spala i czy jest godny polecenia. Pozdrawiam Ja paliłem w tamtym sezonie groszkiem Prestige Classic i Premium i uważam że to dobry groszek, miałem trochę kalafiorów, popkornu i popiołu ale zdecydowanie za mocno wiałem, przyznaję że nie ogarnołem tematu ustawień w pierwszym sezonie grzania :(. Polecał bym bardziej Classic, lepszy stosunek ceny do jakości ale w tym sezonie niedostępny. Na ten sezon zamówiłem na początku lipca 2t Classica i 1t Premium, dowiedziałem się we wrześniu że Classica nie dostanę! Ceny poszły do góry i wziąłem 3t Premium po cenie z lipca 840 zł w bigbagu. 1t która dotarła na przełomie lipca i sierpnia węgiel suchy jak pieprz, 2t z września węgiel wilgotny. |
|||
|
||||
pab11o
|
Witam
Gdzie teraz najlepiej kupować opał bo ceny na necie zrównały się z cenami na składach. Co w tej chwili jest najbardziej opłacalne ? Może jakiś ekomiał ? Pozdrawiam dodane 2017-10-05 16:20http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6969917813Zastanawiam się nad tym |
|||
|
||||
arti
|
Czy ktoś kupował opał od sierpnia w karenie? Kupiłem u nich opał 2 miesiące temu do dzisiaj czekam za dostawą i nie potrafią określić kiedy przyjedzie...... masakra, jak jeszcze przyjedzie mokry to pierwszy i ostatni zakup u nich, o cenach już nie wspomnę..... lokalnie taniej i od ręki.
|
|||
|
||||
procho
|
kupowałem groszko miał ale przed okresem wakacyjnym i muszę przyznać że dostawa była szybka.
jeżeli chodzi o spalanie - wg mnie spala sie bardzo dobrze w porownaniu do innych groszków jakie miałem |
|||
|
||||
pablo
|
arti: Karena dla mnie odpada,odpowiem CI tak byl tu kiedyś ich akwizytor na tym forum.Na pytanie jak z wilgotnościa powiedział 15-22 % to norma o tej porze.... jak dostałem raz groszek z kareny zrezygnowałem bo się lało....kolejna sprawa ich ceny to jaka abstrakcja ) zobacz na cenę kormorany....
Arti:szukaj w OBI mają groch Bastexu i o dziwo taniej niż na www. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
endriu- dziękuję za info. Ja po namowie znajomego zamówiłem tonę prestige premium w cenie 950zł/t. Zobaczę jak to się pali i podzielę się opinią.
|
|||
|
||||
pablo
|
antom3:czekamy
|
|||
|
||||
tadwit
|
Witam! Czy ktoś z Was pali chwałowickim pieklorzem? U mnie pomimo wielu prób ustawień i konfiguracji (retorta - grupowe) występują niestety kalafiorki i co dwa dni wynoszę pełną szufladę mieszaniny spieków i popiołu. (mam OEPM, a tam poojemnik jest trochę większy :-( ) Czy też tak macie?
|
|||
|
||||
buhaj39
|
tadwit napisał » 2017-10-08 13:00 Witam! Czy ktoś z Was pali chwałowickim pieklorzem? U mnie pomimo wielu prób ustawień i konfiguracji (retorta - grupowe) występują niestety kalafiorki i co dwa dni wynoszę pełną szufladę mieszaniny spieków i popiołu. (mam OEPM, a tam poojemnik jest trochę większy :-( ) Czy też tak macie? Ja palę chwalowicami na grupowym ,popiołu jest dużo ale nie tyle żebym musiał go wynosić co 2 dni,kalafiorki są to fakt ale nie ma tragedii,generalnie moge powiedziec ze spala sie calkiem fajnie. |
|||
|
||||
murat1814
|
do 11 października 2017 w OBI jest promocja na ekogroszek GOLD kaloryczność 28-30 MJ producent Bartex cena 920 zł(w necie cena 1000+) - moim zdaniem cena bardzo fajna .
Silver 26-28MJ w Obi kosztuje 840 zł za tonę też atrakcyjna cena , tylko że transport sobie trzeba załatwić samemu ;( obecnie testuje ekogroszek z TAURONA 26 MJ 840 zł za tonę ( już z transportem) - pierwsze wrażenie dużo spieków ale fajnie osiąga temperaturę -zobaczymy co wyjdzie po spaleniu 120 kg i przeważeniu całego syfu z pieca |
|||
|
||||
bodziasty
|
kicab napisał » 2017-10-04 19:51 I jak się pali ten greenpal ? Ano tak: Spieków - brak Popiół - wypalony bez niedopałów Jak po 2 dniach palenia w piecu bez zmian - nie czyściłem go od rozpalenia także nie ma co się sugerować tym co leży na ruszcie. Jak ktoś ma zamiar brać - polecam, tylko przy miale jest więcej popiołu i nie narzekać potem, no ale cena niższa. Piec zbiera się dobrze - czyli ta deklarowana kaloryczność 23000-24000 kJ jest. |
|||
|
||||
zbyniuk5
|
a jaka cena tego ekomiału?
|
|||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
pab11o
|
||||
|
||||
sq9tbu
|
bodziasty napisał » 2017-10-04 17:37 Krzysiek myślisz że w Piaście mieszają z ruskim ? A cena już poszła w górę z 620 na 660 - pani premier - jak żyć Na kopalniach nie ale w składach to loteria. dodane 2017-10-09 13:06 antom3 napisał » 2017-10-04 20:50 Witam, podepnę się do tematu opału. Czy ktoś palił eko-groszkiem o nazwie" Prestige premium". Poszukuję opinii co do jakości, jak się spala i czy jest godny polecenia. Pozdrawiam Bardzo dobrze się pali, mało popiołu ale to kaloryczny węgiel. U mnie zapadał się kopiec kreta. |
|||
|
||||
czechu714
|
tadwit napisał » 2017-10-08 13:00 Witam! Czy ktoś z Was pali chwałowickim pieklorzem? U mnie pomimo wielu prób ustawień i konfiguracji (retorta - grupowe) występują niestety kalafiorki i co dwa dni wynoszę pełną szufladę mieszaniny spieków i popiołu. (mam OEPM, a tam poojemnik jest trochę większy :-( ) Czy też tak macie? Witam, ja palę na automacie i jest ok , oczywiście spieki są ale nie jest tego dużo. Popiołu jest w normie po spalaniu około 120 kg było nie pełna szuflada, podejrzewam że cały zasobnik można spalić i wystarczy pojemność szuflady na popiół z spiekami pozdrawiam |
|||
|
||||
sq9tbu
|
||||
|
||||
bodziasty
|
||||
|
||||
kicab
|
bodziasty >> a jak wygląda granulacja tego ekomiału ?
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona11 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||