Forum eCoal.pl v3.5 Opał Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
sq9tbu
|
Teraz nie wiem Darku bo mam miau z kareny 2T i kupie jeszcze na jesieni albo 1T groszkomiału z kareny albo retopala ze składu w Kielcach.
Wesoła jest za mocna dla mnie. Mnie by wystarczyło napalić patykami a nie wesołą. |
|||
|
||||
Mucha
|
Wczoraj dotarł do mnie Retopal z PGG w bigbagach. Miałem dylemat czy kupować, bo kupowałem w ubiegłym roku workowany i był mokry i niedoważony. W tym roku zdecydowałem się na bigbag bo pomyślałem że łatwiej mu będzie doschnąć a skoro z worków i tak musiałem wysypywać żeby przeschnął przed wsypaniem do podajnika, to po co przepłacać. Ponieważ jeden bigbag musiałem od razu przesypać w worki (brak miejsca) to miałem możliwość sprawdzenia wilgotności w środku bigbaga w dniu dostawy. I tutaj miłe zaskoczenie - cała tona węgla sucha jak pieprz.
|
|||
|
||||
dartante
|
Hej Mucha. A wstawisz zdjęcie jak się prezentuje retopal? Jeśli to nie problem
|
|||
|
||||
lukastob
|
sq9tbu napisał » 2017-07-19 15:57 Teraz nie wiem Darku bo mam miau z kareny 2T i kupie jeszcze na jesieni albo 1T groszkomiału z kareny albo retopala ze składu w Kielcach. Wesoła jest za mocna dla mnie. Mnie by wystarczyło napalić patykami a nie wesołą. Witaj kolego, czy możesz polecić jakiś skład w Kielcach, tak się składa że jestem z okolic i przymierzam się do zakupu. |
|||
|
||||
czarek1
|
Moduł radiowy RM1, bezprzewodowy czujnik temperatury i wilgotności BT1, bezprzewodowy zewnętrzny czujnik temperatury BT2 czy warto montować i jak to działa czy to pozwoli zaoszczędzić opału pozdrawiam
|
|||
|
||||
leON22
|
czarek1 posiadanie samego czujnika niczego nie zmieni poza tym , że będziesz widział jaka jest w danym momencie temp. do pełnej funkcjonalności czujników potrzebny jest jeszcze zawór 4D z siłownikiem albo modół radiowy i dedykowane do niego zawory termostatyczne , pozdrawiam
|
|||
|
||||
czarek1
|
Dziękuję kolego
|
|||
|
||||
bgregor
|
Witam
Kupiłem ostatnio w Karenie ekomiał siany , jeszcze w cenie 680zl , jednak to co przysłali to jakieś nieporozumienie. Bardzo dużo drobnej frakcji , jak piasek . Poprzednio kupiona tona z czerwca tego roku , wyglądała dużo lepiej . Tylko grubsza frakcja czyli faktycznie przesiany i suchy . Jeśli wg Kareny to jest ten sam opał , to ja rezygnuję z takiego towaru . Teraz jeszcze podrożał . Nie polecam |
|||
|
||||
Mucha
|
dartante napisał » 2017-07-27 17:20 Hej Mucha. A wstawisz zdjęcie jak się prezentuje retopal? Jeśli to nie problem Trochę późno, ale nie zaglądałem tutaj chwilę. Oto zdjęcia Retopalu |
|||
|
||||
dartante
|
Dziękuję. Byłem ciekaw granulacji.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
lukastob napisał » 2017-08-09 20:12 sq9tbu napisał » 2017-07-19 15:57 Teraz nie wiem Darku bo mam miau z kareny 2T i kupie jeszcze na jesieni albo 1T groszkomiału z kareny albo retopala ze składu w Kielcach. Wesoła jest za mocna dla mnie. Mnie by wystarczyło napalić patykami a nie wesołą. Witaj kolego, czy możesz polecić jakiś skład w Kielcach, tak się składa że jestem z okolic i przymierzam się do zakupu. Dąbrowa koło Kielc hurtownia Maraton dobry workowany Retopal |
|||
|
||||
zbyniuk5
|
czy już zakupy ekogroszku porobione? jesli tak to co polecacie?
U mnie w najbliższych składach mają Jaret Plus 25MJ po 810zł/t Ziemowit 26-27MJ po 750zł/t Bobrek węglokoks 27MJ po 840zł/t Retopal 24-25MJ po 850zł/t PIAST 26-27MJ po 820zł/t Pieklorz chwałowice 28MJ po 850zł/t Paliłem wcześniej ekomiałem z piasta ale teraz lipa bo nikt obok nie ma a jakies dostawca z neta ma ale po 750zł Co byście doradzili? co macie sprawdzone? |
|||
|
||||
pab11o
|
a ja zawsze myślałem że Retopal i piast to jest te sam ekogroszek
|
|||
|
||||
pablo
|
zbyniuk5:ja kupiłem Silesie czerwoną po 750 zł na miejscu ,pokazywali mi certyfikat 27-28MJ
|
|||
|
||||
Piotrgier
|
Witam
mam pytanie w jaki sposób mogę sprawdzić gdzie pozostał mi węgiel w "zakup węgla" bo mi nie pokazuje ilości spalania. mam sporo zakupów węgla i już nie wiem gdzie klikać. |
|||
|
||||
zbyniuk5
|
a czy ktoś z Was palił jakimś asortymentem z firmy MYKS ( http://mykswegiel.pl/?product=myks-ekomial-2 ) lub Sovillo (Kup Pan Wyngiel https://kuppanwyngiel.eu/ekomial-workowany/sztajger  ? interesuje mnie ekomiał z tych firm.
|
|||
|
||||
buhaj39
|
zbyniuk5 napisał » 2017-08-31 21:48 a czy ktoś z Was palił jakimś asortymentem z firmy MYKS ( http://mykswegiel.pl/?product=myks-ekomial-2 ) lub Sovillo (Kup Pan Wyngiel https://kuppanwyngiel.eu/ekomial-workowany/sztajger  ? interesuje mnie ekomiał z tych firm. Ja paliłem w tamtym sezonie,teraz palę do grzania wody i kupiłem na zimę ten w żóltych workach z firmy Myks,wg opisu są to chwałowice. Generalnie jestem zadowolony,szybka dostawa w jutowych czystych workach,opał suchy. Jedyne do czego mogę się przyczepić to trochę dużo popiołu,przynajmniej tak było zeszłej zimy,zobaczymy jak bedzie sie paliła ta nowa dostawa. |
|||
|
||||
simko1
|
Kupiłem trochę opalu na zimę. Mianowicie tonę grochu 27 z silesi za 620zl i tonę mialu 18 z piasta za 340zl.
Chciałem retopal ale ciężko o niego . Gość ze składu powiedział ze SILESia sama ciężko się pali bo jest za mocna i klienci kupują do niej na mieszanie właśnie ten miał i podobno jest ok. Zobaczę w zimę. Na razie mam tylko 5 taczek zmieszany. Reszty na razie nie mieszam . Chce zobaczyć jak się palą bez mieszania. Niżej zdjęcia. dodane 2017-09-02 13:07 |
|||
|
||||
zbyniuk5
|
simko1 napisał » 2017-09-02 13:07 Kupiłem trochę opalu na zimę. Mianowicie tonę grochu 27 z silesi za 620zl i tonę mialu 18 z piasta za 340zl. Chciałem retopal ale ciężko o niego . Gość ze składu powiedział ze SILESia sama ciężko się pali bo jest za mocna i klienci kupują do niej na mieszanie właśnie ten miał i podobno jest ok. Zobaczę w zimę. Na razie mam tylko 5 taczek zmieszany. Reszty na razie nie mieszam . Chce zobaczyć jak się palą bez mieszania. Niżej zdjęcia. dodane 2017-09-02 13:07 Rozumiem, że jestes ze śląska bo u nas w okolicach czewy to ponad 800zł to minimum za jakikolwiek ekogroszek :( |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Na śląsku też drogo.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona8 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||