Forum eCoal.pl v3.5 Opał Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
sq9tbu
|
Z pocztą już nie współpracują.
|
|||
|
||||
leON22
|
||||
|
||||
sq9tbu
|
No ładnie.
U mnie będą jednak w piątek. Mają jeszcze miejsce w samochodzie jakby ktoś coś chciał okolice Kraków, Tarnów, Kielce. |
|||
|
||||
pab11o
|
Jaka cena
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Cena w zależności co kto chce z oferty. Miau siany po 680 z dowozem i wózkiem widłowym.
|
|||
|
||||
endriu
|
Testowałem miał z Kareny w weekend, nie wiem czy próba wypadła miarodajnie ponieważ piec w większości pracował w trybie - podtrzymanie (małe zapotrzebowanie na CWU, latem CWU grzeje gazem). Niewiele go spaliłem to też w szufladzie nie wiele było popiołu.
Podajnik Ekoenergia i sterownik bruli - czy są jakieś specjalne ustawienia dla miału? Testy będą kontynuowane |
|||
|
||||
sq9tbu
|
Miau dojechał wszystko ok.
|
|||
|
||||
procho
|
groszko-miał dojechał
jak skonczy się dotychczasowy groszek zasypię go i zobaczymy jak to się pali p.s. nigdy nie paliłem niczym innym jak groszkiem |
|||
|
||||
DKo70
|
sq9tbu napisał » 2017-06-09 20:48 Miau dojechał wszystko ok. "Miau"? Uo jak fajnie. Uykne zaraz uyskacza z radości. Uadny z Ciebie uobuz Krzyś. 😃😃😃 Pozdrawiam i zdrówka |
|||
|
||||
sq9tbu
|
||||
|
||||
leON22
|
Właśnie zasypałem 100 kg Ekomiału sianego z Kareny , zobaczymy na jak długo wystarczy zasyp na ogrzanie CWU , w/g statystyk do 30 czerwca , ciekawe pewny
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Na pewno miału zejdzie więcej niż groszku. O ile tego pewnie nikt nie mierzył.
|
|||
|
||||
leON22
|
Zobaczymy kocioł ustawiony na 55* , CWU - 50* , powrót - 47* , cztery osoby w domu średnie zużycie wody ok 40m3 co 3 m-ce
PS. Termin zasypu przesunął się na 28 czerwca |
|||
|
||||
endriu
|
||||
|
||||
tryt
|
http://biznes.onet.pl/wiadomosci/kraj/import-wegla-z-rosji-weglokoks-ma-zgode-rzadu/q3qwn3 Teraz na składach to już tylko "wesoła" będzie. I nie dojdziesz tego skąd ona przyjechała.... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Onetowi to bym tak nie wierzył.
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Dostalem smsa ze od 1 lipca ceny wegla w gore.
|
|||
|
||||
leON22
|
sq9tbu pewnie od samego "Prezesa"
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Z firmy smarttrans od ktorej kupowałem próbkę wesołej.
|
|||
|
||||
DKo70
|
Z firmy Smarttrans brałem kęsy czy grubą kostkę do zasypowca. Nie narzekałem.
Ekogroszku nie zaryzykowałem. W tym roku, po rozczarowaniu niedoważonym retopalem", kupiłem 3t z miejscowego składu w oryginalnych firmowych opakowaniach. 27-29MJ. Wilgotny ale nie gnój jak retopal i przede wszystkim worki po 25,2-25,5 kg. Miałem ten opał 2 lata temu. Wtedy to była mieszanka co najmniej 2. węgli. Jeden szlakował a drugi zostawiał koksy. 4 lata temu był idealny. Zobaczymy jak w tym roku. Udanych wakacji. Zdrówka dodane 2017-07-16 20:46Jaka cena eko w Smarttrans? |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona7 / 12Następna stronaOstatnia strona | ||||