Forum eCoal.pl Cieknacy reduktor Subskrybuj | ||||
|
||||
Andrzej70
|
To jest nas już dwóch. Kapie mi olej z tego większego członu - 500 złotych za element. Kto wie co tam trzeba by wymienić?
|
|||
|
||||
coral
|
Ile lat jest gwarancji na przekładnie
|
|||
|
||||
karoka65
|
||||
|
||||
coral
|
Witam, tak idzie wymienić uszczelniacz. Znalazłem części pod tym numerem 501 587 330. ....podajnik przerobił tylko 5t węgla i już problem.
|
|||
|
||||
marleyy
|
moze ktoś zrobić zdjecie miejsa skad kapie olej? Dzisiaj zauważyłem plamę oleju na gresie...wyglada na to że u mnie te kapie ...a motoreduktor nie przepracowal nawet 2 sezonów...! ktos to reklamował? Do Ogniwa czy do producenta motoreduktora?
|
|||
|
||||
coral
|
24 mies. gwarancji u mnie już po ptokach
dodane 2017-02-28 21:30Jutro podeśle zdjęcia |
|||
|
||||
Andrzej70
|
Zdjęcia nie podeślę po jestem poza domem. Olej mam na łączeniu reduktora z korpusem podajnika. Rozciekł się po 5 latach (albo sześciu). Taki kiepski rok mam. Najpierw dziura w podajniku, teraz olej z reduktora. Dziura w podajniku finansowo mnie osłabiła, W reduktorze mam nadzieję na wymianę tylko tego oringa. Zna ktoś jego rozmiar?
|
|||
|
||||
bodziasty
|
Dwa lata chodził, 2 dni przed końcem gwarancji zgłosiłem - wymieniono na nowy w Ogniwie tu jest przekładnia a numer jest chyba na zdjęciu, ale lepiej zadzwonić |
|||
|
||||
Andrzej70
|
Na tym zdjęciu to chyba widać łożysko. Czy ten oring jest pomiędzy łożyskiem a tym walcem w który wchodzi zabierak? Czy można tam się dostać bez specjalnych narzędzi?
|
|||
|
||||
marleyy
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
A nie jets to śruba do spuszczania oleju ?
Dokręć ją może sie poluzowała od drgań dodane 2017-03-01 07:11A nie jets to śruba do spuszczania oleju ? Dokręć ją może sie poluzowała od drgań |
|||
|
||||
ansu
|
U mnie po 9 latach cieknie z tego co wałek ślimaka siedzi. Wystarczy wymiana uszczelniacza? Jest 40x80x7, ale nie cieknie na uszczelniaczy tylko w środku w tej tulei na tym łączeniu
dodane 2020-05-06 17:26Jednak uszczelniacz dodane 2020-05-17 11:00Dobra, uszczelniacz wymieniony zalane olejem przekładniowy i ok. Ciekło po tej osi sprzęgła i na zewnątrz m |
|||