Forum eCoal.pl v3.5 Wyjęcie rusztu awaryjnego w OEP 16kW czy poprawi jakość spalania ? Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 6Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
budgie1
|
Dzień dobry. Ja usunąłem na początek te cegiełki z palnika
|
|||
|
||||
leON22
|
Właśnie w ramach testu, wyrzuciłem z kociołka dwa skrajne zawirowacze spalin, z pionowego wymiennika ciepła w moim OEP16kW , zobaczymy jakie będą różnice
|
|||
|
||||
energotop
|
A niby taki ekologiczny jesteś.
|
|||
|
||||
leON22
|
Dlaczego niby i akurat ja ? Ekologiczny to powinien być opał To tylko dwie płomieniówki , komin ma ponad 12m wysokości
|
|||
|
||||
energotop
|
Nie ma to jak nawalić na strychu a zwalić na kota.
|
|||
|
||||
leON22
|
Nie mam kota i nie sram po kątach , tym bardziej na strychu , w swoje "gniazdo" Dla Twojej i wszystkich wiadomości powtarzam , że jest to tylko test . Nie zamierzam nikogo truć , ani zapylać okolicy , tym bardziej że na dachu mam panele PV
PS. Jak widać po wykresach spalin , ciepło z kotła wylatuje kominem dodane 2018-12-16 17:58Płomieniówki ponownie na swoim miejscu . Spostrzeżenia : wyższa temp.spalin j/w wspomniałem , kociołek jakoś dłużej dochodzi do zadanej temperatury i szybko się wychładza . Na plus trochę czyściej w kotle |
|||
|
||||
energotop
|
Czyściej w kotle bo pył na trawniku.
|
|||
|
||||
leON22
|
Taaak, chyba na śniegu go zauważyłem Udostępnij cwaniaku swój sterownik, to Ci powiem jaki z Ciebie Ekolog
|
|||
|
||||
energotop
|
Dlaczego odrazu "cwaniaku"? Brakuje argumentów to obrażamy innych? Nie mam swojego kotła tutaj na platformie więc nie mam co Ci udostępniać. Zresztą taki z Ciebie fachowiec że mi sprawność, NOXy, pyły i nadmiar tlenu wyliczysz z wykresu?
|
|||
|
||||
leON22
|
Napisałem specjalnie "cwaniaku" żebyś przygodę z ekologią zaczął od siebie , a nie pouczał innych odpowiadając nie na temat . Nie będę Ci obliczał sprawności , Nox-ów , bo nie jestem fachowcem w tej dziedzinie. Chciałem tylko zerknąć na Twoje ustawienia ale cóż , widocznie coś z nimi jest nie tak , skoro to taka tajemnica Rada na przyszłość nie pomagasz , to nie przeszkadzaj
|
|||
|
||||
energotop
|
||||
|
||||
leON22
|
No to wrzuć jeszcze swoje statystyki za ostatni m-c , napisz ile m2 ogrzewacz, czym palisz ? Porównamy i zobaczymy który z nas więcej CO2 emituje do atmosfery . Za dużo na tym wykresie nie widać , oprócz zbyt niskiego powrotu . Brak temp wew. i do końca nie wiadomo , że ten "moj" jest naprawdę twój
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Waco, a Ty nie masz co robić ? Nie szkoda czasu ? Tester testuje, poucza, doradza - daj mu się wykazać.
|
|||
|
||||
leON22
|
Tester rzucił rękawicę
|
|||
|
||||
energotop
|
Trochę nie chce mi się biegać ludziom po piwnicy żeby zdawać relację co widzę...
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Daj mu namiar na prawdziwy Twój. Może się czegoś znowu nauczę.
|
|||
|
||||
leON22
|
Jeszcze trochę i pójdę w ślady Wiesia , testowanie zostawię innym
|
|||
|
||||
energotop
|
||||
|
||||
budgie1
|
Niech sobie rękawice na mrozy lepiej zostawi
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jest wejście, przez mapę, na koncie demo...
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 6Następna stronaOstatnia strona | ||||