Forum eCoal.pl brak połaczenia przez rs232 i problem z otwarciem strony www Subskrybuj | ||||
|
||||
jumper313
|
Po aktualizacji sterownika do najnowszego softu przez złącze rs 232 nie było żadnych problemów. przez serwer proxy i złącze rs komunikacja ze sterownikiem była ok. wszystko bardzo ładnie się pokazywało. Ale już żeby wyświetlić stronę www przy połączeniu przez kabel sieciowy bezpośrednio z laptopem to po wpisaniu adresu IP sterownika w przeglądarce przeglądarka pyta się tylko o login i hasło a po wpisaniu pokazuje pusta stronę www. Strone już aktualizowałem kilka razy. a po paru godzinach nie mogę się połączyć ze sterownikiem przez kabel rs w żaden sposób. już próbowałem przez przejściówkę z złącza pcimcia na rs i z usb na rs (przelotki wiem ze działają poprawnie) a przez kabel rj 45 dalej to samo.
jakieś pomysły co mogło się stać z połączeniem przez rs i dlaczego nie wyświetla mi strony www przy połączeniu sieciowym? przez siec połączenie jest bo aktualizacja strony przechodzi bezbłędnie tylko żadna przeglądarka po wpisaniu ip haseł wyświetla pusta stronę |
|||
|
||||
bodziasty
|
U mnie antywirus (ESET) blokował przy połączeniu po sieci - spróbuj wyłączyć na chwilę.
|
|||
|
||||
jumper313
|
Dzięki Bodziasty. Wyłączenie antywira pomogło na połączenie przez sieć lokalna. Ale dalej nie rozwiązałem problemu dlaczego nie chce połączyć sterownika przez rs232.
|
|||
|
||||
mnich
|
Przy połączeniu po RS232 należy korzystać tylko z jednego programu, aktualizatora lub serwera proxy.
Drugą opcją jest uszkodzenie któregoś z portów. Najlepiej zrestartować wszystkie urządzenia i jeszcze raz sprawdzić działanie. |
|||