Forum eCoal.pl kupię / sprzedam Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
conandram
|
Witam. Orientuje się ktoś czy ten kocioł trzeba wymienić do końca 2021? Ogniwo eko plus 25 kw 2011r na tabliczce nie ma normy PN-EN 303-5:2002. Na starym kopciuchu była.
|
|||
|
||||
leON22
|
Ogniwo Eko Plus to 4klasa w śląskim wg uchwały antysmogowej "wymiana do 31.12.2027 r. gdy kocioł jest Klasy 3 lub 4 wg. Normy PN-EN 303-5:2012."
|
|||
|
||||
conandram
|
||||
|
||||
leON22
|
Obawiam się , że Twój jest "pozaklasowy" Poczytaj jak to wygląda dla Twojego regionu .
Cyt: "Pierwsza polska norma wprowadzająca klasy kotłów (klasy 1-3) istnieje od 2002 r., ale nie była do tej pory obowiązkowa. Aktualizacja tej normy z 2012 r. (PN-EN 303-5:2012) usunęła klasy 1. i 2., a dodała klasy 4. i 5.Należy zaznaczyć, że kotły z tzw. „certyfikatami ekologicznymi” nie spełniają wymagań żadnej z klas normy PN-EN 303-5:2012 i w kontekście uchwał antysmogowych podlegają wymianie – jako „pozaklasowe”." Tak wygląda tabliczka mojego OEP dodane 2021-07-23 23:06 |
|||
|
||||
conandram
|
A co tam masz innego oprócz pozbycia się rusztu awaryjnego? Pionowe wymienniki plus zawirowywacze? Może ma ktoś na sprzedaż tą naklejkę?
|
|||
|
||||
procho
|
mam taki sam kocioł ja LEON z 2014roku i na tabliczce znamionowej - 3 klasa
|
|||
|
||||
leON22
|
Sami widzicie jak to jest z tymi klasami i certyfikatami , takie same kotły różniące się jedynie rokiem produkcji , a papiery różne
|
|||
|
||||
marleyy
|
Witam! mam do sprzedania piec OEP10kW + sterownik eCoal 3.5 Stan bardzo dobry, pracował 5 sezonów. Tel. 697218637 |
|||
|
||||
macut
|
Sprzedam podajnik do kotła Ogniwo
https://www.olx.pl/d/oferta/zasobnik-podajnik-pieca-kotla-pojemnik-wegiel-ogniwo-eko-CID628-IDKKu5r.html Sprzedam palnik brucer z dmuchawą https://www.olx.pl/d/oferta/palnik-silnik-slimak-ogniwo-eko-brucer-CID628-IDKKufp.html |
|||
|
||||
Find
|
Sprzedam sterownik eCoal v.2.4, zasobnik na ekogroszek od pieca Ogniwo Eko Plus 25 KW (rok prod. 2011), podajnik z silnikiem, i inne części od pieca. Więcej szczegółów podam telefonicznie tel. 790737437 |
|||
|
||||
jacekw80
|
I ja sprzedam sterownik eCoal v.3.5+ zasobnik z dorobionym osuszaniem z mojego Ogniwa OEP10kW. Dodatkowo mam kompletny ślimak, palnik z całym osprzętem. Rok produkcji 2014.
Tel. 6 6 3 - 3 6 0 - 7 9 4 |
|||
|
||||
ebyna
|
Witam. Jestem zainteresowany sterownikiem Ecoal 3.5. Obecnie korzystam ze starszej wersji, ale przebudowuję swoją kotłownię i chciałbym skorzystać z możliwości rozbudowy nowego sterownika. Jakie jest Twoje wyobrażenie o cenie? Jestem z Czech, ale nie widzę problemu. Możesz dowiedzieć się więcej poprzez PM Tim |
|||
|
||||
Arti89
|
Witam. Sprzedam używanych kilka zabawek w bardzo dobrym stanie, zdjęcia wstawię jutro Lista poniżej: -Moduł Radiowy v3.5 RM1 -Moduł Rozszerzeń MR3 -Listwa bezprzewodowa ogrzewanie podłogowe HB2 -Głowica termostatyczna TH2 -Siłownik elektrotermiczny NC 230V - 10sztuk -Czujnik temp. zewnętrzny bezprzewodowy -Czujnik temp. i wilgotności wewnętrzny bezprzewodowy - 5 sztuk Kontakt: 782375091 |
|||
|
||||
wkowal10
|
Sprzedam kocioł Ogniwo Eko plus 16kW, rok produkcji 2013. Opalany przez cały rok, latem na cwu. Dodatkowo drzwiczki ocieplane wełną mineralna i obłożone blachą. Dodatkowo cztery elementy (człony) palnika, bo z niewiadomych przyczyn wypaliły sie dziury w palniku i już wymieniam rok i nie mogę wymienić. Mogę dorzucić zbiornik elamliowany dwupłaszczowy 140 l poziomy na cwu, użytkowany wtaz z piecem. Sprzedaję po kupuje pompę ciepła. Odbiór osobisty. Zdjęcia gdzieś nie mogę tu dodać, bo pisze na serwerze że nie ma miejsca. Telefon: 668335903. Cena 3400zł.
|
|||
|
||||
karoka65
|
No to tylko nic jak pogratulować "zmądrzenia"
|
|||
|
||||
wkowal10
|
karoka65 napisał » 2021-09-18 09:01 No to tylko nic jak pogratulować "zmądrzenia" Zmądrzenie to nie wszystko- trzeba też mieć finanse. Bo chyba każdy by chciał nie babrać się w węglu i mieć czysto w kotłowni (maszynowni). |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Batory poszedł w dobre ręce (chyba ). Jeden z forumowiczów chciał kupić zasobnik na węgiel, nawet zaliczkę dał, ale zrezygnował. Tak że: mam do sprzedania zasobnik pod Batora 10. Mam też do pogonienia kompletny napęd Nord. Baniak 250, Nord 350. Baniak z racji gabarytu albo odbiór osobisty, albo dowożę za 1zł/km. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ja poczekam aż niebieskiego zje ruda i pójdzie na żyletki. Czy pójdę w kierunku pompy ciepła teraz już nie wiem... pellet w dowolnej ilości zawsze dostępny za darmo, prąd w ograniczonej ilości dodatkowo pomniejszony o 20%. I zacząłem mieć wątpliwości, jak niebieskiego nie zje ruda to i pelletem mogę palić. A jak zje ruda może iść w pellet. Tylko cały czas w pamięci mam, że kotłownia swoje zajmuje a mi się sauna tam idealnie zmieści. Wybory do łatwych nie należą. |
|||
|
||||
leON22
|
Też się zastanawiam co wybiorę PC, czy gaz? W obu przypadkach martwi mnie efekt chłodnego grzejnika Teraz z niebieskiego leci w obieg 40st non-stop
|
|||
|
||||
karoka65
|
Co byś nie wybrał to wyjdzie tańsze grzanie niż węglem czy pelletem. Czysto i ręce w kieszeniach.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona4 / 8Następna stronaOstatnia strona | ||||