Forum eCoal.pl v3.5 Histogram wreszcie :) Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
|
pab11o napisał » 2017-01-05 11:53 Raczej dobrze się dopala dużo pyłu krótki ogień ok 5cm duży żar. Osiąga wyższą temp spali niż poprzedni ekogroszek(poprzedni zasyp) który posiadał 27MJ teoretycznie. Pamiętaj że histogram NIE jest wyrocznią - jeżeli dobrze Ci się dopala groszek to nic nie zmieniaj. |
|||
|
||||
Mateusz91
|
Zerknie ktoś na mój ?
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Mateusz91 napisał » 2017-01-05 12:54 Zerknie ktoś na mój ? W tej chwili tylko właściciel i osoby które mają uprawnienia Administratora mogą podejrzeć histogram. Zostanie to poprawione, tak żeby był widoczny w sterownikach publicznych. |
|||
|
||||
sq9tbu
|
||||
|
||||
Tommyle
|
Wg tego co się tu dowiedziałem, to by znaczyło że na małej mocy masz za duży nadmuch, a na dużej mocy trochę za duży nadmuch k (albo jakoś tak)
|
|||
|
||||
sq9tbu
|
Dla 8KW mam 40% dla 12KW mam 42% a w podtrzymaniu 41%
|
|||
|
||||
Mateusz91
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
No to teraz ten dodany histogram napsuje ludziom zdrowia
|
|||
|
||||
Mateusz91
|
Ameno25 napisał » 2017-01-05 17:21 No to teraz ten dodany histogram napsuje ludziom zdrowia A to dlaczego ? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Bo jakbys nie miał wykresów histogramów itp , to byś do kotła nie zaglądał , a tak to a to wykres nie taki , a to histogram nie taki i człowiek spać nie może
|
|||
|
||||
Mateusz91
|
No ja akurat teraz nie narzekam
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Mateusz91 napisał » 2017-01-05 20:00 No ja akurat teraz nie narzekam No to skoro dobrze Ci się pali to nie zaglądaj do histogramu tylko do lodówki za kolejnym piwem. |
|||
|
||||
Mateusz91
|
||||
|
||||
Jacek_OEP10kw
|
||||
|
||||
pab11o
|
ES_Serwis napisał » 2017-01-05 11:45 Raczej tylko dla mocy minimalnej. Masz dużą rozbieżność w mocy dmuchawy miedzy tymi mocami. Dobrze Ci się dopala ten groszek? Dziś byłem na budowie i faktycznie są niedopałki dodane 2017-01-05 21:44 ES_Serwis napisał » 2017-01-05 11:45 Raczej tylko dla mocy minimalnej. Masz dużą rozbieżność w mocy dmuchawy miedzy tymi mocami. Dobrze Ci się dopala ten groszek? Dziś byłem na budowie i faktycznie są niedopałki |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pab11o spr zwiększać dmuchawę dla mocy min. Być może nie dopala Ci na małej mocy. Najlepsze efekty uzyskujemy ustawiając moc min i max taką samą. Jeżeli uda nam się dopasować dmuchawę do jednej mocy i mamy "idealne"spalanie prościej jest przejść na dwustan.
Jacek_OEP10kw zresetowałeś cykl pracy grupowego. Histogramy będą rysowały się od nowa. |
|||
|
||||
siema
|
U mnie sterownik ma duże opóźnienie -jest 12.25 a wykres z 11.55 a statystki nadal z 11.To te kreski też może żyją swoim życiem.Często ostatnio mam -niepołączony. |
|||
|
||||
oxalis3
|
ES_Serwis napisał » 2017-01-06 11:38 Pab11o spr zwiększać dmuchawę dla mocy min. Być może nie dopala Ci na małej mocy. Na 100% nie dopala na mocy min bo przy histerezie 2,5st prawie nie pracuje w mocy max. Pablo zmieniłeś moce i jak myślisz skoro nie dopalał Ci na 3 podaniach po 5 sekund i wiatraku 33% to będzie lepiej na 4 podaniach co 7 sekund i wiatraku 35%? |
|||
|
||||
pab11o
|
Jutro wyczyszczę piec i zrobię nowy zasyp. Kopczyk nie jest za duży nie wiem czy większy wiatr nie zrobi dziury w palniku. Przez noc trochę za dużo kombinowałem z ustawieniami.
|
|||
|
||||
karoka65
|
Pablo w nocy to się śpi
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 3Następna stronaOstatnia strona | ||||