Forum eCoal.pl Pomocy błąd w aktualizacji Subskrybuj | ||||
|
||||
Mateusz1423
|
Pomocy zaktualizowałem sterownik i cały czas na sterowniku Loading próbowałem kilka razy i to samo pomocy błagam
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Napisz jaki masz sterownik, jakiej paczki użyłeś do aktualizacji.
|
|||
|
||||
Mateusz1423
|
sterownik ecoal v2,4 paczka ecoal updater 0.3.1.8 prosze pomóż
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Sterownik eCoal v2.4 ma inny soft. Próbowałeś zaprogramować softem od eCoala v2.1
Wejdź na stronę : produktu Na dole jest tabelka z dwiema zakładkami: - pliki dla v2.1 - pliki dla v2.4 W zakładce dla v2.4 znajdziesz aktualizator dla swojego sterownika jak i aktualizator WWW |
|||
|
||||
Mateusz1423
|
próbowałem i wyskakuje błąd sumy konTrolnej proszę pomóż co mam teraz zrobic..
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Mateusz1423 napisał » 2017-01-04 14:58 próbowałem i wyskakuje błąd sumy konTrolnej proszę pomóż co mam teraz zrobic.. W którym momencie pokazuje sie komunikat Błąd sumy kontrolnej ? Możesz zrobić jakiś zrzut ekranu ? |
|||
|
||||
Mateusz1423
|
nieda rady zrzutu to zalezy i na poczatku i na koncu roznie to bywa czasami zaktualizuje pisze ze aktualizacja pomyslnie a cały czas loading
dodane 2017-01-04 15:33czy może ktoś mi pomóc BŁAGAM |
|||
|
||||
seba
|
Próbowałeś zrobić w taki sposób jak jest opisane w tym wątku: Link
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Przerabiałem to w ubiegłym roku, prawie miałem wysyłać sterownik do ES.
Sytuacja jak u Ciebie, okazało się że miałem jakiąś kiepską przejściówkę USB -> RS232. Po odnalezieniu jakiejś firmówki (może PrzemekP przypomni sobie nazwę coś chyba na R...?) ponowna próba aktualizacji poszło bez problemu sterownik odpalił. dodane 2017-01-05 09:23EDIT: Znalazłem przejściówka którą udało się zaktualizować do Digitus Podzwoń po firmach oferujących internet drogą radiową w Twojej okolicy, oni często mają tego typu rzeczy i mogą pożyczyć na "już". Ja właśnie w ten sposób to załatwiłem |
|||
|
||||
Adams2016
|
Mam podobne objawy, też podejrzewam przejściówkę USB/RS, muszę dopiero zdobyć tego digitusa. Ale jeszcze jedna sprawa jest dla mnie nie jasna - mam ver. 2.3 sterownika (2012-01-18) ! i 0.3.1.6 miałem wgrane. Jakiej paczki mam użyć ???
dodane 2017-01-15 20:05oczywiście błagający o pomoc kolega Mateusz1423 nie napisał jak rozwiązał problem. |
|||
|
||||
bodziasty
|
tu masz soft >>>click<<<
|
|||
|
||||
Adams2016
|
Prędzej niż przejściówkę z Digitusa można załatwić zwykłego PC-ta ze złączem RS232 i na tym update 0.3.1.8 zadziałał jak z płatka. Jest wszystko OK pozatym że często mam w przeglądarce ekran Brak połączenia ze sterownikiem i żółty wykrzyknik. Też tak macie?
(router Sagemcom Funbox) |
|||