Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS Subskrybuj
First pagePrevious page3 / 5Next pageLast page
2017-02-03 10:40
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, tak jak się doda kolejny kafelek z czasem pracy podajnika to powinno wyświetlać aktualny czas pracy podajnika np. 5m59s a wyświetla cały czas jakieś 10 sek.
Pozdrawiam
Tomek
2017-02-03 18:06
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Jest już dostępna nowa wersja testowa 0.1 (11). Naprawiłem błąd z wyświetlaniem czasu pracy podajnika. 

Jest też dodany moduł wyświetlający wykresy na podstawie schematów zdefiniowanych przez użytkownika (tak, jak to jest zrobione na stronie WWW i w aplikacji na Androida). Tutaj jeszcze mogą być błędy, formatowanie wartości jeszcze nie jest docelowe i jeszcze nie ma możliwości dodawania nowych schematów z aplikacji, ale uzupełnię i poprawię to w następnym tygodniu.


2017-02-03 18:19
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, po wgraniu nowego softu nie mogę się zalogować, cały czas jest błąd połączenia, sieć jest, bo przez stronę działa wszystko poprawnie.
Pozdrawiam
Tomek

2017-02-03 18:34
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Bacol sprawdź teraz.
2017-02-03 18:41
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Teraz pokazuje tylko błąd , ale dalej nie mogę się zalogować 
Pozdrawiam
2017-02-03 18:46
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Bacol sprawdź teraz. Już powinno być ok.
2017-02-03 21:55
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Ok poszło , testujemy dalej
Pozdrawiam 
dodane 2017-02-03 21:55Z tego co widzę to u mnie wykresów brak tylko biała strona ale za to czas pracy podajnika wyświetla prawidłowo,
Pozdrawiam 
2017-02-06 17:57
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Na razie istnieje możliwość wyświetlania wykresów, które zostały zdefiniowane na stronie WWW w zakładce Wykresy:


Wkrótce będzie dostępne też definiowanie wykresów lokalnych w aplikacji mobilnej, tak jak to jest zrobione pod Androidem.
2017-02-06 22:18
  Mysaka50 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
no nie ma..
2017-02-07 06:54
  seacik1 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Witam,
Dziś po ściągnięciu aktualizacji 1(12) zauważyłem w urządzeniach kolejne 
moje urządzenie ze starszym sterownikiem 😀 , ale tylko nazwa urządzenia bez żadnych danych ze stera.
I przy tej okazji mam pytanie czy starsze urządzenie też będzie można widzieć z ich parametrami w appce?
Pzdr
Artur
2017-02-07 07:40
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
seacik1 napisał » 2017-02-07 06:54
Witam,
Dziś po ściągnięciu aktualizacji 1(12) zauważyłem w urządzeniach kolejne 
moje urządzenie ze starszym sterownikiem 😀 , ale tylko nazwa urządzenia bez żadnych danych ze stera.
I przy tej okazji mam pytanie czy starsze urządzenie też będzie można widzieć z ich parametrami w appce?
Pzdr
Artur


Niestety na razie nie planujemy obsługi starych sterowników przez aplikację na iOS.
2017-02-10 17:36
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Jest dostępna nowa aktualizacja z możliwością definiowania wykresów lokalnych. Żeby dodać wykres, wystarczy:

1. Wybrać "Nowy wykres" z prawego menu.





2. W zakładce "Informacje" wpisać nazwę.






3. W zakładce "Źródła danych" zaznaczyć parametry, które mają się wyświetlać na jednym wykresie. Przycisk "Zachowaj" pozostaje nieaktywny do momentu wpisania nazwy i wyboru co najmniej jednego parametru.





Przy każdym włączonym parametrze pojawia się symbol przejścia do szczegółów, w których można zmienić kolor, grubość linii i oś, do której jest przypisany parametr. Jeśli się nie zmienia ustawień, zostanie użyty automatycznie wybrany jeden kolor z palety systemowej, grubość linii 1 i oś lewa. Po kliknięciu na kwadrat z kolorem wyświetla się widok z wyborem koloru.


 


Po wybraniu wszystkich parametrów można kliknąć "Zachowaj". Wykres zostanie dodany do listy i zapamiętany w telefonie (nie jest natomiast zapisywany na serwerze).










Jeśli się dłużej przytrzyma wiersz tabeli z wykresem lokalnym, wyświetla się menu, z którego można wybrać edycję (działa podobnie jak dodawanie) albo usunięcie wykresu.






Wykresy, które mają być trzymane na serwerze i widoczne na wszystkich urządzeniach i przez WWW wymagają zdefiniowania na stronę eSterownik.pl.
2017-02-20 07:49
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, mam pytanie jak ustawić dane na osiach tak żeby były godziny  np. 12,13,14,15 i tak samo temperatura , na chwilę obecną mam co parę godzin np. 12,16
Pozdrawiam
Tomek
2017-02-23 14:39
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Zrobiłem coś takiego (co będzie dostępne w najbliższej aktualizacji - dzisiaj wieczorem), żeby wyświetlały się wszystkie godziny, jeśli szerokość ekranu jest wystarczająca.

 

Będą też już dostępne wszystkie widgety na ekranie głównym, które są w aplikacji na Androida:


2017-03-17 22:05
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, dzisiaj  w aplikacji zginał schemat , wyświetla białą stronę, nie wiem czy to coś ma wspólnego ze stroną internetową ale na stronie zawsze pokazywało piec z podajnikiem tłokowym a tu dzisiaj piec z podajnikiem ślimakowym.
Pozdrawiam
Tomek 

dodane 2017-03-17 22:05Po aktualizacji ze schematem nadal jest coś nie tak 
2017-03-20 15:17
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Czy na stronie WWW ten schemat wyświetla się poprawnie, czy również błędnie?
2017-03-20 16:39
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, na stronie wyświetla zamiast pieca tłokowego piec z podajnikiem ślimakowym.
2017-03-21 08:33
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Problem został naprawiony po stronie serwera, proszę o sprawdzenie, czy teraz wyświetla się poprawny schemat przez WWW i w aplikacji.
2017-03-21 09:13
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, typ kotła jest teraz prawidłowy (tłokowy), tylko czas podajnika nakłada się na temperaturę podajnika i na mobilnej wersji i na www, zapytam jeszcze o jedną sprawę dziś piec wygasł i pojawił się alarm o wygaszeniu kotła, oczywiście normalna sprawa, ale z poziomu aplikacji mobilnej w żaden sposób nie można ani potwierdzić alarmu ani przejść w tryb ręczny ?
Pozdrawiam
Tomek
2017-03-21 11:46
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Jeśli chodzi o przejście w tryb ręczny, jest to możliwe - na ekranie głównym klika się w kafelek "Tryb auto" i można wybrać tryb ręczny lub automatyczny. Po przełączeniu na tryb ręczny kafelek z wyjściami reaguje na kliknięcia.

Potwierdzania alarmów rzeczywiście jeszcze nie ma w aplikacjach mobilnych - dziękuję za zgłoszenie, że taka funkcjonalność jest potrzebna.


First pagePrevious page3 / 5Next pageLast page
Users on-line:

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more