Forum Aplikacje mobilne Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Bacol
|
Witam, tak jak się doda kolejny kafelek z czasem pracy podajnika to powinno wyświetlać aktualny czas pracy podajnika np. 5m59s a wyświetla cały czas jakieś 10 sek.
Pozdrawiam Tomek |
|||
|
||||
marcinciesielski
|
Jest już dostępna nowa wersja testowa 0.1 (11). Naprawiłem błąd z wyświetlaniem czasu pracy podajnika.
Jest też dodany moduł wyświetlający wykresy na podstawie schematów zdefiniowanych przez użytkownika (tak, jak to jest zrobione na stronie WWW i w aplikacji na Androida). Tutaj jeszcze mogą być błędy, formatowanie wartości jeszcze nie jest docelowe i jeszcze nie ma możliwości dodawania nowych schematów z aplikacji, ale uzupełnię i poprawię to w następnym tygodniu. |
|||
|
||||
Bacol
|
Witam, po wgraniu nowego softu nie mogę się zalogować, cały czas jest błąd połączenia, sieć jest, bo przez stronę działa wszystko poprawnie.
Pozdrawiam Tomek |
|||
|
||||
ven
|
Bacol sprawdź teraz.
|
|||
|
||||
Bacol
|
Teraz pokazuje tylko błąd , ale dalej nie mogę się zalogować
Pozdrawiam |
|||
|
||||
ven
|
Bacol sprawdź teraz. Już powinno być ok.
|
|||
|
||||
Bacol
|
Ok poszło , testujemy dalej
Pozdrawiam dodane 2017-02-03 21:55Z tego co widzę to u mnie wykresów brak tylko biała strona ale za to czas pracy podajnika wyświetla prawidłowo, Pozdrawiam |
|||
|
||||
marcinciesielski
|
||||
|
||||
Mysaka50
|
no nie ma..
|
|||
|
||||
seacik1
|
Witam,
Dziś po ściągnięciu aktualizacji 1(12) zauważyłem w urządzeniach kolejne moje urządzenie ze starszym sterownikiem 😀 , ale tylko nazwa urządzenia bez żadnych danych ze stera. I przy tej okazji mam pytanie czy starsze urządzenie też będzie można widzieć z ich parametrami w appce? Pzdr Artur |
|||
|
||||
ven
|
seacik1 napisał » 2017-02-07 06:54 Witam, Dziś po ściągnięciu aktualizacji 1(12) zauważyłem w urządzeniach kolejne moje urządzenie ze starszym sterownikiem 😀 , ale tylko nazwa urządzenia bez żadnych danych ze stera. I przy tej okazji mam pytanie czy starsze urządzenie też będzie można widzieć z ich parametrami w appce? Pzdr Artur Niestety na razie nie planujemy obsługi starych sterowników przez aplikację na iOS. |
|||
|
||||
marcinciesielski
|
Jest dostępna nowa aktualizacja z możliwością definiowania wykresów lokalnych. Żeby dodać wykres, wystarczy:
1. Wybrać "Nowy wykres" z prawego menu. 2. W zakładce "Informacje" wpisać nazwę. 3. W zakładce "Źródła danych" zaznaczyć parametry, które mają się wyświetlać na jednym wykresie. Przycisk "Zachowaj" pozostaje nieaktywny do momentu wpisania nazwy i wyboru co najmniej jednego parametru. Przy każdym włączonym parametrze pojawia się symbol przejścia do szczegółów, w których można zmienić kolor, grubość linii i oś, do której jest przypisany parametr. Jeśli się nie zmienia ustawień, zostanie użyty automatycznie wybrany jeden kolor z palety systemowej, grubość linii 1 i oś lewa. Po kliknięciu na kwadrat z kolorem wyświetla się widok z wyborem koloru. Po wybraniu wszystkich parametrów można kliknąć "Zachowaj". Wykres zostanie dodany do listy i zapamiętany w telefonie (nie jest natomiast zapisywany na serwerze). Jeśli się dłużej przytrzyma wiersz tabeli z wykresem lokalnym, wyświetla się menu, z którego można wybrać edycję (działa podobnie jak dodawanie) albo usunięcie wykresu. Wykresy, które mają być trzymane na serwerze i widoczne na wszystkich urządzeniach i przez WWW wymagają zdefiniowania na stronę eSterownik.pl. |
|||
|
||||
Bacol
|
Witam, mam pytanie jak ustawić dane na osiach tak żeby były godziny np. 12,13,14,15 i tak samo temperatura , na chwilę obecną mam co parę godzin np. 12,16
Pozdrawiam Tomek |
|||
|
||||
marcinciesielski
|
||||
|
||||
Bacol
|
Witam, dzisiaj w aplikacji zginał schemat , wyświetla białą stronę, nie wiem czy to coś ma wspólnego ze stroną internetową ale na stronie zawsze pokazywało piec z podajnikiem tłokowym a tu dzisiaj piec z podajnikiem ślimakowym.
Pozdrawiam Tomek dodane 2017-03-17 22:05Po aktualizacji ze schematem nadal jest coś nie tak |
|||
|
||||
marcinciesielski
|
Czy na stronie WWW ten schemat wyświetla się poprawnie, czy również błędnie?
|
|||
|
||||
Bacol
|
Witam, na stronie wyświetla zamiast pieca tłokowego piec z podajnikiem ślimakowym.
|
|||
|
||||
marcinciesielski
|
Problem został naprawiony po stronie serwera, proszę o sprawdzenie, czy teraz wyświetla się poprawny schemat przez WWW i w aplikacji.
|
|||
|
||||
Bacol
|
Witam, typ kotła jest teraz prawidłowy (tłokowy), tylko czas podajnika nakłada się na temperaturę podajnika i na mobilnej wersji i na www, zapytam jeszcze o jedną sprawę dziś piec wygasł i pojawił się alarm o wygaszeniu kotła, oczywiście normalna sprawa, ale z poziomu aplikacji mobilnej w żaden sposób nie można ani potwierdzić alarmu ani przejść w tryb ręczny ?
Pozdrawiam Tomek |
|||
|
||||
marcinciesielski
|
Jeśli chodzi o przejście w tryb ręczny, jest to możliwe - na ekranie głównym klika się w kafelek "Tryb auto" i można wybrać tryb ręczny lub automatyczny. Po przełączeniu na tryb ręczny kafelek z wyjściami reaguje na kliknięcia.
Potwierdzania alarmów rzeczywiście jeszcze nie ma w aplikacjach mobilnych - dziękuję za zgłoszenie, że taka funkcjonalność jest potrzebna. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona3 / 5Następna stronaOstatnia strona | ||||