Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - iOS Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
2017-01-12 15:50
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Jest dodana nowa wersja na TestFlight, proszę o sprawdzenie, czy to rozwiązało problem.
2017-01-12 16:19
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
To lipa już sobie potestowalem, a do starszych sterowników będzie możliwość testowania?, czy w ogóle ta aplikacja będzie obsługiwała starsze sterowniki.


Pozdrawiam 
Tomek
2017-01-13 08:02
  seacik1 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
wgrałem nową wersję apki i w dalszym ciągu  nie widać urządzenia.
Jedynie co zmieniło się to nie trzeba wpisywać nr seryjnego, klucza, nazwy urządzenia.


pzdr
Artur
2017-01-13 08:36
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
seacik1 rzeczywiście jest jakiś błąd damy znać jak rozwiążemy problem.
2017-01-13 09:53
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Jest już dostępna wersja z kolejnymi poprawkami. Znaleźliśmy i poprawiliśmy błąd, który powodował brak wyświetlania niektórych urządzeń na liście.
2017-01-13 11:04
  seacik1 Posts: 11 Ostrzeżenie: 0
Panowie Wielkie Podziękowanie DZIAŁA.
Póki co sprawdziłem na szybko funkcjonowanie i działa bez zarzutu
Jeszcze raz dzięki.PzdrArtur
2017-01-18 12:02
  koziolqu Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Aplikacja zainstalowana na iphone5, dzięki za zaproszenie. Czy potrzebujecie opis działania aplikacji i tego co nie działa? bo juz po krótkim teście trochę się tego znalazło.
2017-01-18 18:18
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
koziolqu napisał » 2017-01-18 12:02
Aplikacja zainstalowana na iphone5, dzięki za zaproszenie. Czy potrzebujecie opis działania aplikacji i tego co nie działa? bo juz po krótkim teście trochę się tego znalazło.

Jasne, wszelkie uwagi mile widziane. Oczywiście proszę pamiętać że to wciąż wczesna wersja i ma sporo błędów jeszcze.

2017-01-20 17:21
  piodeska Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
witam,
wyslalem , czekam na apke
pozdrawiam
2017-01-24 15:37
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
W najnowszej wersji testowej został dodany schemat instalacji.

2017-01-25 17:08
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, zmieniłem sterownik na wersję 3.5 ale w aplikacji nadal nie widzi sterownika czy ktoś powie mi jak go dodać, iPhone7, 

 pozdrawiam Tomek


dodane 2017-01-25 07:58Witam, minęło parę godzin i wszystko samo zadziałało, w aplikacji pojawił się sterownik i wszystko działa.
Pozdrawiam
Tomek

dodane 2017-01-25 17:08Witam, na pierwszy rzut oka wszystko jest dobrze, pierwszy błąd na chwilę obecną widzę taki że po wejściu w prawy górny róg tam gdzie dodaje się parametry które mają być wyświetlane i wejdzie się w tryb wyświetlania to aplikacja się wyłącza. 
Pozdrawiam
Tomek
2017-01-25 18:10
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Bacol napisał » 2017-01-25 17:08
Witam, na pierwszy rzut oka wszystko jest dobrze, pierwszy błąd na chwilę obecną widzę taki że po wejściu w prawy górny róg tam gdzie dodaje się parametry które mają być wyświetlane i wejdzie się w tryb wyświetlania to aplikacja się wyłącza.

Dziękuję za zgłoszenie, jutro będę sprawdzać, w jakich sytuacjach występuje ten błąd, i poprawiać.
2017-01-25 20:26
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Z tego co jeszcze zauważyłem to na schemacie nie wyświetla czasu pracy podajnika.
Pozdrawiam 
Tomek
2017-01-26 09:31
  tadeusz_perzyna Posts: 3 Ostrzeżenie: 0

Witajcie, na żadnej wersji appki nie udalo mi sie poprawnie zalogowac. Proba logowania za kazdym razem konczy sie błędem polaczenia :
Po restartcie appki ląduję w pustej liscie urzadzen. Z tego stanu moge sie poprawnie wylogowac.Proba odswiezenia natomiast konczy sie nieskonczonym "pobieraniem danych" : 

Net w telefonie dziala poprawnie.
iPhone 7 Plus, iOS 10.2.1
2017-01-26 16:41
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Przed chwilą udostępniłem kolejną wersję testową z poprawionymi błędami, które były tutaj zgłaszane. Oprócz tego jest dodany moduł Statystyki.

Teraz przy próbie automatycznego logowania, jeśli nie będzie połączenia albo serwer nie odpowie w ciągu 10 sekund, nastąpi przekierowanie do ekranu logowania. Również oczekiwanie na odświeżenie listy urządzeń jest teraz ograniczone do 10 sekund przy problemach z połączeniem.
2017-01-26 21:19
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, teraz wszystko ok
Pozdrawiam
Tomek
2017-01-26 21:50
  tadeusz_perzyna Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Mój problem z logowaniem wynikał ze faktu,ze miałem spacje w haśle. Po ustawieniu hasła bez spacji,mogę się logować. Po przywróceniu hasła ze spacjami w środku znów nie mogę. 
2017-01-27 23:58
  rogal84 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Proszę pomóżcie. Skąd wziąć "invitation code"?
dodane 2017-01-27 23:58wysłałem maila z Apple ID, czekam na apkę
2017-01-31 22:48
  Bacol Posts: 21 Ostrzeżenie: 0
Witam, zauważyłem ze jak się doda parametr czasu pracy podajnika to wyświetla jakiś dziwny czas, wiem że aplikacja jest w fazie testowej ale zapytam czy  będzie możliwość zrobienia podobnej szaty graficznej jak na androidzie.
Pozdrawiam
Tomek
dodane 2017-01-31 22:48Witam, nie wiem jakich błędów dotyczyła aktualizacja ale wyświetlania czasu podajnika nie poprawiła.
Pozdrawiam
Tomek
2017-02-02 17:18
  marcinciesielski Posts: 21 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / iOS
Bacol napisał » 2017-01-31 22:48
Witam, zauważyłem ze jak się doda parametr czasu pracy podajnika to wyświetla jakiś dziwny czas, wiem że aplikacja jest w fazie testowej ale zapytam czy  będzie możliwość zrobienia podobnej szaty graficznej jak na androidzie.

O jakie aspekty wyglądu chodzi? Na pewno będzie można zmienić kolorystykę, natomiast jeśli chodzi o elementy interfejsu graficznego, takie jak przyciski czy menu, są one standardowo trochę inne niż w Androidzie i powinny być używane przez twórców aplikacji zgodnie z wytycznymi Apple.

Witam, nie wiem jakich błędów dotyczyła aktualizacja ale wyświetlania czasu podajnika nie poprawiła.
Pozdrawiam
Tomek

Czy chodzi o czas pracy podajnika wyświetlany na kafelku na stronie głównej? Jutro poszukam błędu.

Jeśli chodzi o poprzednią aktualizację, zostały dodane moduły alarmów i powiadomień. Chwilowo między aktualizacjami jest trochę dłuższa przerwa, ale to dlatego, że jest wprowadzany nowy protokół komunikacji z serwerem i dostosowuję do niego aplikację (przez pewien czas będą funkcjonować obydwa, tak że nie ma obawy, że wcześniejsze wersje nagle przestaną działać).

Aktualnie dodaję też moduł wykresów - wkrótce aplikacja iOS będzie już miała te wszystkie moduły, które ma aplikacja pod Androidem, i wtedy będę mógł się skupić na ulepszeniach.

Natomiast jestem wdzięczny za wszystkie informacje o odnalezionych błędach i postaram się wyeliminować te problemy jak najszybciej.
First pagePrevious page2 / 5Next pageLast page
Users on-line: Marek86, monokl, sitkowskib, spajder, Voytek

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more