Forum eCoal.pl v3.5 Brak widoczności pieca w internecie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Magmarjo
|
Piec mi dzisiaj po wyczyszczeniu raz podawał i chodził wentylator a raz nie ale nie mam schematu w komputerze tylko napis "urządzenie nie podłączone" jaki może być tego powód?Statystyki są!
|
|||
|
||||
karoka65
|
Sprawdź czy przy czyszczeniu nie naruszyłeś "drutów" z netem. Tak jakby nie był podłączony do sieci. |
|||
|
||||
Magmarjo
|
Czyli konkretnie gdzie? Przy sterowniku?
dodane 2016-12-29 14:21Dokręciłam czujnik i nic pewny |
|||
|
||||
karoka65
|
Jaki czujnik? Sprawdź przewód sieciowy który idzie z routera do sterownika. Możesz wypiąć wtyczkę przewodu RJ45 ze sterownika przedmuchać ją i gniazdo, wpiąć jeszcze raz. Jeśli nie poskutkuje, sprawdź też przy routerze. Zapewne masz kilka portów w routerze, możesz przepiąć przewód sterownika do innego portu, czasem port może wysiąść i na innym zaskoczy. |
|||
|
||||
gregors
|
Dioda na jaki kolor świeci? ta w sterowniku, tam z tyłu podajnika.
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
Panowie mam 64 krzyżyk na karku żaden ze mnie elektronik itp. będę sprawdzać...diod nie mam piec mam 16 eko plus 3 lata.
dodane 2016-12-29 15:05dioda świeci na zielono |
|||
|
||||
gregors
|
Zielona powinna migać, a pomarańczowa świecić ciągle.
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
Pomarańczowa świeci ale zielona nie miga
|
|||
|
||||
IgnacC
|
Magmarjo napisał » 2016-12-29 16:42 Pomarańczowa świeci ale zielona nie miga Zielona ma świecić ciągle, a pomarańczowa migać cyklicznie. |
|||
|
||||
karoka65
|
Magmarjo napisał » 2016-12-29 16:42 Pomarańczowa świeci ale zielona nie miga Tak jak pisałem musisz zacząć od najprostszych rzeczy czyli sprawdzić przewód sieciowy, czasem dotyka gdzieś do rury i się przysmali, czasem gdzieś przypadkowo uszkodzi się mechanicznie, następnie porty w ruterze, czasami działa, port siada i przestaje działać, też mam jeden uszkodzony. Czy w starowniku przypadkiem czego nie przełączyłeś w opcjach "INTERNET"? Mógł paść moduł internetowy, rzadko się zdarza ale zdarza. Ty mieszkasz w tym Łączniki między Korfantowem a Krapkowicami czy to gdzie indziej? |
|||
|
||||
Magmarjo
|
2 km od Łącznika
|
|||
|
||||
karoka65
|
Heh, to czegoś chłopie nie pisał wcześniej? Byłem dzisiaj na serwisie w Tułowicach i w Strzeleczkach, przejeżdżałem koło Ciebie, ech. Na jutro na razie Łosiów także już w inną stronę. |
|||
|
||||
Magmarjo
|
||||
|
||||
karoka65
|
Przejeżdżałem to bym wstąpił. Przecież nie pisze o pieniądzach, co innego jakbym specjalnie jechał.
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
No to po ptokach
|
|||
|
||||
karoka65
|
Ano. Przecież wiesz skąd jestem, trzeba było zagajać na PW. Jutro też mam ale inny kierunek. Nie masz jakiegoś gimnazjalisty pod ręką co na komputerze lubi się bawić? |
|||
|
||||
Magmarjo
|
Dziękuję Wszystkim za rady
|
|||
|
||||
karoka65
|
Dobrymi radami piekło jest wyścielone a ster jak niewidoczny tak niewidoczny dalej.
|
|||
|
||||
DKo70
|
karoka65 napisał » 2016-12-29 21:07 Z tym chłopem to żart?Heh, to czegoś chłopie nie pisał wcześniej? . Magmarjo to kobitka |
|||
|
||||
karoka65
|
No to gafa Przepraszam Magmarjo. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||