Forum eCoal.pl v3.5 Brak widoczności pieca w internecie Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Magmarjo
|
Byłam w kotłowni i sprawdziłam wszystko wraz z internetem w routerze też zmienione i nie ma dalej.
Karoka dowiedziałam się od E-S skąd jesteś czko jeśli byłbyś wezwany w pobliżu mnie to zapraszam na rozmowę z prawie laikiem,za chłopa nie przepraszaj we mnie musi z niego coś być bo mój mąż tylko piec czyści heh... |
|||
|
||||
karoka65
|
Nie wiem czy dasz radę ale gdyby to: jeśli masz jakiegoś laptopa to wyłącz w nim wifi, podłącz do niego ten kabelek który jest wpięty do modułu sterownika i zobacz czy w tym lapku działa Ci internet, będzie wiadomo czy net dochodzi do sterownika przewodem, tak najprościej jak potrafię domowym sposobem Czy przy wyłaczaniu sterownika do czyszczenia nie wchodziłaś w inne parametry? czy tylko wyłączyłaś ster tym guziorem na czarnym pudle za zasobnikiem? Może mąż coś nacyrkał jak wyłączał? Postaw go na baczność i wyspowiadaj czy tam coś nie napstrykał |
|||
|
||||
Magmarjo
|
"Jeśli masz jakiegoś laptopa to wyłącz w nim wifi, podłącz do niego ten kabelek który jest wpięty do modułu sterownika i zobacz czy w tym lapku działa Ci internet, będzie wiadomo czy net dochodzi do sterownika przewodem"
Mam net z kabla na komputerze Składam Wszystkim życzenia dobrej zabawy sylwestrowej i dobrego,pięknego Nowego Roku |
|||
|
||||
leON22
|
Magmarjo czasami wystarczą najprostsze rozwiązania , mam na myśli restart urządzeń , czyli wyłączenie na chwilę i ponowne włączenie sterownika i routera z prądu , czasami mam tak u siebie , wystarczy że zresetuję router i wszystko znowu śmiga jak "ta lala" , spróbuj pozdrawiam i wszystkiego najlepszego w Nowym Roku życzę
PS.Skoro jednak masz net z kabla na kompie , to wychodzi na to , że problem może tkwić w sterowniku oby nie :( |
|||
|
||||
Magmarjo
|
Router wczoraj restartowałam sterowni też heh...
|
|||
|
||||
karoka65
|
Wnioskuję z tego co napisałaś że macie tylko komputer stacjonarny? W takim razie kiszka bo przecież nie będziesz targać go do kotłowni. Chyba że uda Ci się gdzieś ten kabelek z kotłowni przecisnąć z wtyczką do domu. Jeśli druty dobre, trzeba sprawdzić ustawienia w sterowniku czy ktoś coś przypadkiem nie nacyrkał, następny moduł. Oby nie, ale może z Twojej "strony" komuś się coś usmarka to wstąpię po drodze i to zrobimy. |
|||
|
||||
Magmarjo
|
Mam laptopa z nim mi syn ustawiał podłączenie sterownika do netu,byłam z nim w kotłowni wyłączyłam wi-fi i internet jest z kabla.
|
|||
|
||||
karoka65
|
To pozostają ustawienia w sterowniku albo szlak trafił moduł, to byłoby najbardziej bolesne finansowo, ustawienia to pikuś, pan pikuś
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
To znowu ja...po następnym czyszczeniu i ładowaniu podajnika nie działa pompa CO :(
|
|||
|
||||
karoka65
|
Luknij na PW
|
|||
|
||||
Magmarjo
|
Dziękuję panu Wiesławowi za grzecznościowe usunięcie błędu w zapisach sterownika, mam znowu podgląd
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||