Forum eCoal.pl v3.5 Statystyki Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
Tommyle
|
tryt napisał » 2016-12-14 09:33 Wersja eCoal 2.4 nadal ma o wiele bardziej bogate statystyki aniżeli nowsza wersja . W starszej jest dostęp do: "średnia moc kotła", "całkowite zużycie w miesiącach", "całkowity koszt dla poszczególnych miesięcy", "średnia moc w miesiącach" oraz "porównanie kosztów zakupu oraz kosztu ogrzewania". Dlaczego nadal nie ma tego w wersji eCoal 3.5 pomimo obietnic od dłuższego czasu, że będzie to poprawione? Nikt z ES do tej pory nie odpowiedział na pytanie tryta. Też jestem ciekaw dlaczego statystyki w wersji 3.5 są o wiele uboższe od 2.4. Czy i kiedy to zostanie poprawione |
|||
|
||||
PrzemekP
|
Tommyle napisał » 2017-01-31 07:26 Nikt z ES do tej pory nie odpowiedział na pytanie tryta. Też jestem ciekaw dlaczego statystyki w wersji 3.5 są o wiele uboższe od 2.4. Czy i kiedy to zostanie poprawione Wykresy pojawią się w momencie gdy w sterownikach 3.5 wraz z najbliższą aktualizacją pojawi się opcja do podania mocy nominalnej kotła. |
|||
|
||||
Tommyle
|
To znaczy kiedy
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
Tommyle napisał » 2017-01-31 07:47 To znaczy kiedy To znaczy że wykresy są już - brakuje tylko wykresu porównania mocy nominalnej do mocy średniej wyliczonej. Nowe wykresy jeszcze mogą być obarczone błędem - jeżeli ktoś jakieś zauważy proszę o info. |
|||
|
||||
seba
|
tryt prawdopodobnie już znaleźliśmy problem, który mógł powodować błędne wskazania statystyk, jak również piki na wykresach temperatur. Dzisiaj od 12:00 wprowadziliśmy poprawkę na serwerze.
|
|||
|
||||
siema
|
Pytanie-czy mają znaczenie dla wiarygodności statystyk moje codzienne wpisy o ilość kg dosypanego grochu? Codziennie mechanicznie dosypuję takie same wartości w kg.
|
|||
|
||||
PrzemekP
|
siema napisał » 2017-01-31 13:41 Pytanie-czy mają znaczenie dla wiarygodności statystyk moje codzienne wpisy o ilość kg dosypanego grochu? Codziennie mechanicznie dosypuję takie same wartości w kg. Nie - statystyki są liczone na podstawie czasu pracy podajnika. |
|||
|
||||
tryt
|
seba napisał » 2017-01-31 12:33 tryt prawdopodobnie już znaleźliśmy problem, który mógł powodować błędne wskazania statystyk, jak również piki na wykresach temperatur. Dzisiaj od 12:00 wprowadziliśmy poprawkę na serwerze. Na wykresie temperatury powrotu jeszcze są po 12.00 zawirowywania, na pozostałych nie. Poobserwuję w dłuższym okresie czasu. |
|||
|
||||
Figaro
|
A u mnie coś się zepsuło w statystykach - brak wykresu, brak możliwości zmiany dat i brak edycji w zdarzeniach... Coś się stało tylko u mnie, czy coś z platformą nie tak...?
|
|||
|
||||
leON22
|
Zauważyłem dodatkowe nowe wykresy w statystykach ( chodzi o statystyki roczne ) których wcześniej nie widziałem , może to jest przyczyną , aż boję się dodać nowy zasyp którego kociołek się domaga , zobaczymy co będzie ?
|
|||
|
||||
seba
|
tryt te minimalne wahania po 12:00 na temp. powrotu to normalne zachowanie. W tym przypadku nie było błędów w przetwarzaniu danych na serwerze.
|
|||
|
||||
tryt
|
seba napisał » 2017-01-31 18:31 tryt te minimalne wahania po 12:00 na temp. powrotu to normalne zachowanie. W tym przypadku nie było błędów w przetwarzaniu danych na serwerze. Powrót minimalnie "migocze" ale z resztą daliście radę. Być może nie jest to sprawa o zasadniczym znaczeniu, ale dziękuję za pomoc. |
|||
|
||||
nowy
|
witam u mnie też dziwne rzeczy się dzieją godz 21 +- wykresy ok ,teraz brakuje wykresu od 18 stycznia leci tylko prosta linia,,:(
ps. chodzi o statystyki ps. sterownik smart 2 |
|||
|
||||
PrzemekP
|
nowy napisał » 2017-02-01 00:02 witam u mnie też dziwne rzeczy się dzieją godz 21 +- wykresy ok ,teraz brakuje wykresu od 18 stycznia leci tylko prosta linia,,:( ps. chodzi o statystyki ps. sterownik smart 2 W twoim przypadku brakuje wpisu o zakupie. Ostatnie dwa zasypy nie mają wybranego węgla - lub węgiel był wybrany ale to zdarzenie z listy zostało usunięte. |
|||
|
||||
nowy
|
i cóż teraz począć ???
|
|||
|
||||
pab11o
|
wypełnić brakujące luki: statystyki>zdarzenia> itd
|
|||
|
||||
nowy
|
ok dopisałem ruszyło .dzieki
|
|||
|
||||
pab11o
|
dawno kupowałeś piec? nadal w defro można kupić piec ze smartem? |
|||
|
||||
nowy
|
piec mam od lipca 2016 ,ale odpalony w październiku już wtedy chciano mi wcisnąć inny sterownik.
|
|||
|
||||
pab11o
|
a u kogo kupowałeś?
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona2 / 4Następna stronaOstatnia strona | ||||