Forum eSterownik.pl dmuchawa i podajnik na wykresie Subskrybuj | ||||
|
||||
Koksik
|
Dokładnie jak w temacie.
Czy jest możliwość na wykresie temperatur dorzucić wykres z dmuchawą i załączanie ślimaka? i czy była by możliwość wstawienia np. lini pionowej przesuwanej kursorem myszy, tak aby jednoczesnie z boku wyswietlay sie wszystkie parametry z wykresów? Widzę to tak. wlaczajac podglad wykresu jednoczesnie jest pionowa linia ktora wskazuje godzine i w jakies tabeli z boku dla tej godziny pokazuje wszystkie dane z wykresu? |
|||
|
||||
seba
|
Weźmiemy pod uwagę Twoje sugestie dotyczące rozwoju sterownika i jego obsługi. Przedyskutujemy takie rozwiązanie i sprawdzimy możliwości wprowadzenia ich w przyszłości.
|
|||
|
||||
Wojteks
|
A to ja mam jeszcze jeden pomysł. Wiele osób ma zamontowane czujniki temperatury zewnętrznej. Może by zrobić mapę pogodową gdzie byłaby mapa polski z podaniem uśrednionych wyników tych temperatur. Fajna i bardzo rzeczywista prognoza pogody. ( No może nie prognoza ale zawsze)
|
|||
|
||||
elezibi
|
Kiedyś były straszne opory przed dodaniem dmuchawy do wykresów.
Ciekawe czy przestało to być "tajne"?? |
|||
|
||||
sosnowa
|
Brak wykresów dla dmuchawy i podajnika. dla eCoal 2.4.
Wielka szkoda w czasie dbania o ekologie i w trosce o dobre spalanie. Czy ktoś jescze zajmuje sie oprogramowaniem do eCoal2.4.? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
To ja do statystyk dorzuciłbym średnia temp zewnętrzna i wewnętrzna danego miesiąca
|
|||
|
||||
bodziasty
|
sosnowa napisał » 2018-03-11 09:12 Czy ktoś jescze zajmuje sie oprogramowaniem do eCoal2.4.? To tak jak ze starymi komórkami - przeszedł ich czas - aktualizacji brak |
|||
|
||||
Stan
|
No tak Bodzio, ale jest pewna istotna różnica, komórka u pierwotnego właściciela ma średni czas życia około 2 lata, a piec ile ?
A wracając do pytania czy można wrzucić na wykres dmuchawę i podajnik, bez problemu i nie jest to problem techniczny. Problem tkwi w tym iż mając te dane na wykresie możemy bardzo dużo wywnioskować na temat algorytmów spalania. Tak więc nie dziwcie się ES że niechętnie do tego tematu podchodzi i daje odpowiedzi albo wymijające albo wręcz odmowne. To byłoby dla konkurencji podanie na tacy wielu lat pracy. |
|||
|
||||
bodziasty
|
Stare dobre czasy - przynajmniej raz na pół roku - a w sezonie nawet co miesiąc były aktualizacje do naszych sterów (starych).
Już minęło 4 lata od ostatniej Wiem wiem - stare - to do lamusa Ale stare - ale jare |
|||
|
||||
tesel
|
Tak jak my,Bodzio,tak jak my.
|
|||
|
||||
leON22
|
Po Bodziu to już trochę widać , a Ty tesel jeszcze żwawo podskakujesz
|
|||
|
||||
sokol02
|
Przecież te wszystkie dane i tak są próbkowane i przesyłane na ekrany PC użytkowników. Średnio rozgarnięty programista ma do nich wszystkich dostęp przez HTTP, dodatkowo jest biblioteka w Pythonie ułatwiająca na maxa dostęp. Wiem, że wielu z was także i ja nie ma to czasu i czasami umiejętności. Ale myślisz, że "konkurencja" nie ma już tych danych? Śmiem wątpić. PS. Temat podnosiłem niedawno z Serwisem i ... oczywiście zlali mnie, że nie uwierzycie, cyt: "Serwery się nie wyrabiają" hehe Stan napisał » 2018-03-11 18:39
A wracając do pytania czy można wrzucić na wykres dmuchawę i podajnik, bez problemu i nie jest to problem techniczny. Problem tkwi w tym iż mając te dane na wykresie możemy bardzo dużo wywnioskować na temat algorytmów spalania. Tak więc nie dziwcie się ES że niechętnie do tego tematu podchodzi i daje odpowiedzi albo wymijające albo wręcz odmowne. To byłoby dla konkurencji podanie na tacy wielu lat pracy. |
|||