Forum  Sklep esterownik.pl  Zestawy urządzeń radiowych wspólpracujących z modulem radiowym RM1 Subskrybuj
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
2016-09-22 14:51
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM

Specjalnie dla Państwa przygotowaliśmy zestawy
urządzeń radiowych wraz z modułem RM1 przeznaczonym do zainstalowania w
sterowniku eCoal.pl i Bruli.pl w wersji od 3.5. Instalacja urządzeń
odbywa się BEZ KABLI!
Wejście do sklepu


2016-11-11 19:14
  viper_miszcz Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
Witam! Mam pytanie,  w mojej instalacji są dwie pompy co, na parter i piętro, rozumiem że głowice termostatyczne bezprzewodowe włączają pompę jak temp. spadnie w danym pokoju i że jest opcja wybrania którą?  
2016-11-26 18:56
  minertu Posts: 1955 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Nic mi o tym nie wiadomo aby głowica wyłączała pompę. Czujnik tak.
2016-11-26 19:05
  seba Posts: 1353 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Tutaj wątek o głowicach i pompach
2016-11-28 21:09
  viper_miszcz Posts: 32 Ostrzeżenie: 0
minertu napisał » 2016-11-26 18:56
Nic mi o tym nie wiadomo aby głowica wyłączała pompę. Czujnik tak.



"Głowica posiada wbudowany czujnik temperatury oraz siłownik, który otwiera bądź zamyka dopływ wody w zależności od ustawień programatora. Głowica komunikuje się drogą radiową ze sterownikiem, który po przeanalizowaniu danych z pomiarów i ustawień programatora wysyła sygnał “zamknij/ otwórz zawór”. " Cytat ze strony sklepu. Czyli jednym słowem wbudowany czujnik to nie to samo co czujnik.....dobrze wiedzieć
2016-11-29 11:33
  ven Posts: 607 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
W sklepie jest to nie do końca dobrze opisane. Centralka jedynie wysyła do głowicy temp zadaną. To głowica sama na podstawie swojego czujnika (jeżeli w pokoju nie ma dodatkowego) reguluje dopływ wody.  Nawet jak nie ma komunikacji z centralką prze jakiś czas, to głowica działa prawidłowo na podstawie ostatnio otrzymanej temperatury zadanej.


2016-12-13 14:51
  kastyk Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
Czyli możliwe jest utrzymanie żądanej temperatury w pokoju tylko za pomocą głowicy, bez dodatkowego czujnika?
2016-12-13 14:55
  seba Posts: 1353 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Nie musisz stosować dodatkowego czujnika temperatury. Głowica ma wbudowany czujnik temperatury i również na jego podstawie reguluje temperaturę w pomieszczeniu. Oczywiście, jeśli głowica będzie zasłonięta np. gruba zasłoną lub grzejnik będzie zabudowany to nie można oczekiwać utrzymywania stabilnej temperatury w pomieszczeniu. W takim przypadku zalecany jest czujnik zewnętrzny. 
Zawsze możesz spróbować jak działa regulacja na samej głowicy, a później dokupić czujnik temperatury.Podgląd
2016-12-13 14:57
  kastyk Posts: 27 Ostrzeżenie: 0
No to super! Właśnie do czegoś takiego się przymierzam.

Dziękuję za wyjaśnienie
2016-12-13 20:39
  karoka65 Posts: 2330 Ostrzeżenie: 0 Karoka-EKO
Miałem bez czujników i nie bardzo mi się to podobało, czujniki głowic sa bardzo czułe i mierzą temp. praktycznie przy grzejniku. Żeby utrzymać temp. komfortową w dalszej części pomieszczenia musiałem przeregulowywać temp. na głowicach po 4 czy 5 stopni ale cel też można tak osiągnąć.
2016-12-14 09:48
  sq9tbu Posts: 1106 Ostrzeżenie: 0
U mnie różnica pomiędzy odczytem z głowicy a czujnikiem zewn. jest 1deg.
Prawdopodobnie wynika to z tego że czujnik mierzy ciepło przy grzejniku a zewnętrzny czujnik jest trochę dalej na stole.
Więc jak z głowicy pokazuje 23deg to wiem że w pokoju mam 22.
2016-12-19 13:58
  kostek Posts: 12 Ostrzeżenie: 0
Uważam że czujniki radiowe można by uzupełnić o barometr. W końcu ciąg kominowy zmienia się pod wpływem ciśnienia atmosferycznego. 
2017-02-17 23:04
  kanur Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
pozdravujem vas existuje Nejaký rozširovaciecí modul aby riadiaca jednotka vedela ovladať 2 serva na trojcestnom ventile
2017-02-18 09:03
  wiktoriano Posts: 195 Ostrzeżenie: 0
Ven, proponuję do głowicy TH2 dodać przycisk sprzętowy programowalny, indywidualny lup grupowy, z dołu, niewidoczny, najlepiej trzy funkcyjny, dla kobiet, starszych osób o nazwie szybka akcja.
2017-03-25 21:16
  kanur Posts: 5 Ostrzeżenie: 0
pozdravujem vas existuje Nejaký rozširovaciecí modul aby riadiaca jednotka vedela ovladať 3 kusy trojcestných ventilov v riadiacej jednotke su volne nejake piny v dvoch radoch neviete načo služia?
2017-04-04 13:34
  KamilKGU Posts: 30 Ostrzeżenie: 0
Čus, ´patice s piny: tak ten jeden je pro wifi modul a ten druhý by snad měl byt pro dodatkové hebla. Myslím, že by uměl zváladat další 4C. Ale nikde jsem takový modul neviděl. Zatím asi nic takového není. Ještě je modul pro řízení podlahovky (12x230V HB2), ale to ty asi nepotřebuješ. Ten je super.
2017-04-21 12:25
  minertu Posts: 1955 Ostrzeżenie: 0 MINERTU.EU
Ahoj Kamile,jak to u Tebe funguje?
2017-04-24 11:51
  KamilKGU Posts: 30 Ostrzeżenie: 0

Ahoj, lišta HB2 je super. Hlavice, atd. všechno funguje. Děkuji. K.
2017-09-18 19:28
  PrzemekRuszkiewicz81 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam, jak podłączyć czujniki temperatury zewnętrznej i wewnętrznej moduł już podłączyłem do Smart II
First pagePrevious page1 / 2Next pageLast page
Users on-line: Holandr

Recently added

Krzysiek J - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more