Forum  bruli.pl v3.5  Podpięcie do internetu Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
2016-09-16 14:17
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Z tego co czytałem podaje ip swojej sieci hasło oraz maskę
2016-09-16 14:20
  PrzemekP Posts: 1300 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
raf1 napisał » 2016-09-16 14:17
Z tego co czytałem podaje ip swojej sieci hasło oraz maskę

takie dane ustawiasz w sterowniku. 
Żeby podłączyć tego TP-Linka do swojej sieci musisz go skonfigurować - tak jak w tej instrukcji. Dopiero jak podłączysz tplinka do swojej sieci zaczynasz konfigurować sterownik. No chyba, że masz sterownik w wersji 3.5 - tam konfiguracja jest prostsza - wystarczy włączyć DHCP
2016-09-16 14:26
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Mam nowy tj. wersję 3.5
2016-09-26 09:26
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Mam w końcu AP i jak teraz to zgrać aby sterownik był w sieci. Kiedyś w FAQ była instrukcja teraz widzę że jej nie ma. Wiem, że przy ecoalu trzeba było w sterowniku wpisać ip i maskę sieci tak aby nie pokrywała się z siecią lokalną.
2016-09-26 09:29
  PrzemekP Posts: 1300 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
raf1 napisał » 2016-09-26 09:26
Mam w końcu AP i jak teraz to zgrać aby sterownik był w sieci. Kiedyś w FAQ była instrukcja teraz widzę że jej nie ma. Wiem, że przy ecoalu trzeba było w sterowniku wpisać ip i maskę sieci tak aby nie pokrywała się z siecią lokalną.

Tak było w starych sterownikach, Ty pisałeś, że masz 3.5. Jeżeli dobrze skonfigurujesz AP wystarczy podłączyć sterownik do AP i ustawić DHCP na TAK. 
Sterownik powinien podłączyć się do serwera, na panelu powinien pojawić się tekst ONLINE (na ekranie Sieć)
2016-09-26 09:34
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Potwierdzam posiadam teraz bruli 3.5. 
2016-09-26 09:35
  PrzemekP Posts: 1300 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
raf1 napisał » 2016-09-26 09:34
Potwierdzam posiadam teraz bruli 3.5. 

Skonfiguruj AP tak, żebyś miał internet na wyjściu Ethernet z AP - przetestuj na dowolnym komputerze. Jeżeli tam zadziała, podłącz AP do sterownika i wszystko powinno być OK.
2016-09-27 08:40
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
ok
dodane 2016-09-27 08:22Jeszcze jedno. Na skrzynce sterownika znajduję się gniazdo do przykręcenia anteny. Do czego ona służy, nie jest to wifi??
dodane 2016-09-27 08:40Niestety ale instrukcji w pl do routera TL-WR810N nigdzie nie znalazłem. Może ktoś poratuje
2016-09-29 12:24
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Na routerze są do wyboru 3 opcje tj. Client, Repeater, oraz Acess Point. Która do czego służy? Ponadto mam problem wejścia przez przeglądarkę w konfigurację routera wpisuje tplinwifi.net i wielka d....
2016-09-29 12:58
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Nie umię się zalogować na router pomimo korzystania z różnych przeglądarek 
2016-10-03 08:19
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Pojawia mi się dość często taki alarm "Czujnik 1 / Alarm - Ustąpienie alarmu : Brak komunikacji". 
2016-10-03 08:25
  seba Posts: 1407 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
raf1 napisał » 2016-10-03 08:19
Pojawia mi się dość często taki alarm "Czujnik 1 / Alarm - Ustąpienie alarmu : Brak komunikacji". 
Gdzie się pojawia taki alarm?
2016-10-03 08:31
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Jest przesyłany na e-maila a takze na stronie sterownika
dodane 2016-10-03 08:31Ok już wiem brak komunikacji z czujnikiem
2016-10-03 08:31
  seba Posts: 1407 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
A już widzę. To jest czujnik zewnętrzny. Zobacz w zakładce Pokoje - Konfiguracja. Ten czujnik ma słaby zasięg i czasami są przerwy w komunikacji. Sprawdź czy przypadkiem nie ma jakiś metalowych przeszkód na drodze sygnału lub czy sam czujnik nie jest zamontowany na elemencie z metalu.
2016-10-03 08:38
  raf1 Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
Jaki on ma zasięg? Bo u mnie w lini prostej gdzieś 12m. Jeszcze jedno do czego służy parametr "czas postoju podajnika" w trybie grzanie i jak ustawić optymalnie? Adres sterownika znajduje się tutaj https://esterownik.pl/device/11891
2016-11-03 21:49
  endriu Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich,
Jestem nowy na tym forum, niedawno wymieniłem piec na Kamen, sterownik bruli 3,5 (online).
Zainstalowałem moduł radiowy BERO i nie daję rady z podłączeniem czujnika wewnętrznego BT1 i zewnętrznego BT2.
Jak skonfigurować pokoje? po kliknięciu zakładki POKOJE mam informację: Do używania tej funkcji niezbędny jest moduł radiowy z elementami dodatkowymi.
Chcę to zrobić przez stronę www.
Proszę o wskazówki.
2016-11-03 21:56
  karoka65 Posts: 3142 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
A ster do neta podłączony? a obecna wersja oprogramowania obsługuje radio?

2016-11-03 22:11
  seba Posts: 1407 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
endriu sprawdź, czy masz dobrze podłączony moduł w sterowniku. Może pomyliłeś się nie wszedł dobrze moduł na złącze. Tutaj masz film jak zainstalować moduł: 
2016-11-03 22:24
  endriu Posts: 42 Ostrzeżenie: 0
Sterownik do neta podłączony, zaktualizował, zrestartował się sam, wersja 1.1.20.0.

dodane 2016-11-03 22:24sprawdzę jutro raz jeszcze montaż, choć trudno tam coś zepsuć,
dzięki, filmik oglądałem już wcześniej.
2016-11-03 22:26
  karoka65 Posts: 3142 Ostrzeżenie: 1 Karoka-EKO
Jak Seba pisze sprawdź wpięcie modułu i jeszcze raz zrestartuj guziorem na czarnym pudle.
First pagePrevious page2 / 3Next pageLast page
Users on-line: ankli, bernadka78, Dario78, ekopiecgroszek, energotop, jacpatron, karkut4, konradnowak1988, marekpa, marjan00, OgniwoCzernica, Piotr1230908