Forum eSterownik.pl Algorytm retortowy-Proporcjonalny - na podstawie pomyslu Janusza - python Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona23 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
uzi18
|
VERB: a jak sadzisz? Oczywiscie, ze mam tyle razy juz pisalem ..., szkoda tylko ze nie ma obudowy.
mark3k: pisalem - typ.K |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Pisałeś.. ok.
To napisz jakie części składowe są potrzebne, wraz z cenami. A najlepiej pokaż, że kocioł pracuje na samodzielnym sterowaniu. |
|||
|
||||
uzi18
|
$ curl -s http://192.168.2.4/termopara
137.50 2 $ curl -s http://192.168.2.4/t CO:615 CWU1:498 CWU2:563 $ curl -s http://192.168.2.4/p CWU1:1 CWU2:0 wentylator:40 0 0 dodane 2015-11-02 09:59VERB: niestety nie moge pokazac, bo jeszcze nie podpialem do niego podajnika, a aktualnie skupilem sie nad algorytmem, ktory pozniej do niego przeniose jak bedzie wystarczajaco przetestowany. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK.
|
|||
|
||||
uzi18
|
Myslalem zeby wcisnac tam Twoj pomysl, ale nie mialem okazji tego przetestowac.
Ceny gdzies juz sie pojawily, wszystko dostepne na rynku, u chinczyka za ok 100 komplet glownych elementow. dodane 2015-11-02 10:04Sterownik aktualnie robi to czego nie moglem doczekac sie w bruli. Steruje dmuchawa (dodanie tła do kazdego algorytmu ES to tutaj banalna sprawa), 2xCWU,4D i ma wlasna strone www do podgladu sytuacji. Dodanie podajnika to 15 min. roboty, ... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
||||
|
||||
uzi18
|
VERB: musisz tez wziac pod uwage ze nie zawsze mam czas siedziec nad tym wszystkim,
sterownik pracuje chyba jakos od poczatku roku (albo konca 2014) i sukcesywnie dodaje mu rozne funkcjonalnosci. Temperatury i wiekszosc informacji pobiera jeszcze z bruli, a przez port usb podpiety jest do RPi. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Rozumiem. Nie każdemu - jak mnie - podziękowano za pracę
|
|||
|
||||
uzi18
|
VERB: tylko ze ja nie chce nic od ES, niech tylko poprawia razace bledy ktore wskazalem
moj sterownik predzej czy pozniej przejmie wszystkie funkcje bruli. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Ja to bym jednak chciał... wpisaliby w ster mój soft, wywalając grupowe, i sprawa załatwiona... bez wydatków.
|
|||
|
||||
uzi18
|
Nie mam juz zludzen, jak sam sobie nie zrobie tego co potrzebuje to nikt mi nie zrobi, ... a mam
mozliwosci tylko roboczogodzin nie mam tyle co ES. Na pocieszenie powiem tylko ze program sterownika mam na tyle konfigurowalny ze da sie wrzucic do oryginalnego sterownika ale stracisz mozliwosc odwrotu do oryginalnego oprogramowania ... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Jestem gotów na hack, dawaj.
|
|||
|
||||
uzi18
|
VERB: nawet ja nie jestem taki bohater, nie testowalem jeszcze takiej mozliwosci wiec moze sie stac wszystko,
pozniej bede mial Cie na sumieniu, Ty pewnie nawet nie masz programatora do procesora, ... z drugiej strony jakby nie poszlo, to presja wieksza aby to uruchomic |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Nie mam programatora, ale strachu też nie mam
|
|||
|
||||
uzi18
|
Bez niego nic nie osiagniesz
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Załaduję ster do auta, i zrobisz.
|
|||
|
||||
uzi18
|
To tez jakas opcja, jednak wolalbym wczesniej sam wykonac takie testy, ale wielokrotne
przelutowywanie procka nie jest dobrym pomyslem. Jesli bedzie taka potrzeba to moge Ci go kiedys podmienic. Zrobil sie OT, a o moim sterowniku jest odzielny watek i tam zapraszam |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Sam zacząłeś
OK, daj znać jak porobisz testy. |
|||
|
||||
uzi18
|
Nie zaczalem. Tak, bede analizowal trendy.
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Dobra, już nie śmiecę. Przepraszam.
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona23 / 38Następna stronaOstatnia strona | ||||