Rozgrzewamy jesienne temperatury i z tej okazji przygotwaliśmy dla Państwa OBNIŻKI CENOWE wybranych produktów w naszym sklepie eSterownik.pl!
W zakładce "PROMOCJA" znajdziecie wszystkie produkty objęte rabatem
Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android Subskrybuj
First pagePrevious page14 / 23Next pageLast page
2016-09-09 09:46
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Do Defro można zapisać się też z linka:
https://play.google.com/apps/testing/pl.esterownik.android.defro

added 2016-09-09 09:46
wiktoriano napisał » 2016-09-09 09:39
"Urządzenie nie podłączone!"
Czyszczenie danych i pamięci podręcznej nie pomaga.

Udostępnij mi na chwilę sterownik, login: ven
2016-09-09 10:39
  JacekJI Posts: 668 Ostrzeżenie: 0
Robilem aktualizacje teraz- dziala wszystko, statystyki sa.
2016-09-09 11:35
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
Reinstalacja pomogła.
Chodziło mi o to więc zmiana koloru chyb nie pomoże.
A co to są źródła ciepła?


2016-09-12 08:15
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
Nie ma funkcji wyłączyć/włączyć trybu cwu z poziomu aplikacji.
Proponuje dodać histerezy przy wyborze temp kotła i cwu, bo temperatury zmienię na ekranie głównym a histerezy muszę wchodzić do ustawień.
Czy szykuje się jakaś aktualizacja sterownika?
2016-09-12 20:57
  JacekJI Posts: 668 Ostrzeżenie: 0
Dokladnie tak jak mowisz, nie przesadzajmy. Glowny ekran ma zawierac tylko gliene opcje gdyby tak kazdy zglosil cochce bo czasem tego uzywa to wszystko mozna wywalic ciurkiem na ekean bez zakladek i napewno bedzie super czytelnie.
2016-09-13 07:57
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
MariuszK napisał » 2016-09-12 15:24
A ile raptem to wejscie w parametry cie kosztujebczasu
Nie bądzmy sadystyczni  

Więc proponuję wywalić w ogóle zmianę temp. kotła z ekranu głównego bo przecież ile cie to kosztuje by wejść w parametry.


JacekJI napisał » 2016-09-12 20:57
Gdyby tak kazdy zglosil cochce bo czasem tego uzywa to wszystko mozna wywalic ciurkiem na ekean bez zakladek i napewno bedzie super czytelnie.
Zastanawiam się czy ten jeden parametr nie jest dla Ciebie za dużo na ekranie.


Po drugie sam CZASEM używasz zmiany temp. kotła czy cwu. więc i pod mogła by być histereza choćby do samego podglądu.


Przykład Bero, masz do wyboru chyba ze trzy opcje co ma zrobić sterownik by dogrzać pomieszczenie, otworzyć głowice, włączyć pompę co lub załączyć grzanie albo wszystkie trzy opcje.


Ja was bardzo proszę, przestańcie myśleć jak egoiści, to że jednemu sie coś nie przyda to nie znaczy że innym sie nie przyda... To tak jak z samochodem, większość z nas ma samochód z hakiem czy bez, ale tylko ja go używam codziennie. Po co Ci masę udogodnień w samochodzie od małych czujniczków i przycisków po większe, coraz więcej jest elektroniki w samochodzie... Ludzi jakby było stać to by wszyscy kupowali takie właśnie samochody z bajerami. Tutaj tez powinno być coraz więcej opcji, a nie coraz więcej egoistycznych komentarzy ograniczających się do własnej osoby, niektórzy zaczynają się zachowywać jak instalatorzy z techsterowniki, no nie umieją bo się nauczyli na starym...
Kiedyś ktoś się zgłosi po mnie z tymi samymi czy innymi pomysłami, a potem następny i następny, jak es nie pójdzie za ludźmi to w końcu ktoś wpadnie na pomysł by wysłuchać tego koncertu życzeń i zrobi to porządnie przykładem tego jest System operacyjny android, ludzie sami piszą własne aplikacji z własnymi bajerami i co się z tym stało? System No. 1.


Moja każda rozmowa telefoniczna się nagrywa, zapłaciłem 40zł za aplikację. 
Większość z was by powiedziała, po co taka aplikacja...
Pomyślcie o autorze - liczba pobrań 50 000 razy 40 zł.
Sami wyciągnijcie wnioski.

Nadal mam tłumaczyć?

Pozdrawiam









2016-09-13 08:14
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Tryb CWU dodany, aktualizacja przed chwilą poszła do marketu (kanał beta).


added 2016-09-13 08:12Jak ktoś chce zobaczyć jak działa moduł pokoje (głowice, czujniki, listwa) można się zalogować w aplikacji eCoal Mobile na konto demo (login: demo, hasło demo) i wybrać sterownik demo.
Do tego sterownika sparowane są głowice, czujniki i listwa.




added 2016-09-13 08:14
Grisza napisał » 2016-09-09 10:52
Dobra robota.
U mnie też działa, teraz tylko trzeba by doprowadzić je do takiego wygląda jak na stronie www:
- zużycie kg/dobę,
- możliwość sprawdzenia zużycia dla zadanego okresu czasowego,
- dodanie tabeli z podsumowaniem statystyk dla zadanego okresu.


Będzie dodane
W dzisiejszej aktualizacji jest już podsumowanie, zastanawiam się tylko jak to graficznie ogarnąć.


2016-09-13 08:42
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
No kto jak kto to Ty grisza myślałem, że będziesz miał inne zdanie zwłaszcza, że jesteś co najmniej beta testerem tej aplikacji... Mniejsza z tym..

Grisza napisał » 2016-09-13 08:26

Tia,  system nr 1., ile Ty masz lat? dla mnie to
No. 1 ale w klasyfikacji najbardziej niestabilny system.
Czasem mam wrażenie że to system dedykowany dla gimbazy szukającej pokemonów.


Nokia przez takie myślenie zbankrutowała. 
Poza tym zdecydowanie nie wiesz o czym mówisz. Weź sobie kup apple to zrobisz tylko zdjęcie i wyślesz smsa a jak wymienisz baterie nie w autoryzowanym serwisie apple to ci telefon zablokują.
Pokemony to problem z ludźmi a nie systemem.
 
Ile mam lat? wystarczająco ale Karoka65 mógłby być moim ojcem (jeśłi chodzi o wiek)

Ven
Nie wiem czy to problem systemu czy aplikacji, ale kliknięcie (nie przytrzymanie) w nieskonfigurowaną kafelkę, powoduje zamknięcie aplikacji. To taki czeski błąd.
Android 7.0 rooted
wysłałem raport o 8.21


2016-09-13 08:46
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
              
wiktoriano wybierz najpierw z menu: Ustaw domyślne i spróbuj jeszcze raz dodać.

2016-09-13 08:49
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2016-09-13 08:46
              
wiktoriano wybierz najpierw z menu: Ustaw domyślne i spróbuj jeszcze raz dodać.


Jak przytrzymam to działa, nie muszę dawać ustaw domyślnie tylko przypadkowe klikniecie w nieskonfigurowaną kafelkę powoduje błąd, dlatego napisałem, że to czeski błąd.
2016-09-13 08:51
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
aaa, ok.
Zaraz poprawie.

2016-09-13 09:01
  wiktoriano Posts: 277 Ostrzeżenie: 0
I auto skalowanie można poprawić dla temperatury spalin jako wykres bo widać tylko z prawej strony kreskę
Napisałem można, żeby uniknąć zbędnych komentarzy.
Dziękuję za resztę poprawek.


2016-09-13 10:03
  DKo70 Posts: 2367 Ostrzeżenie: 0
Coś mnie zaćmiło.
Jaki jest adres sterownika? IP sterownika?
Chcę wpisać do apki mobilnej i na śmierć zapomniałem co wpisać 
First pagePrevious page14 / 23Next pageLast page
Users on-line: