Forum  Aplikacje mobilne  Aplikacje mobilne dla sterowników w wersji 3.5 - Android Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 23Next pageLast page
2015-10-21 22:33
  leszektg Posts: 39 Ostrzeżenie: 0
Przytrzymaj palec chwilę na okienku i masz możliwość zmiany Ci się na wyświetlać
2015-10-21 22:54
  Umcyk Posts: 173 Ostrzeżenie: 0
a co z niedziałającymi wykresami - po wejściu w zakładkę wykresy - biały ekran...
2015-10-21 23:36
  seba Posts: 1412 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Utworz sobie nowy schemat z wykresami  na esterownik.pl. Później będziesz mógł wczytać ten schemat w aplikacji. Takich schematów możesz sobie stworzyć kilka... 
2015-10-22 08:01
  KarolHonda Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
leszektg napisał » 2015-10-21 22:33
Przytrzymaj palec chwilę na okienku i masz możliwość zmiany Ci się na wyświetlać


Tak, trzymając chwilę na danym okienku można zmienić. Szkoda tylko, że po ponownym włączeniu nie pamięta tych ustawień. Ale to nic, miejmy nadzieję że to tylko "kosmetyka".
2015-10-22 09:50
  Umcyk Posts: 173 Ostrzeżenie: 0
zgadza się - nie pamięta ustawień po ponownym uruchomieniu apki...
podobnie jest z szablonami wykresu - za każdym razem trzeba wybierać zapisany szablon, apka nie pamięta wyboru...

poza tym ekran główny mógłby być podzielony na więcej pól (8 lub 10) aby można było wyświetlać więcej parametrów jednocześnie.,. no i brakuje mi temperatury za zaworem 4d (T1) do wyboru...
2015-10-22 18:40
  Umcyk Posts: 173 Ostrzeżenie: 0
apki od starszego sterownika nie widziałem...

ale myślę że gdyby była możliwość wyświetlania większej ilości parametrów na jednym ekranie to było by ok... każdy mógłby sobie zdecydować ile rubryk z parametrami będzie wyświetlane... to by było ok...

najbardziej denerwujące w obecnej wersji aplikacji jest NIE pamiętanie wprowadzonych ustawień...
2015-10-22 19:07
  Umcyk Posts: 173 Ostrzeżenie: 0
mój ekranik akurat przyjmie spokojnie 8-10 okienek - LG G-Flex 6"... myślę tez ze nawet na 4" - 5" będzie widać 8-10 niezależnych informacji - chodzi mi o formę literowo - cyfrową, nie wykresy....

najważniejsze aby apka pamiętała to co się w niej ustawi, a nie wracała do ustawień początkowych tak jak jest teraz...

no i przydałaby się jeszcze widoczność temperatury T1 (temperatura za zaworem 4D)
2015-10-23 09:55
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
KarolHonda napisał » 2015-10-22 08:01

Tak, trzymając chwilę na danym okienku można zmienić. Szkoda tylko, że po ponownym włączeniu nie pamięta tych ustawień. Ale to nic, miejmy nadzieję że to tylko "kosmetyka".


Rzeczywiście nie pamięta, dzisiaj będzie poprawka.
2015-10-23 10:40
  KarolHonda Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
To jeszcze raz ja.
Wy też nie widzicie tej apki ecoal Mobile na sklep play?
Bo chciałem na mamy smarcie pobrać i zainstalować i nie ma
2015-10-23 15:00
  ven Posts: 656 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
KarolHonda napisał » 2015-10-23 10:40
To jeszcze raz ja.
Wy też nie widzicie tej apki ecoal Mobile na sklep play?
Bo chciałem na mamy smarcie pobrać i zainstalować i nie ma

Bo jeszcze jej nie ma oficjalnie w sklepie. Dostępna jest w formie testów. Linki masz w pierwszym poście.

2015-10-23 19:39
  Umcyk Posts: 173 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2015-10-23 09:55
KarolHonda napisał » 2015-10-22 08:01

Tak, trzymając chwilę na danym okienku można zmienić. Szkoda tylko, że po ponownym włączeniu nie pamięta tych ustawień. Ale to nic, miejmy nadzieję że to tylko "kosmetyka".


Rzeczywiście nie pamięta, dzisiaj będzie poprawka.



juz pamieta wybrane parametry w zakladne MAIN...

jednak w zakladce WYKRESY caly czas trzeba wybierac zapisany schemat - moglo by pamietac ostatni wybrany schemat wykresu



i moze jeszcze dodanie wiekszej ilosci okienek z parametrami (8 lub 10)??
2015-10-23 21:29
  KarolHonda Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
No kurcze u mnie nie pamięta wybranych parametrów
2015-10-24 01:05
  Umcyk Posts: 173 Ostrzeżenie: 0
KarolHonda napisał » 2015-10-23 21:29
No kurcze u mnie nie pamięta wybranych parametrów



wejdz jeszcze raz na link z pierwszego posta i zaktualizuj apke...
2015-10-24 12:09
  KarolHonda Posts: 19 Ostrzeżenie: 0
Dzięki Umcyk. Pomogło.
Browar masz hehe
Plusik poszedł
2015-10-25 09:32
  Maliniaq Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
Fajnie jakby po wejściu w menu Wykresy otwierał się ostatnio przeglądany, albo chociaż domyślny wykres. Można jakoś zwiększyć zakres czasu na wykresach? Widzę tylko jeden dzień. Poza tym to wykresy są tu chyba najlepiej zrobione i przyjemne w przeglądaniu na apce mobilnej (2x stuk i cofa zoom, dobre ), jeśli to Wasze dzieło, a nie kupione, to gratuluję kodu. Jak kupione to gratuluję wyboru
Poza tym brakuje mi jeszcze info o zadanej temp.  w okienku z temp. wewnętrzną (jak w temp. kotła i CWU) i możliwości ukrycia menu Pokoje.
Świetna robota panowie, nawet problemy ze stabilnością mi nie przeszkadzają (mam na Xperii częste zwiechy, ale sprawdzam czy to nie wina trybu Stamina oszczędzającego baterię), bo apka śmiga szybciutko. Dzięki!

2015-10-25 10:33
  Maliniaq Posts: 6 Ostrzeżenie: 0
To norma, ale trzeba zaimplementować w aplikacji. Akurat w przypadku wykresów to mega przydatne, tak jak powiększanie i zmniejszanie zakresu w zależności od kierunku przeciągnięcia.
First pagePrevious page2 / 23Next pageLast page
Users on-line: danieldykowski, henrykmistak, lukas81