Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page5 / 9Next pageLast page
2015-12-09 09:00
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
ibum73 a maskę podsieci masz na pewno taką samą.
Ewentualnie włącz DHCP w sterze aby pobrał sobie sam adres i wtedy spróbuj.
2015-12-09 09:01
  PrzemekP Posts: 911 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Kulin napisał » 2015-12-09 09:00
ibum73 a maskę podsieci masz na pewno taką samą.
Ewentualnie włącz DHCP w sterze aby pobrał sobie sam adres i wtedy spróbuj.

Ciężko włączyć DHCP w starym typie sterownika.
Wszystko już zostało wyjaśnione telefonicznie - ibum73 ma uruchomiony Zdalny Dostęp
2015-12-09 11:42
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
2015-12-14 16:44
  ferdek77 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Witam,  nie mogę się połączyć ze sterownikiem ,choć wcześniej wszystko działało, czy to może być przyczyną ?
"Tymczasowo został wyłączony dostęp publiczny do sterowników v3.5. Za utrudnienia przepraszamy."
gdzie sprawdzić jaką wersję sterownika posiadam ?
Dziękuje i Pozdrawiam
2015-12-14 16:53
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Na płytce sterownika, na obudowie sterownika i podczas uruchamiania sterownika na wyświetlaczy pojawia się informacja o aktualnej wersji.  
dodane 2015-12-14 16:53Wygląda na to, że masz wersję v3,5. 
2015-12-14 17:11
  ferdek77 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Czyli jeśli wchodzę na moje konto, moje urządzenia i nie mam podglądu sterownika, to problem jest po stronie operatora ?
2015-12-14 17:23
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Wychodzi na to, że tak, bo na żaden podgląd stera v3,5 nie można wejść.
dodane 2015-12-14 17:23Na starsze wersje v2.4, v2.1 można
2015-12-14 17:30
  ferdek77 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Jak inaczej sprawdzić wersję( nie ma mnie na miejscu) po dacie zakupu ? Piec kupiłem w 2011
2015-12-14 17:33
  bodziasty Posts: 1863 Ostrzeżenie: 0
to w 2011 to nie było wersji 3.5
dodane 2015-12-14 17:33padł net chyba u ciebie
2015-12-14 17:34
  ferdek77 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
to wychodzi na to, że jednak coś u mnie z siecią nie tak, ok. dzięki, przynajmniej wiem gdzie szukać
2015-12-14 17:59
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Najprawdopodobniej masz wersję v2.1
2015-12-14 18:36
  sq9tbu Posts: 1117 Ostrzeżenie: 0
U mnie wszystko działa.
2015-12-14 18:37
  DKo70 Posts: 2270 Ostrzeżenie: 0
Nie do końca, bo ja nie mam podglądu na Twój ster
2015-12-14 18:41
  sq9tbu Posts: 1117 Ostrzeżenie: 0
Ale ja mam po zewnętrznym ip a w robocie o 15 nie  miałem . Dobrze że chociaż tyle zostało.
2015-12-14 19:22
  janina_m2015 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Może ktoś pomóc, chce dodać sterownik, wszedłem do Moje konto potem "dodaj" wpisałem do sterownika, IP,  Identyfikator i  port,  potem napisał "sterownik dodany" ale nie połączył mnie z platformą o co chodzi.
2015-12-18 06:42
  Kulin Posts: 85 Ostrzeżenie: 0
a z parowałeś przez lokalne IP ster z platformą ?
2015-12-22 20:33
  ibum73 Posts: 10 Ostrzeżenie: 0
czemu przez platformę nie mogę zrobić ustawień
2015-12-23 10:26
  nicpol Posts: 23 Ostrzeżenie: 0
Witam, czy nadal nie działa wam funkcja "miejsce instalacji" ?
2015-12-23 12:49
  Plakat Posts: 44 Ostrzeżenie: 0
Nadal, kilka kotłów zniknęło między innymi i mój ... ale na szczęście tylko na mapie w kotłowni jeszcze jest
2015-12-23 13:47
  sq9tbu Posts: 1117 Ostrzeżenie: 0
A jakie jest hasło by lokalnie się zalogować na sterownik. Chce użytkownika i hasło.
First pagePrevious page5 / 9Next pageLast page
Users on-line: agata, andrupio, Dawid813, FranzM, kedar, keszutam, ketrabz, kozikron, llMirasll, maste, rezek, sylwek1974

Recently added

Tomekrbr11kw

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more