Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  eSterownik.pl  Najczęstsze problemy z połączeniem przez internet i stroną WWW w sterowniku 2.1 i 2.4 Subskrybuj
First pagePrevious page11 / 11Next pageLast page
2021-03-12 07:23
  Kris75 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
Ja też się napociłem wieczorem. Instalacja na nowo aplikacji a to jednak grubsza sprawa. Cierpliwie czekamy
2021-03-12 07:29
  sq9tbu Posts: 1197 Ostrzeżenie: 0
Połączenie ze sterownikiem sieci lokalnej nic nie daje nie można skręcić temperatury w pokojach na głowicy ani nie dostaje się alarmu z z powodu wysokiej temperatury podajnika
dodane 2021-03-12 07:29Ja myślę Przemek że musicie postawić gdzieś drugi Server w Polsce na zapasowym łączu całkiem odrębnym od tego które teraz macie przez dostawcę i routing Albo prze modyfikować tak lokalne ustawienia żeby można było jakieś choćby podstawowe parametry w piecu pozmieniać
2021-03-12 08:18
  leON22 Posts: 4808 Ostrzeżenie: 1
owkol napisał » 2021-03-12 07:21

leON22 napisał » 2021-03-12 06:42
Dobrze , że chociaż można połączyć się ze sterownikiem OFFLINE w sieci wew.


od zawsze taka możliwość, czy kolega ma cos czego ja nie mam ??


Od zarania dziejów  
2021-03-12 09:40
  sq9tbu Posts: 1197 Ostrzeżenie: 0
Na bieżąco status napraw
2021-03-12 10:37
  skresz Posts: 679 Ostrzeżenie: 0
Dla przykładu, supla 9 z 55 serwerów padło! przywrócenie sprawności zajęło 8 godzin. Sterowniki kosztują około 100-200 zł szt dostęp do aplikacji darmowy. Więc wszystkie bajki o jakie tu słyszymy to raczej chytrość albo brak wykwalifikowanej kadry która by to ogarnęła (czyli znów chytrość) no ale taki mamy klimat. Po rozmowie z przedstawicielem supli dostałem informację że pałują postawić serwery lustrzane by w przyszłości zapobiec takim przypadką. 
2021-03-12 10:47
  sq9tbu Posts: 1197 Ostrzeżenie: 0
Miałem wchodzić w cały system radiowy ale rezygnuje bo widzę że nie ma Internetu to nie ma żadnej kontroli nad tym nie ma wyświetlaczy nie ma przycisków nic nie można w pokojach po ustawiać Teraz żeby zbić temperaturę w pokojach to trzeba wyłączyć piec albo na zaworze cztero drogowym zmniejszyć temperaturę ale trzeba być osobiście w domu przy piecu
2021-03-12 11:30
  owkol Posts: 33 Ostrzeżenie: 0

leON22 napisał » 2021-03-12 08:18
Od zarania dziejów  

no to teraz mnie zaciekawiło, bo w sumie można wpisac IP pieca, ale niestety logowanie nie przechodzi, czyżby jakies specjalne uprawnienia ??


2021-03-12 13:13
  verb Posts: 153 Ostrzeżenie: 1
A coś tam wklepał ? root/root i ma być.
2021-03-12 13:27
  owkol Posts: 33 Ostrzeżenie: 0
nie ma tu co prawda pełnej funkcjonalności, ale ok, po 1,5 roku zdążyłem zapomnieć, że mamy takie coś, thx
2021-03-12 14:03
  CzeslawH Posts: 29 Ostrzeżenie: 0

U mnie po zalogowaniu widoczne są 3 zakładki (Strona główna, Parametry ogólne, Wykresy)

I nic tam nie można podejrzeć oprócz wykonania komend np Reset sterownika, Format karty , przewrócenie ustawień fabrycznych, Aktualizacje sterownika i panela... )
Czy jest jakiś sposób aby podejrzeć poszczególne nastawy kotła ( np poszczególne temperatury )
Pozdrawiam
2021-03-12 15:29
  sq9tbu Posts: 1197 Ostrzeżenie: 0
Bo masz IOS tak jak ja. Wejdź z androida to w aplikacji masz na dole tryb offline i wszystko mozna ustawiac ale lokalnie.
Programiści dzisiaj obiecali mi że to mnie dorób que poprawiam i w aplikacji na iPhony będzie opcja Tryb offline
2021-03-12 15:29
  stefan1k Posts: 15 Ostrzeżenie: 0

Po aktualizacji apki do najnowszej widzi sterownik w sieci lokalnej, ale żadnym hasłem nie mogę się zalogować.

2021-03-12 15:30
  sq9tbu Posts: 1197 Ostrzeżenie: 0
root
root
Jak nie w chodzi hasło ani użytkownik to daj cancel i wejdziesz
2021-03-12 15:34
  stefan1k Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
chyba problemem było to że na kompie byłem też zalogowany... ale nie jestem pewien, teraz chodzi.
2021-03-12 15:36
  CzeslawH Posts: 29 Ostrzeżenie: 0
Dzięki sq9tbu za informacje. Rzeczywiście wszystko lokalnie można podejrzeć lub ustawić
First pagePrevious page11 / 11Next pageLast page
Users on-line: chrisp