Wyniki wyszukiwania
| posty użytkownika | ||||
|
|
||||
|
Csrevi
|
Witam. od sierpnia ogrzewam piecem eko +m 20 kw, jednak cały czas mam problem z ustawieniami.. zacznijmy od powierzchni domu.. mieszkam w nieocieplonym budynku gdzie powierzchnia do ogrzania wynosi ok 200m2, ściany nie ocieplone, dach także nie ocieplony, jedynie na strychu wyłożyłem strop styropianem. Od czasu zapalenia pierwszy raz w piecu (końcówka sierpnia) do dnia dzisiejszego spaliłem aż 7 ton groszku.. wydaje mi się że na tak dużą powierzchnie grzania i na to że dom nie jest ocieplony to i tak bardzo dużo.. moje ustawienia możecie zobaczyć na moim profilu, wstawiam też kilka zdjęć jak u mnie to wygląda, gdy na dworze jest minusowa temperatura zawór trójdrożny ustawiam na 3, a jak temperatura jest na plusie staram się mieć ustawiony na ok 1/2, czy to możliwe że piec pobiera aż tak dużą ilość paliwa? dodatkowo robiły mi się ogromne spieki, wyczytałem że redukcję dmuchawy mam ustawić na -3%, pomogło, aczkolwiek w popiole mam "popcorn" od czasu do czasu zdarza się też średniej wielkości spiek, groszek jakiego używam to KARLIK, jeśli jest ktoś w stanie mi pomóc, proszę o opisanie krok po kroku, jestem zielony z tego tematu, pozdrawiam i miłego weekendu Panowie! dodane 2022-03-05 16:33 ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Brak aktualności spełniających wpisane kryteria.
Brak pytań w FAQ spełniających wpisane kryteria.
Brak urządzeń spełniających wpisane kryteria.
Brak użytkowników spełniających wpisane kryteria.