Forum  eCoal.pl  PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj
First pagePrevious page91 / 107Next pageLast page
2017-11-21 22:14
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
Ty nie masz czasami czujnika powrotu założonego na powrót od CWU ? bo tak dziwnie szybko reaguje na zmiany.
2017-11-21 22:15
  leON22 Posts: 2203 Ostrzeżenie: 0
Po wykresach widać że temp. kotła bardzo się waha , wydaje mi się że tak chociaż te moce są umowne . Wszystko zależy od ilości podań i mocy dmuchawy np. dla 8 kw 7 podań po 5s daje łącznie 35s , a to jest tyle samo co 5 podań dla 12 kw ( 5x7s=35 )
PS. Zostaw po 5 jak co zawsze możesz zmienić -/+
2017-11-21 22:27
  rysfry Posts: 134 Ostrzeżenie: 0
Ja mam takie pytanie do tych co jużdłużej palą, jak według was lepiej, czy jak się piec odstawia,czy nie. Po dłuższej przerwie eksperymentowania (brak czasu) w tymroku zmniejszyłem palnik i teraz zastanawiam się, czy dążyć dopracy ciągłej? Ostatnio z tego co pamiętam, większośćtwierdziła że praca ciągła, jednak może coś się zmieniło?
2017-11-21 22:28
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
mati79 napisał » 2017-11-21 13:32
.... ogrzewam dom 200m przez pięć lat piec chodził w automacie..........Często jak otwieram drzwiczki żeby zajrzeć do paleniska to się kopci i.......

Czy przez te 5 lat czyściłeś otwory nadmuchowe w palniku ?
2017-11-21 23:03
  mati79 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
oczywiście czyszczę co 2 tygodnie bardzo dokładnie
dodane 2017-11-21 23:03


 kurde sory pomyliło mi się myślałem że mówisz o tych otworach gdzie te zawirowacze są
2017-11-21 23:04
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
Mówisz o tych ?

2017-11-21 23:06
  mati79 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
te nadmuchowe czysciłem raz tryb ręczny i dmuchawa na 100 oto chodzi?
dodane 2017-11-21 23:06Tak te
2017-11-21 23:07
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0

Dawno to było ?Przeglądnij - może zapchane - wez jakiegoś gwozdzia i przeszturaj i potem dmuchawa na 100 i przedmuchaj - daje efekty
2017-11-21 23:10
  mati79 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
jak to zrobić najlepiej trzeba wygasić kocioł i gwozdzik i przetykac oto chodzi
dodane 2017-11-21 23:09właśnie mam takie wrażenie że z lewej strony jakby nie było powietrza
dodane 2017-11-21 23:10jutro wygaszam i spróbuję to zrobić
2017-11-21 23:21
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
no nie radzę na odpalonym 
Ja to raz na 2 miechy czyszczę, bo jak dawniej po 3 latach pierwszy raz zobaczylem to się zalamalem - pół było zatkanych.
dodane 2017-11-21 23:13no a co z tym powrotem u ciebie - nie masz tam założonego czujnika powrotu na rurę z powrotu z CWU ?
dodane 2017-11-21 23:21i dlaczego nie podpięty czujnik temp. zewn. - do ukarania 
nie ciekawi cie temperatura na zewnatrz 
2017-11-21 23:25
  mati79 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
powiem szczerze że nie wiem jutro sprawdzę bo dziś na służbie jestem ale chyba coś tam jest na tej rurce
dodane 2017-11-21 23:24tacy fachowcy Montowali 
dodane 2017-11-21 23:25A jak będzie tam czujnik to z tym zrobić
2017-11-21 23:41
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
ja mam zaraz na wlocie powrotu do kotła


zaizoluj pianką i będzie git.
Kurde ale tam u mnie syf - już tam ze dwa lata nie zaglądałem za kocioł 
2017-11-21 23:44
  leON22 Posts: 2203 Ostrzeżenie: 0
mati79 napisał » 2017-11-21 23:25
A jak będzie tam czujnik to z tym zrobić
 

Jak będzie na rurce powrotu od CWU to źle , należy go zamontować w odpowiednim miejscu na głównym króćcu powrotu
2017-11-21 23:50
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0

i jak najbliżej kotła 
Myślę że się kapnie po zdjęciu
2017-11-21 23:54
  mati79 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
bardzo wam dziekuję
dodane 2017-11-21 23:54A powiedzcie mi jak na tym forum zdjęcie wstawić to bym jutro wam pokazał 
2017-11-22 00:00
  leON22 Posts: 2203 Ostrzeżenie: 0
Kopiujesz zdjęcie na PC czy Lapka na dole jak piszesz posta masz narzędzia klikasz w 3 z prawej ( klikasz w obrazek albo dodaj nowe obrazki do tematu ) zdjęcie musi mieć odpowiedni rozmiar , nie pamiętam jaki
2017-11-22 00:08
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
klikasz na wstaw obrazek


otwiera sie menu i klikasz dodaj nowe obrazki, wybierasz wybierz pliki, wybierasz obrazek zapisany na kompie i klikasz ok, pojawia się dany obrazek w menu pod postem, klikasz na niego i juz.




dodane 2017-11-22 00:08
leON22 napisał » 2017-11-22 00:00
zdjęcie musi mieć odpowiedni rozmiar , nie pamiętam jaki

do 2 mb przechodzą
2017-11-22 00:10
  mati79 Posts: 65 Ostrzeżenie: 0
ok to jutro odpalę kompa bo widzę że na smartfonie chyba nic z tego
2017-11-22 00:20
  leON22 Posts: 2203 Ostrzeżenie: 0
Na smartfonie też się da , tylko w aparacie trzeba ustawić odpowiedni rozmiar , dzięki Bodzio
2017-11-22 00:22
  bodziasty Posts: 1851 Ostrzeżenie: 0
no i nie z aplikacji mobilnej bo tam się nie da, z poziomu przeglądarki tak.
First pagePrevious page91 / 107Next pageLast page
Users on-line:

Recently added

Piotr Sypień - dom

See more

Wyszukiwarka

Wpisz moc kotła do wyszukiwarki - zobaczysz wszystkie kotł...

See more

Bruli.pl

Chcesz dowiedzieć si więcej o sterowniku bruli.pl ?...

See more

eCoal.pl

Chcesz dowiedzieć się więcej o sterowniku eCoal.pl ?...

See more