Forum eCoal.pl PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona62 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
konto usunięte
|
Dobra, jak chce Ci się jeszcze siedzieć i zaglądać, to poobserwuj czy na 12 dąży do zatrzymania. Jeśli tak, to min na 8 ustaw.
Ja spadam. |
|||
|
||||
wiktoriano
|
PrzemekP napisał » 2016-10-04 21:21 Chciałeś powiedzieć.. którzy z nim jeszcze nie zadarli, ale nie wypada. Ja jestem nowy, a spiny już były, ale jakoś tak cicho odkąd się obraził. ...najgorsze jest to że mało jest osób którzy z nikim jeszcze nie zadarli i którzy byliby obiektywni. Grisza napisał » 2016-10-04 21:47 Święta racja...Muszę mieć co do gara włożyć i trochę czasu z najbliższymi spędzić, aby nie zapomnieli kim jestem... |
|||
|
||||
Alex139
|
milo napisał » 2016-10-04 22:07 Dobra, jak chce Ci się jeszcze siedzieć i zaglądać, to poobserwuj czy na 12 dąży do zatrzymania. Jeśli tak, to min na 8 ustaw. Ja spadam. Też poszedłem ;] |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Daj mu dla szesnastki 4 powtórki, dla dwunastki 3. Się zobaczy jak to pyka.
|
|||
|
||||
Alex139
|
||||
|
||||
konto usunięte
|
PrzemekP napisał » 2016-10-04 21:21 Zgłaszam się. Gwarantuję dużą swobodę wypowiedzi, ale obraza będzie tępiona szybko i bezwzględnie. wiktoriano napisał » 2016-10-04 20:51 Przemek, powiedz coś proszę. Co myślisz o tym rozwiązaniu?. Ostrzeżenia - można wprowadzić ale nie w najbliższym czasie. Moderatorów może być kilku - najgorsze jest to że mało jest osób którzy z nikim jeszcze nie zadarli i którzy byliby obiektywni. Ale nad rozwiązaniem trzeba pomyśleć. Jedyny warunek: spec temat do składania próśb i zażaleń, żadnego kapowania i płaczu na priv, hehe ] dodane 2016-10-05 10:28 Alex139 napisał » 2016-10-05 08:57 Schodzimy niżej. Zrobione. Daj moc min na ósemkę, histerezę na 1,5. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
milo napisał » 2016-10-05 10:28 PrzemekP napisał » 2016-10-04 21:21 Zgłaszam się. Gwarantuję dużą swobodę wypowiedzi, ale obraza będzie tępiona szybko i bezwzględnie. wiktoriano napisał » 2016-10-04 20:51 Przemek, powiedz coś proszę. Co myślisz o tym rozwiązaniu?. Ostrzeżenia - można wprowadzić ale nie w najbliższym czasie. Moderatorów może być kilku - najgorsze jest to że mało jest osób którzy z nikim jeszcze nie zadarli i którzy byliby obiektywni. Ale nad rozwiązaniem trzeba pomyśleć. Jedyny warunek: spec temat do składania próśb i zażaleń, żadnego kapowania i płaczu na priv, hehe ] A Ty młody gdzie się pchasz na moderatora z taką ilością postów |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Oj tam oj tam... jeszcze Ty się zgłoś, i młodzież ROXX
|
|||
|
||||
Alex139
|
milo napisał » 2016-10-05 10:28 PrzemekP napisał » 2016-10-04 21:21 Zgłaszam się. Gwarantuję dużą swobodę wypowiedzi, ale obraza będzie tępiona szybko i bezwzględnie. wiktoriano napisał » 2016-10-04 20:51 Przemek, powiedz coś proszę. Co myślisz o tym rozwiązaniu?. Ostrzeżenia - można wprowadzić ale nie w najbliższym czasie. Moderatorów może być kilku - najgorsze jest to że mało jest osób którzy z nikim jeszcze nie zadarli i którzy byliby obiektywni. Ale nad rozwiązaniem trzeba pomyśleć. Jedyny warunek: spec temat do składania próśb i zażaleń, żadnego kapowania i płaczu na priv, hehe ] dodane 2016-10-05 10:28 Alex139 napisał » 2016-10-05 08:57 Schodzimy niżej. Zrobione. Daj moc min na ósemkę, histerezę na 1,5. Min 8 a max zostawić 16? |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Alex139 napisał » 2016-10-05 11:03 Na ten czas tak, obserwuję, powiem co dalej. Min 8 a max zostawić 16? A Ty tam masz podłogówkę ? Jaka idzie temp na jej zasilanie ? |
|||
|
||||
Alex139
|
Mam podłogówki około 130m2, jaka hmm nie wiem Jest zawór z 7 stopniową skalą i ustawiony na 3 wtedy mam w domu między 21 a 22st.
dodane 2016-10-05 11:35Wyślę foto jak wrócę z pracy |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Uhmm... to znaczy, że nie wiesz jaka jest temp podłogi ? No nic..
Słuchaj, daj mi uprawnienia, sam się pobawię. |
|||
|
||||
Alex139
|
Chodzi Ci o temp powrotu i zasilania na pompie z podłogówki? Bo tam są właśnie 2 termometry...
dodane 2016-10-05 11:43Wiesz co, nie zwracałem na to uwagi, raczej zwracałem uwagę czy w domu jest ok... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Na podłogę wystarczy temperatura 28 - 30st, więcej jest niezdrowe i nieekonomiczne.
Podłogówkę odpala się wcześniej, bo jej rozgrzanie trwa dość długo. I nie można nią grzać jak grzejnikami.. to tak na marginesie. |
|||
|
||||
Alex139
|
milo napisał » 2016-10-05 11:47 Na podłogę wystarczy temperatura 28 - 30st, więcej jest niezdrowe i nieekonomiczne. Podłogówkę odpala się wcześniej, bo jej rozgrzanie trwa dość długo. I nie można nią grzać jak grzejnikami.. to tak na marginesie. Dodałem uprawnienia, sprawdź czy działa. Co do podłogówki to tak jak mówiłem, patrzyliśmy bardziej na komfort w domu... |
|||
|
||||
konto usunięte
|
OK, mam.
Ja Ci mówię jak ma wyglądać grzanie podłogówką. Nie bój się, niska temperatura zasilania, nie oznacza, że w domu będzie zimno. Tylko trzeba ją rozgrzać jak należy. dodane 2016-10-05 13:58Małe podsumowanie: póki co odbiór jest niewielki, nie da się zmusić kotła do pracy ciągłej w tym trybie. Jak ruszy cyrkulacja, to trochę będzie się "dławił" Ale nie jest źle. |
|||
|
||||
konto usunięte
|
milo napisał » 2016-10-05 10:42 Oj tam oj tam... jeszcze Ty się zgłoś, i młodzież ROXX Mam dom, rodzinę, dzieci no i rybki. Mam dla kogo żyć. Nie będę się narażał . |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Grisza napisał » 2016-10-05 14:09 Podłogówka podłogówce nie równa, jedna potrzebuje kilku dni, drugiej wystarczą 24h do rozgrzania. Ale faktycznie jeśli chodzi o samą temp. posadzki na poziomie 30st, to już dużo, prawie parzy w gołe stopy. Słuszne słowa Należy też brać pod uwagę , co jest na podłodze ,( parkiet , panel, gres ) , gęstość rozłożenia rur w jastrychu , rodzaj jastrychu , to wszystko będzie miało znaczenie w nagrzewaniu podłogi i oddawaniu ciepła . Ja na dole masz gres u góry panele i różnica jest spora . Sama podłoga u mnie rozgrzewa się bardzo szybko . |
|||
|
||||
konto usunięte
|
Grisza napisał » 2016-10-05 14:09 Ale to mieści się w zakresie "rozgrzanie trwa dość długo" ? ;]Podłogówka podłogówce nie równa, jedna potrzebuje kilku dni, drugiej wystarczą 24h do rozgrzania. |
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona62 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||