Forum  eCoal.pl  PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj
First pagePrevious page33 / 109Next pageLast page
2015-10-11 18:40
  konto usunięte Posts: 10188 Ostrzeżenie: 0
energotop napisał » 2015-10-09 11:21
Tak. Włączy się. Bez obaw.







pomogło dzieki kolego teraz chodzi super
2015-10-12 08:58
  kubanos Posts: 942 Ostrzeżenie: 0
Bartosz? 
- jak masz zrobiony czopuch? Z tyłu kotła czy masz wyjście spalin boczne?
2015-10-12 14:31
  mike9222 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam wszystkich serdecznie. Mam nowy kocioł ogniwo eko plus 10kw ze sterownikiem ecaol V2.4. Problem polega na tym, że po odpaleniu co około 5 minut wyświetla się alarm "zerwana zawleczka".
Czy ktoś z forumowiczów miał podobny problem? Prośba o pomoc...
Z góry dziękuję.
2015-10-12 15:44
  zbigmaz01 Posts: 1615 Ostrzeżenie: 0
Sprawdziłeś czy czujnik dobrze zamocowany i przewody dobrze dokręcone?
2015-10-12 15:57
  DKo70 Posts: 2307 Ostrzeżenie: 0
Gdzie można sprawdzić jaka jest wersja sterownika?
Gdy włączam sterownik pokazuje się:

LCD v0.3
Jul 14 2009
eCoal.pl
0.3.1.4
2015-10-12 16:28
  caffe23 Posts: 1244 Ostrzeżenie: 0
Po otwarciu czarnej skrzynki


2015-10-12 19:01
  DKo70 Posts: 2307 Ostrzeżenie: 0
Dziękuje Jacku za informacje, ale poważnie, tylko tam?
Tak mam kocioł zamontowany blisko ściany, że będę musiał użyć lusterko.
2015-10-12 23:31
  bodziasty Posts: 1911 Ostrzeżenie: 0
DKo70 napisał » 2015-10-12 15:57
eCoal.pl
0.3.1.4

Czas najwyższy zaktualizować na 0.3.1.8
Będziesz miał nowe coś tam coś tam click
2015-10-13 01:58
  uzi18 Posts: 1346 Ostrzeżenie: 0
0.3.1.8 ma jakis blad, ze nie mozna pozniej juz zaktualizowac
2015-10-13 07:10
  DKo70 Posts: 2307 Ostrzeżenie: 0
Bodzio, nie chodzi mi o wersję oprogramowania np. 0.3.1.8
a o wersję serownika np. v2.1, v2,4.
2015-10-13 15:08
  bodziasty Posts: 1911 Ostrzeżenie: 0
to wiem, ale sam soft zaktualizuj bo masz stary, chociaż ty pisałeś chyba że nie chcesz zaktualizować o ile pamiętam
2015-10-13 15:44
  mike9222 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Dziś sprawdzę, i dam znać jaki efekt. Dzięki.
2015-10-13 23:08
  DKo70 Posts: 2307 Ostrzeżenie: 0
Oba sposoby dobre. Dzięki Jacku i Mariusz.
Pod pokrywą jest v2.3.
Znalazłem trzeci sposób. Na obudowie skrzynki napisane jest v2.1.
2015-10-13 23:49
  Olek85 Posts: 1026 Ostrzeżenie: 0
nie chcę mi się schodzić do piwnicy, ale czy jak podłączysz się RS-em do sterownika to po ustanowieniu połączenia z komputerem nie pokazuje się wersja stera
2015-10-14 00:19
  uzi18 Posts: 1346 Ostrzeżenie: 0
Pokazuje ... tez w panelu www, i na wyswietlaczu podczas uruchamiania ...
2015-10-14 07:45
  DKo70 Posts: 2307 Ostrzeżenie: 0
Olek85 napisał » 2015-10-13 23:49
nie chcę mi się schodzić do piwnicy, ale czy jak podłączysz się RS-em do sterownika to po ustanowieniu połączenia z komputerem nie pokazuje się wersja stera
Nie łączę się RSem bo nie mam przejściówki

dodane 2015-10-14 07:44
uzi18 napisał » 2015-10-14 00:19
Pokazuje ... tez w panelu www, i na wyswietlaczu podczas uruchamiania ...
Przez www nie sprawdzałem a po uruchomieniu pokazuje się to co napisałem poniżej

dodane 2015-10-14 07:45
DKo70 napisał » 2015-10-12 15:57
Gdzie można sprawdzić jaka jest wersja sterownika?
Gdy włączam sterownik pokazuje się:

LCD v0.3
Jul 14 2009
eCoal.pl
0.3.1.4
Ale już wszystko wiem.
Na płytce jest v2.3 a na obudowie v2,1. Czyli wychodzi, że mam v2,1. Dzięki
2015-10-14 22:56
  romo212 Posts: 2 Ostrzeżenie: 0
Witam .
Panowie na wstępie chciałem powiedzieć że pierwszy raz odniosłem się do waszych rad i dzisiaj skorzystałem z nich wprowadzając zmiany w moim piecu . Choć nie narzekam na piec i na spalanie ,to miło poczytać wszelkiego rodzaju porady . Pomysł z uregulowaniem zasad ustawień pieca jest jak najbardziej trafny nawet dla mnie osoby która posiada piec już dwa lata ,miło by było poczytać posty uporządkowane według gryp palenia w automacie ,grupowym i ręcznym bo o tych dwóch ostatnich nastawach nie mam wcale a wcale pojęcia .
First pagePrevious page33 / 109Next pageLast page
Users on-line: becks23man, kate, kikid351, leon, peterkaaa, Piotrek, Plakat, romant54, Rzezik120, skiper, wyspiarz1234