Forum eCoal.pl PORADNIK PALACZA - DYSKUSJA Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona28 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
jendrek
|
witam. Proponuję ustawienia
Oprava ventilátoru, topení [%] -2 Výkon dmychadla při udržování [%] 34 Algoritmus hasit kotel vytapeni |
|||
|
||||
Richter
|
jendrek napisał » 2015-06-29 17:32 witam. Proponuję ustawienia Oprava ventilátoru, topení [%] -2 Výkon dmychadla při udržování [%] 34 Algoritmus hasit kotel vytapeni Witam, dziękuję, vyskouším, a uvidím za nějakou dobu Jan Kavka |
|||
|
||||
tkohnke
|
Po pierwsze pragnę się przywitać
Od kilku miesięcy śledzę bardzo uważnie całe forum ponieważ dopiero co zakończyłem budowę domu. Od dnia wczorajszego piec jest online. Jeżeli mogę prosić kogoś z szanownych kolegów aby rzucił okiem na moje ustawienia. Dodam, że piec jest zainstalowany w domu w którym prowadzę działalność w postaci wynajmu pokoi gościnnych. Piec ma ogrzać wodę na 5 łazienek oraz 5 aneksów kuchennych łącznie dla ok. 15 osób. Już po wykresach widzę, że coś jest nie do końca w porządku jednak nie chcę za dużo zmieniać ustawień. Tutaj jest mój sterownik https://esterownik.pl/device/7769 Będę wdzięczny za każdą wskazówkę. |
|||
|
||||
tkohnke
|
Witam,
Ogniwo Eko-Plus 16kw Dwie pompy Grundfus alpa 2l jedna na CO jedna na CWU i zawór trójdrożny. Dodatkowo cyrkulacja przy bojlerze ale podłączona bezpośrednio i na stałe pod napięcie. Metrów na razie nie grzeję ponieważ mieszkanie jest niewykończone. Natomiast na piętrze mieszkają turyści 5 pokoi czyli 5 łazienek + 5 aneksów kuchennych. Docelowo na stałe będzie ogrzewane mieszkanie około 140m2 i na piętrze tyle samo ale nie wykorzystywane jako mieszkanie więc tylko utrzymanie zimą temperatury około 15c |
|||
|
||||
bartosz4466
|
Witam serdecznie
od wczoraj mam zainstalowany kociol eco plus 25 kw ze sterownikiem ecoal. w chwili obecnej chciałbym tylko grzać na ciepla wode-zbiornik 220l. i tu pojawia się pytanie od czego zacząć, jakie ustawienia wprowadzić (np. 1 okienko ustawienia co i cwu-temperatura zadana i mierzona, jaki tryb pracy ustawić itp. ). dodam ze to mój 1 piec tego typu i ciężko mi z tym wystartować. z góry dziekuje za odpowiedzi i porady |
|||
|
||||
memekt
|
Mariusz fajne ale proszę Cię, popraw błędy :p
|
|||
|
||||
konto usunięte
|
Memekt wygląda na to, że tylko Ty czytasz Mikołaja posty, bo zauważyłeś błędy
|
|||
|
||||
memekt
|
dobrali się, Mikołaj i renifer
|
|||
|
||||
bartosz4466
|
Witam
czy mógłby ktoś wyjaśnić o co chodzi w temacie "przebjania" temperatury? u mnie w chwili obecnej jest ustawiona cwu na 45 a mierzoan wskazuje 49 (ustawiony tryb lato) natomiast co jest 49 a wskazuje 60 (obok jest literka c- nie pamietam dokladnie co oznacza) |
|||
|
||||
DKo70
|
Miki jak zwykle poleca lekturę.
Czy ty Mariusz przypadkiem nie jesteś belfrem? |
|||
|
||||
bartosz4466
|
Witam ponownie
Mariusz dzięki za odpowiedź. Pytanie pisałem jak byłem w pracy i nie pamiętalem dokładnie co oznacza to "c".. C-praca automatyczna zadawanie temperatury z programatora co. Kociołek mam zamontowany od 3 dni i jeszcze wiele rzeczy stanowi dla mnie tajemnicę stąd moje pytanie. Zdaję sobie sprawę również z tego ze czasem pytania mogą być nieprecyzyjne i trzeba dodatkowo cos opisac ale mam nadzieje ze w miare użytkowania będzie coraz lepiej. |
|||
|
||||
bartosz4466
|
kocioł zakupiłem ogniwo eko plus 25 kw, niestety na starym sterowniku ecoal v2.1 0.3.1.6
|
|||
Pierwsza stronaPoprzednia strona28 / 109Następna stronaOstatnia strona | ||||