| Forum Pello v3.5 / v4.0 Pomoc w ustawieniach kotła Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
AdrianGacki
|
Witam, chciał bym żeby ktoś zerknął w ustawienia kotła (jest publiczny) i ewentualnie doradzić co zmienić co poprawić bo nigdy wcześniej nie miałem styczności z ogrzewaniem na Pellet. Dodam że zdarza się nieraz że w popielniku są pojedyncze nienaruszone granulki peletu. Ogrzewanie tylko grzejniki, stare budownictwo nie ocieplone
|
|||
|
|
||||
|
MichalK1
|
Dodam że zdarza się nieraz że w popielniku są pojedyncze nienaruszone granulki peletu. - to normalne przy tej konstrukcji podajnika/palnika Generalnie spoko to wygląda. Jaki masz zawór 4d że nie widać jego położenia na wykresach? Bo w sumie tylko ustawienia temperatur za zaworem są czymś co można dopracować |
|||
|
|
||||
|
AdrianGacki
|
MichalK1 właśnie mam problem z zaworem 4d bo na sterowniku też mam cały czas położenie na 0% i większość czasu jest w trybie stop nieraz wyświetla zamykanie, mam fabrycznie kierunek otwierania w prawo jeszcze nie sprawdzałem jak wybiorę kierunek otwierania w lewo czy coś się zmieni
|
|||
|
|
||||
|
charleskarol
|
AdrianGacki napisał » 2025-12-29 20:21 MichalK1 właśnie mam problem z zaworem 4d bo na sterowniku też mam cały czas położenie na 0% i większość czasu jest w trybie stop nieraz wyświetla zamykanie, mam fabrycznie kierunek otwierania w prawo jeszcze nie sprawdzałem jak wybiorę kierunek otwierania w lewo czy coś się zmieni no musisz ustawić tak jak w realu, chyba, ze kolejność przewodów jest odwrócona to trzeba je zmienić lub w sterowniku na odwrót. |
|||
|
|
||||
|
AdrianGacki
|
charleskarol napisał » 2025-12-29 21:02
AdrianGacki napisał » 2025-12-29 20:21 no musisz ustawić tak jak w realu, chyba, ze kolejność przewodów jest odwrócona to trzeba je zmienić lub w sterowniku na odwrót. Mi się zdaje że trzeba zmienić w sterowniku, albo sam zawór przestawić o 45 stopni ale już jestem umówiony z fachowcem żeby zerknął czy wszystko ok, bo cała instalacja była prowadzona od podstaw |
|||