Wystąpił problem z dostępnością numeru Serwisu. Do czasu uruchomienia numeru głównego prosimy o kontakt pod numerem 605-780-882
Forum  eCoal.pl v3.5 / v4.0  Niedopalony węgiel Subskrybuj
2025-12-22 18:07
  Sandokan Posty: 7 Ostrzeżenie: 0
Od pewnego czasu mam niedopalony groszek po lewej stronie patrząc na palenisko.Piec wyczyszczony, nadmuch działa. Różne ustawienia .Kombinuję jak przysłowiowy koń pod górę i nic. Jakieś pomysły ?
2025-12-22 21:49
  tadwit Posty: 11 Ostrzeżenie: 0
Kiedyś też tak miałem, tylko z prawej strony. Wydawało mi się, że nadmuch działo prawidłowo, a jednak jedna ze szczelin nadmuchu była przytkana. Po wyczyszczeniu wszystko wróciło do normy. 
2025-12-25 20:48
  rj1972 Posty: 1315 Ostrzeżenie: 0
Sandokan wyjątkowo niedobrze wygląda Twój wykres. Niby to tylko kreski ale zawsze jakiś obraz. Wszystko wskazuje na to że za słabo masz wykręconą moc palnika. Samym powietrzem nie da się nagrzać. Może spróbuj skrócić czas postoju podajnika do np. 40s.
A jeśli macie odczucie że coś nie tak z przepływem powietrza w palnikach to przed takim gruntownym czyszczeniem i demontażem warto w trybie ręcznym co jakiś czas np co tydzień uruchomić kilka razy dmuchawę na 100%. Po prostu przedmuchać palnik czy to retortę czy kanapkę na maksymalnej dmuchawie. Jaka sekwencja? To wychodzi w praktyce np 1 minuta stop i powtórka. Jak nic to nie da to czyszczenie wg DTR.
Użytkownicy online: Bart, berkovi, Cobra2727, Czaszka86, Czeslaw2007, miszasty93, Sahryn66, slawtaz, Zdroje16