| Forum eCoal.pl v3.5 / v4.0 Ecoal 3.5 --- Pello 3.5 ? Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
ebyna
|
Cześć, proszę się nie śmiać.-) Mam kocioł Ogniwo 25 kW z palnikiem na węgiel kamienny od około 10 lat. Palę w nim węglem brunatnym bez żadnych problemów. Wszyscy wiecie, jaka jest sytuacja z węglem w Czechach – niezbyt dobra. Kupiłem pompę ciepła, ale nadal planuję używać kotła w miesiącach zimowych. Jako kocioł dwuwartościowy chciałbym używać tego kotła z nowym palnikiem na pellet. Sprawdziłem i zobaczyłem, że są zainstalowane palniki na pellet z oznaczeniem VIP pellet. Moje pytanie brzmi: mam sterownik Ecola 3.5 – czy jest jakiś sposób, żeby go przerobić na Pello 3.5? Z tego, co rozumiem, zostanie wgrany inny program i dodany moduł do sterowania palnikiem na pellet. Czy ktoś o tym myślał? Tak, mogę kupić dedykowany sterownik do palnika, ale to spore wyzwanie.-) Dzięki za odpowiedzi, Emil
|
|||
|
|
||||
|
mnich
|
Cześć, w razie potrzeby sterownik możemy przerobić na pello, wystarczy go zdemontować i przysłać do nas do serwisu do Kutna. Kolejna sprawa, trzeba dokładnie określić do jakiego palnika, VIP czy VIP RK.
|
|||