| Forum Aplikacje mobilne Problemy z połączeniem sterownika ecoal Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
Hansior
|
Witam.
Posiadam kocioł rbr ekouniwersal ze sterownikiem Ecoal 0.3.1.6. Sterownik od 2015r śmiagał po skonfigurowaniu z platformą Esterownik i apką EsterownikMobile bez większych problemów. Teraz na jesień okazało się, że pomimo dobrze działającego internetu i podłączenia sterownika nie widać go ani w aplikacji, ani na platformie esterownik. Sterownik jest starszej generacji, nigdy go nie aktualizowałem ale gdy wejdę przez aplikacje na sterowniki innych użytkowników ecoala 0.3.1.6 to mam podgląd w aplikacji. Natomiast mój sterownik na platformie pokazuje się jako "urządzenie nie podłączone", w aplikacji zaś pomimo że widać ze jest online, gdy wejdę na niego jest komunikat "błąd parsowania". Podobna sytuacja występuje kiedy połącze go przez siec lokalną. Czy jest któryś z kolegów bardziej obeznany w ttm co mogło się wydarzyc? Pozdrawiam. dodane 2025-11-10 17:45Temat można zamknąć. Teraz doczytałem że w kwietniu należało zmienić IP serwera. Oczywiście ja tego nie zrobiłem i stąd problemy. Po zmianie jest wszystko OK. Pozdrawiam. |
|||