Forum Pello v3.5 Pompa mieszająca bufor nie wyłącza się Subskrybuj | ||||
|
||||
Slawek87
![]() |
Witam.
Jestem posiadaczem pieca ogniwo na pellet ze sterownikiem pello V4. Niestety instalator zostawił mnie samego z problemem i czy jest możliwość uzyskania pomocy u Was? Opiszę krótko sytuację: Piec na pellet jest podłączony do bufora ciepła. Jest tylko jeden obieg który grzeje grzejniki i cwu. Po ustawieniu temperatur piec dogrzewa bufor a następnie się wyłącza. Jednak pompka która pompuje wodę pomiędzy piecem a buforem ciągle pozostaje włączona co przez dłuższy czas powoduje wychładzanie się bufora. Rozumiem że chodzi tutaj o funkcje ochrony na powrocie, ale pomimo zmian temperatury gdzie mimo wszystko ta pompka powinna się wyłączyć, to ciągle działa. Na ekranie widać po ikonkach, że pompka pracuje i się wyłącza (po korekcie temperatury) ale fizycznie ciągle pozostaje w ruchu. Zmiana na tryb lato powoduje jej wyłącznie. Próbowałem już chyba wszystkie ustawienia i nic nie pomaga. Czy coś jest źle podłączone? Czy może być jakaś inna przyczyna? Mogę prosić o jakieś rady? Z góry dziękuję. Pozdrawiam |
|||
|
||||
wuwok
![]() |
Udostępnij kocioł. Popatrzy się co masz tam namieszane.
|
|||