| Forum eSterownik.pl Ilość kg/min pracy podajnika Subskrybuj | ||||
|
|
||||
|
ka1231
|
Witam, mam problem ze zrozumieniem tego jak to wpisać mam piec defro evopell 15kw (od 4 dni) z zasypem 30kg. i nie wiem jaką ilość wpisać w to okienko statystyk w ustawieniach na wyświetlaczu mam 1361g/6min to wychodzi że w ciągu 1min 226g (chyba dobrze to policzyłem ) to co mam wpisać w to okienko 0.2 kg? bo nie czaje tego (wcześniej miałem stary piec bez takiego (nowoczesnego ) sterownika i internetu ) Proszę o pomoc i może jakiś przykład bo nie rozumiem
|
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Dokładnie taką wartość masz tam wpisać.
|
|||
|
|
||||
|
Tomas20987
|
Witam To pole służy do określenia, ile kilogramów pelletu podajnik transportuje w ciągu jednej minuty pracy. 👉 Co trzeba zrobić krok po kroku: 1. Zrób test podajnika — w menu serwisowym wybierz test i pozwól mu pracować przez np. 1 minutę. 2. Zważ pellet, który w tym czasie wysypie się z podajnika (np. do pojemnika). 3. Wpisz tę wartość do sterownika — jeśli w 1 minutę wysypało się np. 0,22 kg pelletu, to właśnie tę wartość wpisujesz w polu „ilość kg/min pracy podajnika”. 💡 Ten parametr jest kluczowy, bo dzięki niemu sterownik potrafi dokładnie obliczyć spalanie dobowe, zużycie pelletu i korekty mocy. |
|||
|
|
||||
|
PrzemekP
|
Tomas20987 napisał » 2025-11-01 19:29 Witam.... Mam prośbę - przestań wklejać odpowiedzi z chatgpt w odpowiedzi na problemy użytkowników z forum. Podając takie odpowiedzi wprowadzasz w błąd. ka1231 pytał o wartość którą podajesz w statystykach - a nie w kotle. Tak sposób wyliczenia jest jak najbardziej prawidłowy - ale znowu w evopellu jest odpowiednia opcja w menu sterownika - kalibracja podajnika - i tam można wykonać całą procedurę - opis, że znajduje się to w menu serwisowym - fajnie ale jak dostać się do tego menu? Jeszcze kilka takich odpowiedzi i albo włączę Ci moderację postów - albo do każdego Twojego posta będę dodawał informację - Uwaga. Treść została wygenerowana przez AI
|
|||