Forum eCoal.pl v3.5 Opał na sezon 2025-2026 🙂 Subskrybuj | ||||
|
||||
leON22
![]() |
Witam , chyba już robicie zapasy na przyszły sezon , pochwalicie się co się teraz najlepiej pali i za ile
![]() dodane 2025-07-02 06:00 ![]() |
|||
|
||||
bruno62
![]() |
Prosto z kopali Marcel 4,8 t za 5600PLN z transportem. Nawet biorąc pod uwagę promocje w PGG to wychodzi taniej.
|
|||
|
||||
wuwok
![]() |
3t pelletu płaciłem 3600zł. Zajmuje o wiele więcej miejsca niż 3t ekogroszku.
W tamtym sezonie Bartex Gold u mnie jakoś był gorszej jakości. Patrząc na ilość spalonego opału to nie był tak kaloryczny. |
|||
|
||||
MaciejZ
![]() |
leON22 napisał » 2025-07-02 08:00 Witam , chyba już robicie zapasy na przyszły sezon , pochwalicie się co się teraz najlepiej pali i za ile ![]() dodane 2025-07-02 06:00 ![]() Skąd ten Gold w takiej cenie? ![]() Kiedyś nim paliłem i był chyba jednym z najlepszych paliw, ale spojrzałem teraz na świadectwo i sam nie wiem co mam myśleć. Wartość opałowa min.23, RI max 90. To świadectwo aby było świadectwo, czy zgodne z prawdą? |
|||
|
||||
leON22
![]() |
Witam opał kupiony od dystrybutora firmy Bartex Gold , sprawdziłem u źródła telefonicznie czy to jest ich odbiorca i potwierdzili ten fakt , a że sprzedają im dużo opału dlatego mają lepszą cenę niż producent 🤣
dodane 2025-07-25 05:18Ps. Firma Magnat widzę, że ma kilka oddziałów w Polsce . Znajdziesz na OLX 😉 |
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Cześć. Z opałem Bartex spotkałem się na Śląsku tutaj Wyroby węglowe — DREWNUT Sp. z o.o. https://share.google/YaxeZn6DCPUWSNOOr.
To jest opał z właściwego źródła ale podobno w cenie białych worków czyli bez nazwy. Cena fajna. Paliłem oryginałem ale przed wojną i był super. Ale dzisiaj to LeON22 coś więcej powie jak to leci z Bertex Gold ![]() Miałem też Silver ale też przed wojną. Ciekawy dla mnie i sprawdzony w moim kociołku to opał Piekło. Obecnie 2025. Super jest pomarańczowy Kazach. Dobra cena ale ile biorą za dostawę nie wiem bo kupuję lokalnie z własnym odbiorem. Minimalna ilość popiołu. Aktualnie palę Piekło zielonym bo jest tańszy i idealny żeby tylko wygrzać kocioł latem bez odstawiania unikając letniego pocenia kotła. Niestety w moim przypadku ten opał nie jest super suchy i trzeba otwierać worki wcześniej przed zasypem. ![]() |
|||
|
||||
seneka72
![]() |
rj1972 napisał » 2025-07-26 21:37 na zielonym objechałem cały poprzedni sezon choć z popiołem bywa różnie Cześć. Z opałem Bartex spotkałem się na Śląsku tutaj Wyroby węglowe — DREWNUT Sp. z o.o. https://share.google/YaxeZn6DCPUWSNOOr. To jest opał z właściwego źródła ale podobno w cenie białych worków czyli bez nazwy. Cena fajna. Paliłem oryginałem ale przed wojną i był super. Ale dzisiaj to LeON22 coś więcej powie jak to leci z Bertex Gold ![]() Miałem też Silver ale też przed wojną. Ciekawy dla mnie i sprawdzony w moim kociołku to opał Piekło. Obecnie 2025. Super jest pomarańczowy Kazach. Dobra cena ale ile biorą za dostawę nie wiem bo kupuję lokalnie z własnym odbiorem. Minimalna ilość popiołu. Aktualnie palę Piekło zielonym bo jest tańszy i idealny żeby tylko wygrzać kocioł latem bez odstawiania unikając letniego pocenia kotła. Niestety w moim przypadku ten opał nie jest super suchy i trzeba otwierać worki wcześniej przed zasypem. ![]() ![]() |
|||