Usługi zdalnego dostępu powoli powinny wracać do normy.
Za wszystkie utrudnienia przepraszamy
Forum  Aplikacje mobilne  eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj
First pagePrevious page22 / 29Next pageLast page
2015-10-26 11:06
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Dostępna jest też wersja 2 aplikacji ale nadal jest w fazie rozwoju:

eSterownik Mobile 2
2015-11-01 21:58
  woma Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Zaktualizowałem apkę ze sklepu play i nie działa.
Nie ma jak wejść w konfigurację i ustawić dostęp do swojego sterownika.
Tak jak pisałem na  LG Spirit LTE z androidem lollipop nie ma jak tego zrobić.
Wersja 2 działa ! Ale nie da się ukryć że to faza rozwojowa
Programatory nie mają podziałki godzinowej trzeba ustawiać na "czuja", ale najważniejsze że działa


2015-12-01 01:42
  Walker Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
 witam ponownie w chwili obecnej nie mogę w zakładce erthernet ściągnąć żadnych parametrów jeżeli chodzi o zdalne sterowanie pokazuje się zapis brak połączenia. Mogę podglądnąć i sterować tylko przez kompa, a przez telefon tylko w sieci lokalnej. W telefoniku nie ma mnie na liście użytkowników wyskakuje napis błędne hasło lub login ??? hasło zmieniałem wpisywałem nowe i nic to nie dało. ES wykonujecie teraz jakieś prace jak tak to szkoda żebym w tym grzebał :0 pzdr
2015-12-01 05:46
  uzi18 Posts: 1346 Ostrzeżenie: 0
Walker najpierw zadbaj o to abyś miał dostep przez esterownik do sterownika a pozniej szukaj problemu w aplikacji.
co do hasla to zwroc uwage na male i duze litery
2015-12-01 08:33
  Kulin Posts: 91 Ostrzeżenie: 0
u mnie po uruchomieniu apki pojawia się: GetVersion: Error_Parce.
2015-12-01 15:41
  starplus Posts: 533 Ostrzeżenie: 0
Aplikacja przestała działać. Błąd komunikacji z serwerem... od kilku dni.
2015-12-01 17:03
  Walker Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
 uzi18 mam dostęp do pieca przez esterownik mogę zmieniać ustawienia z kompa, jednak nie mogę tego robić przez aplikację w telefonie. a na planszy w kompie w zakładce ustawienia ------>internet nie wyświetlają mi się parametry z (usługi zdalny dostęp), jak chce je wpisać ręcznie to podświetlają się na czerwono i nie można ich zapisać. może się ktoś wypowiedzieć z ES oco kaman??
2015-12-01 22:55
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
Walker napisał » 2015-12-01 17:03
 uzi18 mam dostęp do pieca przez esterownik mogę zmieniać ustawienia z kompa, jednak nie mogę tego robić przez aplikację w telefonie. a na planszy w kompie w zakładce ustawienia ------>internet nie wyświetlają mi się parametry z (usługi zdalny dostęp), jak chce je wpisać ręcznie to podświetlają się na czerwono i nie można ich zapisać. może się ktoś wypowiedzieć z ES oco kaman??

Zakładka Ustawienia -> Internet jest dostępna TYLKO z sieci lokalnej. Przy połączeniu przez platformę eSterownik.pl nie ma możliwości modyfikacji tej zakładki.


Co do korzystania z aplikacji mobilnej - proszę sprawdzić, czy przy wpisywaniu loginu nie dodawana jest automatycznie spacja na końcu.
2015-12-01 23:07
  szekspir Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Witam.

U mnie też od paru dni na telefonie mam komunikat: Błąd komunikacji. Problem z połączeniem.

Przez komputer normalnie jest.
2015-12-02 10:44
  mlynoza Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
Witam.

Potwierdzam problem  połączenia aplikacji  poprzez esterownik (Brak sterownika. Wejdź do menu konfiguracji i skonfiguruj połączenie) . Po sieci lan połączenie OK

Zmiana hasła nie pomogła
2015-12-04 18:56
  Walker Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
widzę że więcej osób ma ten problem, u mnie dalej nie działa......   znajdzie ktoś przyczynę ?? 
2015-12-06 22:29
  szekspir Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Zainteresowanie ze strony ES widzę spore. 
Kolejna sprawa. Samsung galaxy j5: nie ma w nim przycisku menu. Może trzeba by było zaktualizować aplikacje żeby wywołać menu z poziomu ekranu dotykowego. Bo nie można nawet wpisać loginu i hasła.
2015-12-07 07:11
  PrzemekP Posts: 1028 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM / ADMIN
szekspir napisał » 2015-12-06 22:29
Zainteresowanie ze strony ES widzę spore. 
Kolejna sprawa. Samsung galaxy j5: nie ma w nim przycisku menu. Może trzeba by było zaktualizować aplikacje żeby wywołać menu z poziomu ekranu dotykowego. Bo nie można nawet wpisać loginu i hasła.

W LG G4 również nie ma przycisku menu a jakoś można. W moim przypadku wystarczy przytrzymać dłużej jeden z przycisków ekranowych i menu się pojawia - może j5 ma tak samo ?
2015-12-07 17:00
  jawrob11 Posts: 1 Ostrzeżenie: 0
mam chinczyka i niestety nie dziala dłuższe przytrzymanie klawisza funkcyjnego aby wyswietlic konfiguracje...
2015-12-07 22:33
  szekspir Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
W j5 też nie działa! Tak dla informacji.
2015-12-08 22:29
  Walker Posts: 15 Ostrzeżenie: 0
pytanie do ES co z tym zdalnym dostępem dalej z telefonu przez neta nie mogę sterować piecem,, nie mogę wybrać sterownika - nieprawidłowy login lub hasło, a z kompa na ten login i hasło się loguje .......    
2015-12-08 22:41
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
zmień hasło na platformie na jakieś inne i spróbuj jeszcze raz
2015-12-08 23:03
  starplus Posts: 533 Ostrzeżenie: 0
Potwierdzam problemy z aplikacją. Zmiana hasła nic nie daje.
First pagePrevious page22 / 29Next pageLast page
Users on-line: heblik, mobilek