W dniu 26 maja (wtorek) będą niedostępne schematy dla urządzeń w wersji 3.5. Prace związane będą z aktualizacją serwisu eSterownik
Niedługo również zostanie wyłączona synchronizacja danych do wykresów oraz statystyk. Dane będą zsynchronizowane po zakończeniu prac.
Forum  Aplikacje mobilne  eSterownik Mobile wersja 1.5.x Subskrybuj
First pagePrevious page2 / 29Next pageLast page
2012-12-15 19:01
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Wybierasz sterownik przez platformę czy lokalnie ?
2012-12-15 19:23
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Android 2.1 wszystko ładnie oprócz:

nie działa wyszukiwarka.

2012-12-16 01:17
  pilatus Posts: 106 Ostrzeżenie: 0
znow popieram wizzle w ale tym razem w 300% tach, dajcie ludziskom mozliwosc decydowania lile chca widziec na jednym ekranie, kazdy korzysta z innego sprzetu, wiec ,sobie dostosuje co chce ,widziec, smartfon nie jest rowny tabletowi, najlepiej gdyby mozna bylo decydowac ile k afelkow mka byc na jednym ekranie ewentualnie dac mozliwosc przewijania ekranow
2012-12-16 15:16
  absolom Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
dzisiejszy update, wersja 1.5.1 nie działa w ogóle, FC na ICS
2012-12-16 15:43
  absolom Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
wyczyszczenie danych app, reinstalacja - nie pomaga.
przy połączeniu poprzez esterownik, ładują się kafelki oraz nazwa po czym następuje FC.
przy połączeniu przez LAN od razu FC, bez ładowania czegokolwiek.
wróciłem do 1.5.0, która działa.
2012-12-16 16:51
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
absolom napisał » 2012-12-16 14:43
wyczyszczenie danych app, reinstalacja - nie pomaga.
przy połączeniu poprzez esterownik, ładują się kafelki oraz nazwa po czym następuje FC.
przy połączeniu przez LAN od razu FC, bez ładowania czegokolwiek.
wróciłem do 1.5.0, która działa.

Ok znalazłem błąd, dzisiaj będzie aktualizacja. Błąd objawia się w sterownikach w wersji poniżej 0.3.0.0.

2012-12-16 17:21
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Zaktualizowałem, fajny przewijany boczny pase podświetlenie pracy dmuchawy może być połączone z wyświetlaniem mocy.

Źle działa czas pracy ślimaka, jakieś tysiące wyskakują

Nie działa wyszukiwarka.

Nie działa pokazywanie wykresów z np. 2011r.
2012-12-16 17:23
  absolom Posts: 3 Ostrzeżenie: 0
ven napisał » 2012-12-16 15:51

Ok znalazłem błąd, dzisiaj będzie aktualizacja. Błąd objawia się w sterownikach w wersji poniżej 0.3.0.0.




Miałem sterownik 0.2.8.1, przed chwilą wgrałem 0.3.1.3 i app 1.5.1 już działa


*Czas pracy podajnika rzeczywiście pokazuje w tysiącach.
2012-12-16 17:29
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Mam 2.8.1 i mi działa oprócz tego co nie działa
2012-12-16 18:00
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Niedawno opublikowałem aktualizację, która naprawia te błędy, dodatkowo doszła opcja resetu czasu pracy podajnika, po naciśnięciu na kafelek czas pracy podajnika.
2012-12-16 19:29
  hetmanpoz Posts: 38 Ostrzeżenie: 0
Poddaje sie i stawiam na mojego androida do wymiany. 
Ven jest szansa podesłać pierwotną wersje programu tak żeby mi coś w telefonie działało


2012-12-16 19:33
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Czas pracy podajnika liczony jest w sekundach, wystarczy go podzielić przez 60.

Sprawdzę na laptopie bo aż niemożliwe żebym nie miał wykresów z tamtego roku.
2012-12-16 20:04
  PEJN Posts: 70 Ostrzeżenie: 0
Po aktualizacji pokazuje mi, że mam aktywny termostat a tak nie jest, regulator temp. wew. mam pokojowy no i czas podajnika w tys.
2012-12-16 20:06
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Sprawdziłem wykresy są w laptopie to aplikacja w telefonie ich nie widzi.


2012-12-16 20:36
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Darase możesz udostępnić mi sterownik do odczytu, i podać z którego dnia nie czyta.

PEJN, rzeczywiście termostat jest źle wyświetlany, czas podajnika jest w sekundach, będzie poprawione w następnej wersji.


2012-12-16 20:40
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
hetmanpoz napisał » 2012-12-15 14:46
ok od nowa jeszcze raz


zainstalowałem program  mam na pulpicie telefonu ustawiony widżet który dane pokazuje poprawnie 
przyciskam na widżet i przechodzi w okno programu w tym momencie pojawia sie nowa szata programu . na górze nazwa sterownika poniżej cała tabela temp CO temp CWU..... na samym dole pobieranie informacji o sterowniku. I na tym koniec nic wiecej sie nie dzieje nie moge wejsc w żadne ustawienia nic kompletnie. po jakimś czasie komunikat 
Przepraszamy działanie eSterownik Mobile nie odpowiada. 


Znalazłem przyczynę, będzie poprawione w 1.5.3.
2012-12-16 21:50
  przemor221 Posts: 8 Ostrzeżenie: 0
Witam mam ten sam problem z wyłączaniem się programu podczas pobierania informacji o sterowniku. Kiedy będzie wersja 1.5.3.?
2012-12-16 22:07
  ven Posts: 608 Ostrzeżenie: 0 ELEKTRO-SYSTEM
Już została opublikowana, jednak Google teraz opóźnia o parę h publikacje w markecie. Trzeba trochę poczekać.

2012-12-16 23:01
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Styczeń, np. luty 2012 a nie wiem jakim cudem z 2011 są ale strasznie zgniecone i trzeba kilkakrotnie powiększać.
2012-12-16 23:10
  darase Posts: 1906 Ostrzeżenie: 0
Mam nadzieję że nie dostanę bana

Polecam świetną aplikację: vcommunicator
First pagePrevious page2 / 29Next pageLast page
Users on-line: jkulec, Kiler5