Od poniedziałku (14.04.2025r) planowane są prace przy usłudze Zdalnego dostępu dla sterowników 3.5/4.0.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
W poniedziałek mogą wystąpić chwilowe przerwy w dostępie do usługi.
Dane archiwalne (wykresy i statystyki) będą uzupełniane na bieżąco - może to potrwać dłuższy czas.
Forum eSterownik.pl Zmiana adresu IP dla sterowników 2.1/2.4 Subskrybuj | ||||
Pierwsza stronaPoprzednia strona1 / 2Następna stronaOstatnia strona | ||||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
raf1
![]() |
Cześć,
Nic nie działa. Nie można pobrać starej platformy z sklepu |
|||
|
||||
Luki
![]() |
1.Niestety zmiany spowodowały brak możliwości połączenia w sieci lokalnej..
2. Podany w opisie adres IP jest błędny ![]() 3. Wpisałem ten ze screena i jest okej IP serwera 054.037.236.181 4 jeżeli jest problem z połączeniem w sieci lokalnej można adres zmienić z panelu pieca w menu internet 5 zastanawiam się czy te prace naprawdę trzeba było robić jeszcze w trakcie sezonu oraz po co przy rejestracji podajemy adresy mailowe skoro nikt o takiej zmianie nas nie uprzedza ... |
|||
|
||||
raf1
![]() |
Też nie działa
|
|||
|
||||
Luki
![]() |
Zmieniamy adres IP serwera.
IP sterownika zostawiamy tak jak był. Po zmianie może być konieczne wyłączenie zasilania na minutę i ponowne uruchomienie |
|||
|
||||
raf1
![]() |
Ok działa. Nie działają statystyki
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
||||
|
||||
Balbina877
![]() |
Jak długo to będzie trwać
dodane 2025-04-08 09:17Co mam na piecu na sterowniki zmienić |
|||
|
||||
jerzypukowiec
![]() |
Nic nie działa, zmieniłem w sterowniku adres i dalej nic jakieś wskazówki. Z góry dziękuję.
|
|||
|
||||
piotrdabeks
![]() |
Jak dostać się do panelu z poziomu sieci lokalnej jak na żadnej przeglądarce nie działa? Zna ktoś jakiś sposób?
|
|||
|
||||
sp3lff
![]() |
dzień dobry ponawiam pytanie Jak dostać się do panelu z poziomu sieci lokalnej jak na żadnej przeglądarce nie działa? Zna ktoś jakiś sposób? dodane 2025-04-08 12:18 po zalogowaniu takie info Niestety, żądana strona nie została znaleziona. |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
jerzypukowiec napisał » 2025-04-08 13:28 Nic nie działa, zmieniłem w sterowniku adres i dalej nic jakieś wskazówki. Z góry dziękuję. Balbina877 napisał » 2025-04-08 11:17 Co mam na piecu na sterowniki zmienić Należy zmienić adres IP Serwera. Nie zmieniamy adresu IP Sterownika. dodane 2025-04-08 12:31 Poniżej instrukcja, jak zmienić adres IP Serwera za pomocą panelu operatorskiego do sterownika. przytrzymujemy klawisz OK przyciskami góra / dół wybieramy Internet i naciskamy OK przyciskami góra / dół wybieramy opcję Adres IP Serwera zmieniamy adres IP Serwera. |
|||
|
||||
tslezak
![]() |
Zmieniłem adres serwera w sterowniku. Odzyskałem dostęp do sterownika przez www. Niestety sekcja internet wywołana przez www wygląda jak na poniższym zrzucie ekranu. Mam stary tablet z działającą starszą wersją aplikacji, niestety w tej aplikacji również nie widzę sterownika. Jest jakaś szansa na odzyskanie kontroli nad piecem ? Edit: Obrazek wycięty, w zakładce internet w sekcji "dostęp zdalny" wszystkie pola są puste |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
tslezak napisał » 2025-04-08 17:29 Mam stary tablet z działającą starszą wersją aplikacji, niestety w tej aplikacji również nie widzę sterownika. Aplikacja niestety jest problematyczna. Cały czas nad nią pracujemy. tslezak napisał » 2025-04-08 17:29 Obrazek wycięty, w zakładce internet w sekcji "dostęp zdalny" wszystkie pola są puste To jest poprawne zachowanie. Te dane są dostępne przez sieć lokalną. Zdalnie nie można ich zmieniać. |
|||
|
||||
tslezak
![]() |
Dziękuję za odpowiedź.
|
|||
|
||||
raf1
![]() |
Statystyki działają. Dziękuję
|
|||
|
||||
Plakat
![]() |
Wszystko OK - zrobiłem wg pierwszego postu - zadziałało bez resetu.
Dzięki bardzo |
|||
|
||||
Kedar13
![]() |
Cześć, Nie działają u mnie statystyki, wyświetla się pusta strona. Statystyki już się wyświetlają, ale kończą się 04.04 o godz. 8, później brak statystyk. |
|||
|
||||
luck
![]() |
mnie statystyki też nie działają.
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |