Forum eSterownik.pl kalibracja pierwsze uruchomienie Subskrybuj | ||||
|
||||
Emilpasa
![]() |
mam pytanie,
kociol 2 sezon uzytkwoy pierwsze uruchomienei nie bylo przez serwis tylko instalarot zamontowal i kazal palic,wszystko na ustawieniach fabrycznych ogolnie piec nie dobij ami do danej temperatury wysoka temp palnika
|
|||
|
||||
arosa
![]() |
Nie widać kotła, chyba nie podpięty do internetu. Tutaj instrukcja https://faq.esterownik.pl/pl/category,1/podlaczenie-do-internetu
|
|||
|
||||
Matti
![]() |
witam. zaintslowalem nowy kociol ogniwo eco plus + i chuczy w kotle to raz dwa zawor 4d caly czas otwarty :/ nie wiem na jakiej zasadzie powinien byc zamykany i otwierany wczesniej posiadalem ogniwo ecoplu m i czegos takiego z huczeniem nie bylo :/ prosze o porady piec podpienty do internetu
|
|||
|
||||
rj1972
![]() |
Palisz w tym kotle pelletem? Pellet to raczej paliwo zastępcze.
Daj mu korektę dmuchawy 0 i czas pracy 5s. Zawór masz otwarty bo uklad masz nie dogrzany. Trochę uważaj za pelletem. dodane 2025-02-26 19:03Ustaw mu niższą temp podajnika dla pelletu 45 albo 50st. |
|||
|
||||
Matti
![]() |
Dzwoniłem do ogniwo i powiedzieli ze moge palic pelletem w tym kotle , groszek to nic innego jak wegiel a ja nie chce syfu w kotlowni :/ w piecu ktory mialem poprzednio ogniwo eco plus m zapalil sie pelet w podajniku ale to byla jego jedyna awaria pierwszy raz od 7 lat wiec mysle ze nie ma sie czego bac . mam problem jeszcze ze zbty duza roznica temperatury wyjscia a powrotu wlasnie dlatego zostal zamontowany ten zawor zeby on to niwelowal a jak narazie troche srednio sie to sprawdza :/ nie mam pompy mieszajacej hydraulik powiedzial ze jej nie trzeba ja mam lekko odmienne zdanie na ten temet ale moze cos sie dowiem na forum .
|
|||
|
||||
wuwok
![]() |
Czemu nie zakupiłeś typowego kotła na pellet skoro chcesz pelletem palić?
|
|||