Forum eCoal.pl v3.5 Zmiana sieci internet i rozłączenie sterownika Subskrybuj | ||||
|
||||
arosa
![]() |
Witam, tak jak w temacie zmieniłem dzisiaj dostawcę internetu wcześniej był lte teraz jest światłowód i sterownik stracił dostęp do sieci. Co wcześniej zmieniałem dostawców lte i nie było problemu
|
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
Jak sterownik jest podpięty do głównego routera?
Jakie ustawienia sieci? Czy jest urządzenie widoczne w sieci lokalnej? |
|||
|
||||
arosa
![]() |
W sieci lokalnej jest widoczny, wczesniej był lte teraz jest swiatlowod ze stalym ip router i switch wszystko zostalo jak bylo, teraz kontaktowalem sie z dostawca internetu i powiedział że ich strony nic nie jest blokowane . sterownik wpiety w switch switch polaczony z routerem ktory jest podpiety do urzadzenia gpon
dodane 2025-02-21 15:30z tego wszystkie zmienil sie tylko dostawca ze lte na swiatlowod reszta konfiguracji router wszystko zostalo bez zmian dodane 2025-02-21 15:33Wczesniej bylo zmienne ip jak to na lte dodane 2025-02-21 16:26@PrzemekP ogarnałem, ale mam jeszcze pytanie czy majac stale ip moge polaczyc sie ze sterownikiem zeby odczytac np temp kotla np poprzez getregister.cgi?device=0&ob1_zaw4d_pos lokalnie odczytam ale jak to zrobic zdalnie |
|||
|
||||
PrzemekP
![]() |
arosa napisał » 2025-02-21 16:26 dodane 2025-02-21 16:26@PrzemekP ogarnałem, ale mam jeszcze pytanie czy majac stale ip moge polaczyc sie ze sterownikiem zeby odczytac np temp kotla np poprzez getregister.cgi?device=0&ob1_zaw4d_pos lokalnie odczytam ale jak to zrobic zdalnie To napisz co było problemem - warto zostawić ślad może ktoś też będzie się zmagał z podobnym problemem Jak przekierujesz porty na routerze, możesz z dowolnego miejsca pytać sterownik o getregister.cgi |
|||