Od dnia 16.10.2024 zostały wyłączone stacjonarne numery telefonów. Zapraszamy do kontaktu pod numerem: 574 443 555.
Forum  Pello v3.5  Termostat Subskrybuj
2024-12-14 22:50
  macko7777 Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Witam. Posiadam piec Pello 10 i kupiłem termostat LIBRA BLACK na wifi ale sterownik go nie widzi. Kocioł i termostat podłączony pod jedno wifi. Czy do tego sterownika pasuje tylko dedykowany termostat dostępny na tej stronie czy ja jestem głupi i nie wiem jak to podłączyć? W necie nic nie ma, szukałem pół dnia.
2024-12-15 08:53
  rj1972 Posty: 1162 Ostrzeżenie: 0
W necie a już napewno na tym forum jest wystarczająco informacji na temat współpracy sterownika ecoal i pello  z termostatem. W tym zakresie pello i ecoall mają te same zasady. Przedewszytstkim masz instrukcje sterownika. 
Gdzie wyczytałeś i że Twój sterownik jest podłączony przez wifi?
Nie ma takiej opcji.
Termostatat łączysz z sterownikiem na 3 sposoby:
- Kablem termostat zewnętrzny innego producenta.
- kablem czujnik temperatu który był w zestawie i być może taki sam masz go wykorzystany do temperatury zew. wedy jest to termostat zintegrowany w sterowniku i nie trzeba nic więcej kupować.
- bezprzewodowo przez system radiowy nie mylić z wifi. Wtedy kupujesz moduł radiowy  RM1 i co najmniej jeden czujnik bezprzewodowy BT4B lub BT5B. Info w sklepie ES na tej stronie. Powtarzam to nie jest wifi i takiej opcji nie ma.

2024-12-15 11:47
  macko7777 Posty: 1 Ostrzeżenie: 0
Przecież mam podłączony piec do internetu i mogę nim sterować z telefonu czy komputera. Myślałem, że się obejdzie bez tego modułu i puszczę to przez wifi ale jednak nie. Dzięki za info.
Użytkownicy online: Ania171083, JanBed, Martines, Pyjter65